Последен гледан филм со кратка рецензија

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Paranormal Activity

Па... дефинитивно не е најстрашниот филм евр. Можеби бидејќи го гледав на сред бе ден со придружба. Сепак јас не ја почувствував доволно онаа напнатост специфична за ваков вид филмови. Страшните сцени според мене траат премногу кратко, а другиот дел и не е баш нешто воодушевувачки.
Го немам гледано Blair Witch Project, така да ми беше едно ново искуство во овој homevid-хорор жанр. 6/10.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Џек Бауер го надминува Брус Вилис!
Се бори во пола колена вода, паѓа, пиштолот исто.. го подига и пука после ко нов, се бори против натприродното, заробено зад огледалата, потоа го ослободува (за да си спаси фамилијата) и се враќа во стара баби4ка која се трансформира во натприродна вештерка sort of, каде ќе биде убиена од Семоќниот Бауер, кога на крај на еден начин преживува рушење на пола зграда и тој, himself, станува натприроден.

Браво за одбивниот Бауер во Mirrors, wannabe хоророт (добра приказна, добра реализација али нема Х од хорор). :vozbud:
Прво, Jack Bauer != Kiefer Sutherland.
Ако разбираш што ти велам. Еве појасно Jack Bauer ≠ Kiefer Sutherland

Сега разбра?

Ај вака да речам. Д-р Хаус игра во Stuart Little (кој веројатно го немаш гледано) и глуми за нигде. Нема смисла.
Ако рецензираш, рецензирај како што треба.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.642
Поени од реакции
34.057
Прво, Jack Bauer != Kiefer Sutherland.
Ако разбираш што ти велам. Еве појасно Jack Bauer ≠ Kiefer Sutherland

Сега разбра?

Ај вака да речам. Д-р Хаус игра во Stuart Little (кој веројатно го немаш гледано) и глуми за нигде. Нема смисла.
Ако рецензираш, рецензирај како што треба.
Игнорирај ме и не ми го поти на секоја тема.
Има надлежни дали каква-таквата рецензија заслужува да стои.

Др.Хаус е и ќе остане најдобра серија for ever and ever ever! Build a bridge and get over it, will ya love?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Игнорирај ме и не ми го поти на секоја тема.
Има надлежни дали каква-таквата рецензија заслужува да стои.

Др.Хаус е и ќе остане најдобра серија for ever and ever ever! Build a bridge and get over it, will ya love?
Абе ти што сакаш вели, ама јас нигде не ти го потам. И ако сакам и кула би изградил.

Ама факт е дека твојата рецензија е претерано глупа од едноставна причина, филмски лик не е исто што и актер.
Можи еден актер изградил репутација со некој лик, но сепак не треба да се меша со друг лик од друг филм. Не не таков глупав начин.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.642
Поени од реакции
34.057
Абе ти што сакаш вели, ама јас нигде не ти го потам. И ако сакам и кула би изградил.

Ама факт е дека твојата рецензија е претерано глупа од едноставна причина, филмски лик не е исто што и актер.
Можи еден актер изградил репутација со некој лик, но сепак не треба да се меша со друг лик од друг филм. Не не таков глупав начин.
Јас уште не те сфаќам?
Нешто као, обврзан си да ги читаш сите рецензии и етикираш глупи или не?
Имаш копче игнорирај или во послободна варијанта скролај надолу од мојот пост.

Мене филмот не ми се допадна од премногу невозмошни акции од страна на актерот. Што сега, ќе ми наметнуваш ставови со твоите ПЕРФЕКТНИ рецензии? Не ми се допаѓа неговата глума и одбивен ми е. Поедноставно здравје.

Гледан ми е Stuart little, иначе. Ooo ти члену на кој сите филмови му се изгледани а на другите глупи рецензери не.

Член од
22 јули 2009
Мислења
93
Поени од реакции
1
The Hangover

Филмот е луда комедија. Одамна не бев гледал ваков филм. Се работи за четворица пријатели која една ноќ во Лас Вегас ке се издрогират и ке се опијанат и кога ке се разбудат утрото ке видат дека еден од пријателите го нема и ке почнат потрага по него.Филмот е лудница!!
Must see!! 10/10.

M

marsovka

Гостин

тежок филм, набиен со емоции ... кој плачел кога мајката на бамби ја уби ја, после овој филм ќе се самоубие ... не е препорачливо за емоционални луѓе ,тегобна атмосфера и мрачна . Која останува со тебе после гледањето, остава силен впечаток и тешко дека ќе го заборавите овој филм следниот ден
9/10

Подобро годинава неам гледано :salut:

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
The Hangover

Филмот е луда комедија. Одамна не бев гледал ваков филм. Се работи за четворица пријатели која една ноќ во Лас Вегас ке се издрогират и ке се опијанат и кога ке се разбудат утрото ке видат дека еден од пријателите го нема и ке почнат потрага по него.Филмот е лудница!!
Must see!! 10/10.
Лудница пред некој ден го гледав и можам да кажам дека спага во групата на стварно добри комедии и не знаев како се смеам јака е сцената кога надрогирани се будат едниот тип легнат со скршен заб а у позадина кокошка или кога се моча дебелиот а во вц ето тигар.. Стварно има доста смешни сцени еве трејлер...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Law Abiding Citizen

