Дај бе не замарајте со детскиве препирки, 70 страни се испишаа како Англија биле инцестоидни, нафурани, самобендисани и како Жабарите биле плачковци, се влечеле итн... Ок е, навивајте за било кој само не трујте со глупости.
Мене овој тим на Англија ми е скроз симпатичен, зборам на хартија и по поединци, ама не ми се допаѓа она што го игра Саутгејт. Без разлика на тоа што се во финале сметам дека можат многу подобро и поубаво да играат. Генерално гледано Англија е подобра екипа од Италија на хартија, ама ко колектив и не баш. Манчини створи машинерија од Италија, играат директен и модерен фудбал, пресинг, напаѓачки и брзо, скроз атипично за нив познавајќи ги историски како играле.
Нијанси ќе одлучуваат, а клучна ќе е секако средината каде сметам дека Италија има предност и е подобра. Триото Барела-Верати-Жоржињо е способна да надтрча и надјача све и свашта, а не пак средина составена од Рајс и Филипс. Мислам, секоја чест за двајцата, коректни играчи се, ама не е тоа тоа.
Се надевам на меч со голови без мртва игра, а ќе навивам за Италија иако немам против и Англија да освои.