Transsiberian
Леле еј колку добар филм. Напнат трилер и доказ дека со малку буџет може да се направи многу добар филм. Го имаме Вуди Харелсон кој со неговата девојка патува со воз низ Сибир. Снег колку сакаш. Во возот се среќаваат со друг пар. Дечково од другиов пар почнува да флертува со девојкава. Вуди Харелсон несакајќи ќе го пропушти возот и ќе почнат да се заплеткуваат работите, многу. Во возот доаѓа и инспектор, феноменалниот Бен Кинсли.
Филмов не е љубовен, иако според раскажувањето мое така изгледа. Глумиците се преубави. Transsiberian од мене има 10/10.
The man from Earth
Исто како и претходниот, предобар филм. Малку личи на документарка и поради тоа нема да му се бендиса на секому. Дејството се одвива во една соба - моето омилено сценарио
E сега крајот не ми се бендиса, ептен беше ко од шпанска серија. Јас имав на ум подобар крај
Се работа за еден професор кој заминува од градот и неговите колеги доаѓаат да го испратат. Тој им открива дека е бесмртен и живее на Земјата веќе 14.000 години. А кое е подобро друштво за поставување прашање и "разоткривање" на човекот од куп професори? Никое. Тоа е целиот филм, овие го прашуваат човекот серија прашања. Мене премногу ми се бендиса. 9/10
Greedy
Комедија со глумецот кој сите го сакаат - Мајкл Џеј Фокс. Онака добро филмче кое сигурно сите сте го гледале по телевизииве. Џо е милионер и неговава лоша фамилија му угодува за да им остави пари кога ќе умре. Но, кога тој ќе вработи млада болничарка тие се секираат дека богатството ќе и го остави на неа, па го бараат некогаш омилениот внук на дедото за да им помогне во остварувањето на намерите.
"Таму кај што има тестамент, има и наследници"