>Ти текнуе уникатна идеја
>читаш за мозокот/психологии
>разговараш со доктори
>1000 луѓе работат со години да направите анимиран филм,
>вметнуваш голем број мали навидум неприметливи епски моменти
и ти доаѓа некој од кајгана и ти вика ок ти е филмот, онака за тепање време, лабаво
1. Да е уникатна идеја, не е. Се сеќавам пред година/две се вртеше некое кратко анимирано филмче за момак и девојка излезени во ресторан и што им се врти низ главата, емоции и такви ствари. Може да се обложам дека ја краделе идејата.
2. На еден Балканот не е мртов е работено од околу 2003-та или 2005-та за да излезе во кино во 2013. И во просек на секој македонски филм се работи по 6 години, од добиен конкурс до премиера. Ако ова го гледаме, секој македонски филм треба да добие номинација за оскар.
3. За да биде еден филм- филмиште, не треба само „уникатна идеја“ и работење на него со години, потребно е нешто друго, потребно е да те допре, да ти предизвика некое чувство на исполнетост по гледањето, ако е тажен да те натажи, ако е весел да ти даде некоја топлина во душата, а по гледањето на овој, само блага насмевка имав и ништо друго.
Da. Druze epten se pogoduvame na vkus. Nikoj ne go osporuva deka e kvaliteten, originalen, I zasluzuva visoka ocena.
No ne uspeva site da gi dopre isto. Mene mi e maka sto ne mi e omilen, ama sepak toa e.
Koga ke razmislam, Home ponudi poveke zabava.
За квалитетен - квалитетен е. Ми се свиѓаше анимацијата, боите, ликовите, начинот на кој беа претставени сите емоции и периодот од бебе до тинејџер да речеме.
За оригинален - не знам баш. Во денешно време чисто сумњам дека постои нешто оригинално.
Али џабе е квалитетот кога како што реков нема некој дух, да те допре. И да, Home ко ќе се сетам ми беше позабавен, а пониска оцена му ставив. Али додуша анимацијата помал квалитет имаше, башка гласот на Риклана.