Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Pa i ne bese bas publicity stunt, ke go pustat u malku independni kina mostly Canada, a filmot veke dobi vod release (video on demand, netflix, xbox i slicni za smesni pari so rentanje i kupuvanje pa koj bi odil u kino) taka da ne mislam deka se poveke vo kjar odosto da idese regular screening, no ne, by all means, ne gi vadete foliite od glava. Poso Amerika. :D

Inaku Seth stvarno nema pojma od glumenje, ama sklopil smesno filmce, co producent, co writer i slicni co-a e vo filmot.

A jas kolku se smeev, its all on me. :D

http://www.hollywoodreporter.com/news/watch-seth-rogen-cheer-first-760359

alal da im e :D

ps i ja neam fave batman, pa i ja racunam afleck da ostane zapamten ko dobar, se soglasuvam so Mojso. :D

Еве од мене една листа на филмови од 80-те. Ќе ја апдејтирам наскоро.
Ocekuvav horori. wtf :D

Annik Honoré

In Floyd I trust!
Член од
29 септември 2014
Мислења
538
Поени од реакции
1.484
@социопатка21 Не можеш да кажеш дека Gone Girl бил тотална утка и катастрофа филм, да можеби имало неколку дупки сценариото ама да дадеш 6/10 епа не. Па што ако бил толку форсиран филмот, има причини зашо бил, а сигурно не е заради лоша приказна. Испаѓаш као сите го сакаат филмов ај јас ќе имам различно мислење од мнозинството и ќе го хејтам. Епа кога веќе го хејташ имај добри аргументи прво викаш лоша глума после “Глумата на Розамунд беше добра да тоа не го напоменав, Афлек така-така, а останатото за нигде.“ :misticen:
Значи секое мислење кое е различно од мнозинството не е во ред според тебе? И кај мене дома викаат дека Сила е убав филм, и јас треба да се согласам со тоа, затоа шо мнозинството вели така? И едно прашање до тебе, дали ти своите мислења и ставови ги градиш врз основа на тоа што мисли мнозинството (ако е така тоа е крајно очаен и патетичен потег, без навреда)
Ако ти си решил некој филм да го оцениш со 6, а истиот мене ми е 10 нема да те напаѓам, твое право и мислење.
И како сакаш да има дискусија на темава ако сите имаат исто мислење, дискусијата би се свела на:
"еј брат, го гледаше ли gone girl, прејак е"
И одговор: " ејј брат да, стварно е прејак"
Тоа не е дискусија според мене.
Филм на кој му даваш оценка над 8, не треба да потфрла нигде!
Го споредив со enemy, од причина шо prisoners има добра оценка, овој другиов е скроз underrated.
Грев е да го споредам со prisoners, нема сцена што не штима, глумата е врв, едноставно можеш да го гледаш и да изгубиш поим за време, да се пренесеш во приказната, посебно ме бендиса глумата на Хју за Џејк знаеме дека е одличен, оценката си ја има заслужено.
Го споредив со enemy затоа што има оценка 6, филмов е underrated скроз, а нема сцена шо не штима или пак нешто да фали во приказната.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
A brat go glease gone girl?
eeej da brat tapa e sotie, diskusija e? :D

site elaboriraa zaso filmot e kvalitetno vozenje, i ne, retko koj mislase na lekive twistovi i sl, ednostavno ima atmosfera jaka, naracija, te drzi on the edge..

