Филм од 3 часа, акција дали имаше вкупно 10минути во цел филм.Тhe Revenant парче од филм
Повеќе ми се допадна од Брдмен ради пределите во кои е снимен, маестрални, специфични сцени колку сакаш. Акцијата одлична. Нек си ебе векот, го бива Чилеанецот за режија. Камерата владее!
Лео нека почне да спрема говор без солзи.
А што е најтрагично некако осеќам дека Лео ќе земе Оскар годинава, а за какви само улоги нема земено...Не е лош филмот, не е ниту многу добар. Ама глумата на Лео и режијата се на ниво за потесен круг на Оскарите.
Изгледа не си гледал освен Birdman ништо од режисерот а?Revenant изгуби ми се.
Кај се сполетал режисеров не ми е јасно, освоил Оскар лани и сеа мисли Господ за муда го фатил. Тапа филм. Да не е Ди Каприо немало ни да го спомнат филмов. Па уште Оскар аа тепаат кој нејќе.
Абе бегај, сценариото изгледа на А4 формат го напишале, секој глумец по 4 реченици има да каже. Ди Каприо Оскар со 2 реченици, стекнање, јаукање, лигавење и напињање цел филм, на страна тоа што преживува нешто што ни Господ не би го преживеал.
Греота покрај такви улоги баш за оваа да добие Оскар.
Режисеров изгорел у желбата баш на негов филм да добие Оскар овој.
Поздрав.
ПС. Еве у исто време со Дел Бој сме го гледале.
Иначе Дејвид О. Расел ми е топ режисер, сите филмови ми се свиѓаат што сум му ги глеал до сеа, Американ Хасл, Фајтер и Силвер Лининг, очекувам и Џои да ми е добар а како нема да ми биде кога Џенифер е таму.
не, ти не си нормаленRevenant изгуби ми се.
Кај се сполетал режисеров не ми е јасно, освоил Оскар лани и сеа мисли Господ за муда го фатил.
Сто пати сум рекол, и пак ќе повторам: зошто мора да постои „добра приказна“ за да биде добар филмот? Во Барака не ни постои приказна, па филмот е ремек дело, на пример. Не, не ми се пресудни само движењето на камерата, монтажата и кадрите - пресудно ми е сето тоа и плус уште работи заедно. Така се прави филмот, тој е уметност на збир од нешта, една целина во која не е потребна само приказна, како што велите вие.Ozbilno dvizenjeto na kamerata , montaza i kadrite ti se presudni za dobar film? Di Kaprio odglumi kolku se barase od nego , pa i poradi toa e visokata ocenka. Prikazna nula , razvlecena neverojatni 156 doolgi minuti vo koi gledavme kako glavniot lik trca po sneg. Tolku.
Се согласувам, јас се заебав! Ова мора да се доживее на кино! И ќе го репризирам, веднаш штом излезе, задолжително!Also, film koj vizuelnosta mu e prednost da go gledate 700x350 blurry e posteno sramno. Ako veke ne ste platile karta, dajte mu barem realna sansa.