- Член од
- 17 октомври 2011
- Мислења
- 14.824
- Поени од реакции
- 36.831
26. Inception (Christopher Nolan, 2010)
Ова е најновиот филм на нолан, имав задоволство вчера на премиера да го гледам.
Филмов уште пред да биде пуштен е ставен на трето место у топ 250 на IMDB така да очекувањата беа огромни.
Кратка рецензија...хмм
А бе на филмов не може д аму се направи рецензија, ужасно е комплексен и максимално интересен. Леонардо ди каприо глуми човек шо влегува во сонови на други луѓе и краде податоци...е сеа тука има заплети рљасплети шо ти не знам...а бе две секунди да пропуштите од филмот не ќе знаете шо се дешава после.
А инаку вака еден од најдобрите филмови што сум ги гледал...ако не и најдобар после бегство од шошеник.
Импресивно, не ме разочара, иако влегов во салата со прилично големи очекувања. (салата беше 1/4 полна, ама ајде)
Teхнички на највисоко ниво и дефинитивно му пуштам рака на Нолан. Комплексен концепт, а ептен добро прикажан. Ако глумата или ефектите или музиката беа за нијанса послаби, филмов не ќе функционираше. Мене ме воодушеви та одлична вклопеност. Без непотребни должења на сцени, дијалози, баш таман. Блокбастер на годината, ама не вервам дека академциве би го номинирале за најдобар филм. Ќе видиме.
Вервам дека ќе имат многу дискусии и smartass реплики на темава, по повод оргиналноста на некои сегменти во филмот... ама не е интересно ако не се потскараме тро.
Не би дискутирал сега за сега за приказната, дан налутам некој. Чао.