Член од
18 ноември 2014
Мислења
694
Поени од реакции
1.778
Значи секое мислење кое е различно од мнозинството не е во ред според тебе? И кај мене дома викаат дека Сила е убав филм, и јас треба да се согласам со тоа, затоа шо мнозинството вели така? И едно прашање до тебе, дали ти своите мислења и ставови ги градиш врз основа на тоа што мисли мнозинството (ако е така тоа е крајно очаен и патетичен потег, без навреда)
Ако ти си решил некој филм да го оцениш со 6, а истиот мене ми е 10 нема да те напаѓам, твое право и мислење.
И како сакаш да има дискусија на темава ако сите имаат исто мислење, дискусијата би се свела на:
Тоа не е дискусија според мене.
Филм на кој му даваш оценка над 8, не треба да потфрла нигде!
Го споредив со enemy, од причина шо prisoners има добра оценка, овој другиов е скроз underrated.
Грев е да го споредам со prisoners, нема сцена што не штима, глумата е врв, едноставно можеш да го гледаш и да изгубиш поим за време, да се пренесеш во приказната, посебно ме бендиса глумата на Хју за Џејк знаеме дека е одличен, оценката си ја има заслужено.
Го споредив со enemy затоа што има оценка 6, филмов е underrated скроз, а нема сцена шо не штима или пак нешто да фали во приказната.
Не реков дека не е во ред да имаш мислење различно од мнозинството, туку ме нервираат такви мислења (општо зборам) кога нешто е комерцијала одма некои мислат дека е лошо само заради тоа што тоа нешто го форсираат. (У случајов да го спомнам и ГОТ) Ти си кажа дека ти бил лош филмот ама немаш добри аргументи околу тоа. Гледам дека пратиш филмови од тој жанр, и ми нема логика толку да ти бил лош филмот туку ми остава таков впечаток ко само да сакаш да идеш контра.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Gone Girl?
Филмот е прејак гледано од секоја страна. Афлек одглуми одлично, фасцинантнo, а морам да напоменам и секоја чест за девојката (Rosamund Pike) која глума човече, дефинитивно за мене една од најдобрите глуми во живот кој сум ги гледал. Па растури девојкава, психа ипол. Иначе перфекција е филмот, те остава во искушение, цело време размислував што ќе се случи на крајот и не бев ни приближно тоа што го очекував. Очекував крај како што и Ејми си замислуваше
Таа да се самоубие, а Ник да го осудат на смртна казна
но бев далеку од тоа. Одлично створено, дело кое засега според мене ја одбележа оваа година. Очекувам да растури на оскари.

W

wicked_1

Гостин
Pa i ne bese bas publicity stunt, ke go pustat u malku independni kina mostly Canada, a filmot veke dobi vod release (video on demand, netflix, xbox i slicni za smesni pari so rentanje i kupuvanje pa koj bi odil u kino) taka da ne mislam deka se poveke vo kjar odosto da idese regular screening, no ne, by all means, ne gi vadete foliite od glava. Poso Amerika. :D
идеше ли негде у Америка на некоја тв пред 24ти децембар?

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.737
Поени од реакции
12.790
Добар е бе Интервју, општо како филмче и тематика е топ 6/10. Да беше без Сет може и 7ка ќе добиеше.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Што знам, на мене ОК ми е Сет. Типот пишува, режира, нема некоја глума но си има моменти кај што знае да биде смешен или да напише нешто смешно. Eве нешто од поновите, This is the End ми имаше топ атмосфера како лабава комедија.

W

wicked_1

Гостин
Што знам, на мене ОК ми е Сет. Типот пишува, режира, нема некоја глума но си има моменти кај што знае да биде смешен или да напише нешто смешно. Eве нешто од поновите, This is the End ми имаше топ атмосфера како лабава комедија.
добар удел имаше у пишувањето на Pineapple Express, мене ми беше доста солидна комедија :d[DOUBLEPOST=1419548684][/DOUBLEPOST]ама таму Danny McBride беше човекот

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
добар удел имаше у пишувањето на Pineapple Express, мене ми беше доста солидна комедија :d[DOUBLEPOST=1419548684][/DOUBLEPOST]ама таму Danny McBride беше човекот
Дефинитивно! И култен статус си има Pineapple Express :)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.618
Поени од реакции
6.421
Спореден со Enemy (исто така 2014 излезен филмот) изгледа лошо на пример, иако овој нема рејтинг на имдб. Глумата таму е каде каде подобра, и приказната исто. Е сеа тоа ти е прашање и на вкус, тебе можи поубав ти е Gone Girl, приказната појче те вози, мене не ме бендисува...
.
Освен неизвесниот крај и глумата на Џејк, што друго имаше добро во Enemy? Дејството беше толку бавно што дремка ми идеше на моменти.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Кратки рецензии за последниве 3 филма што ги изгледав што се погоди да бидат сите комедии:

Bad Words: Мех, ништо посебно, easily forgetable филм

Horrible Bosses 2: Солиден, триото од SNL/It's Always Sunny/Arrested е баш топ, се надевам и други филмови ќе го следат овој пример и ќе направат вакви комбоа од повеќе интересни серии (па и не мора само за комедии, замислете драма филм со Брајан Кранстон/Питер Динклиџ и Кевин Спејси на пример)

The Interview: Американски комедии in a nutshell. Ова сфатете си го како сакате. Не е лош филмов ако го гледаш како филм за пропаганда проследен со акција и комични елементи. Се на се последниов пола саат го спасува филмот. И пак ја правам грешката да заборавам дека во американски комедии првично е приказната а секундарно хуморот. Среќа колку толку релевантна приказна со баш добар showdown меѓу Франко и Ким имаше филмов па некако добива солидна оценка од мене.

Kajgana Shop

На врв Bottom