Ууу, напнат филм, навистина морам да признаам. Всушност поентата на филмот е да се покаже дупката на правосудниот систем во Америка и како всушност многу лесно можеш да си играш мајтап. Нормално тоа лесно е под наводни... :)
Се работи за човек чија жена и дете се убиени, а вистинскиот убиец добива само 3 години затвор, а соучесникот смртна казна... на денот на смртната казна се случуваат чудни работи и од тука почнува целата заплетканост.
Џерард Батлер е сјаен во овој филм, немам зборови - макар што јас очекував малку позаплеткан крај. Само заради тоа има 9.5/10.

Еве го и трејлерот, за тие што сакаат да го видат.

:manikir:

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Paranormal Activity

Па... дефинитивно не е најстрашниот филм евр. Можеби бидејќи го гледав на сред бе ден со придружба. Сепак јас не ја почувствував доволно онаа напнатост специфична за ваков вид филмови. Страшните сцени според мене траат премногу кратко, а другиот дел и не е баш нешто воодушевувачки.
Го немам гледано Blair Witch Project, така да ми беше едно ново искуство во овој homevid-хорор жанр. 6/10.
Немам што да додадам....Само што го гледав филмот.Страшен?Последните 15 минути можеби...Најстрашен?Дефинитивно не.
Исто го гледав во друштво али и сама да го изгледав мислам дека немаше да го класифицирам како најстрашен филм.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Horsemen.

Трилер филм со Денис Квејд во главна улога, иако од половина натаму го го предвидов крајот сепак добар филм. Четири коњаници на апокалипсата со своите четири жртви за апокалипсата.....

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Paranormal Activity

Paranormal Activity e филм најблиску до ХОРОР тематика што го имам некогаш гледано. Вака треба филм да те плаши, психички, едноставно, језиво...

А и ЕПТЕН добро е снимен, мене многу ми прави мерак.

Ако за тебе (што го читаш ова) хорор значи: Оди некој, убива све, црева, крвој, вештерки, ѓавол, пекол, зомби..... не го гледај филмов, тапа ќе ти биде.

Ако (пак ти) се ставаш во ситуација на дечкото во филмот и да се замислиш малце како би ти било тебе во таа ситуација, да се соживееш со филмот.... тогаш ќе уживаш во овој (ваков вид) хорор филм.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Paranormal Activity e филм најблиску до ХОРОР тематика што го имам некогаш гледано. Вака треба филм да те плаши, психички, едноставно, језиво...

А и ЕПТЕН добро е снимен, мене многу ми прави мерак.

Ако за тебе (што го читаш ова) хорор значи: Оди некој, убива све, црева, крвој, вештерки, ѓавол, пекол, зомби..... не го гледај филмов, тапа ќе ти биде.

Ако (пак ти) се ставаш во ситуација на дечкото во филмот и да се замислиш малце како би ти било тебе во таа ситуација, да се соживееш со филмот.... тогаш ќе уживаш во овој (ваков вид) хорор филм.
Oh well, ова ми го кажа Saw фанатик.
Не, не ми се дигат на крвишта, црева и зомбија, избегавам такви хорори. Во постот погоре наведив дека иако окарактеризиран како најстрашниот хорор на сите времиња бла бла, мене не ми остави таков впечаток. Се ставив во улога на дечкото да, и снимањето е горе-долу уникатно(не е прво од ваков вид сепак), арно ама си спијав ко бајче вечерта. Би требало филмов да беше барем 4 до 5 пати понапнат за да се вознемирам.
Вкус и вкус, исто како што и тебе не ти се допаѓаше Mystic River.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Oh well, ова ми го кажа Saw фанатик.
Не, не ми се дигат на крвишта, црева и зомбија, избегавам такви хорори. Во постот погоре наведив дека иако окарактеризиран како најстрашниот хорор на сите времиња бла бла, мене не ми остави таков впечаток. Се ставив во улога на дечкото да, и снимањето е горе-долу уникатно(не е прво од ваков вид сепак), арно ама си спијав ко бајче вечерта. Би требало филмов да беше барем 4 до 5 пати понапнат за да се вознемирам.
Вкус и вкус, исто како што и тебе не ти се допаѓаше Mystic River.
Да де, не викам не. А и не ми беше целта баш тебе да те убедам, туку да го посоветувам секој што ќе го прочита моето мислење.

Башка, седнав да го гледам филмов СО ЦЕЛ да ме наежи, да ми биде језиво... така бев расположен, тоа и го добив. А и го гледав во 2 сабајле, со девојка ми, во темници, со сараунд и јако пуштен звук.

А може и ако бев во друго расположение, ќе мрчев за филмов 100% :)

И од кај тоа дека сум фанатик за Saw? :vozbud:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Фантастичен филм, прејак саундтрак, неверојатна глума. Не е возможно како досега не сум го изгледал... ремек дело.

Дефинитивно оценка 10/10!

Kajgana Shop

На врв Bottom