Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009)
Па... точно она што очекував. Исто како и првиот дел. Филмов ми дојде како некоја комбинација од сите филмови на Бен Стилер и трите дела на Мумија
Значи не можам којзнае колку пофалби да му дадам зошто ретко кога некоја комедија успева да ми ги оправда очекувањата, ама не е лошо може да се изгледа.
6/10.
The Uninvited (2009)
Нема да ви се види како повеќето хорори ама тоа не е затоа што Холивуд излезе од креативната криза кога се работи а хорорите, туку затоа што како и повеќето други, и овој е преработка. Очигледно, азијците почнаа да прават добри хорори.
Како и да е, за оригиналот ќе ви каже Џимеј, јас можам за овој. Филмот не е воопшто лош ако не се земе во предвид фактот што првите 30-40 минути се одвиваат прилично бавно.
Дејствието без спојлери оди нешто вака: Ана Рајдел се враќа дома по престојот во ментална институција, во која завршила по смртта на мајка и. Во домот ја очекува напната атмосфера во која единствено пријателско лице е нејзината сестра Алекс, но тука се и нејзиниот татко и неговата мистериозна девојка. Дополнително, Ана го гледа и духот на едно непознато девојче. По некое време, таа се сомнева дека девојката на татко и не е таа која се претставува дека е и дека претставува опасност за неа и за нејзината сестра...
Повеќе не кажувам, што и да кажам може да биде спојлер. Не се распрашувајте, гледајте.
7/10
И една реценција за Последен (недо)гледан филм:
Crank: High Voltage (2009)
После падот од прилично вииииисоко на асфалт (крајот на првиот дел, кој беше стварно добар), на Jason Statham, сите мислевме дека приказната со Crank е завршена. Арно ама, од истото тоа место, минута подоцна, приказната продолжува. Доаѓаат некои типови, го земаат нашиот јунак Jason, го ставаат во комбе, му го заменуваат срцето со некоја електрична направа, на стомакот му прикачуваат нешто како акумулатор... коските здрави му се иначе и покрај падот, скршеници нема...што да ви кажам појќе...