Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
како нема да не навлечат кога америка и северна кореја се у лоши односи поради филмот :)
мислим... обама и ким јонг се расправаат за игран филм на сет роган
А Сет гарант седи у канада напушен и се смее :)

како нема да не навлечат кога америка и северна кореја се у лоши односи поради филмот :)
мислим... обама и ким јонг се расправаат за игран филм на сет роган
А Сет гарант седи у канада напушен и се смее :)
Му викав ја на Обама кога гледавме Game of Thrones предпремиерно, ну викам Обама друже, каде со тој укус за филмови, ќе се обрукаш некој ден. Тој ми вика мора да ги трпам будаливе Ио, ќе земат и мене ќе ме работат, не ги знаеш...

Не му е лесно на Оби...

@социопатка21 фала шо ни го раскажа филмот, јас фино замолив неколку пати да се воздржите од спојлери или барем да ги означувате, а јас морам тоа да го правам за вас.
Сега нема потреба да го гледам Gone Girl. :гомце:

Моментот кога ќе ја начекаш сестра ти кај симнува торент од Форест Гамп. И така денес си го изгледав филмот по кој знае кој пат, и пак ме возеше како и првпат. Класика, евергрин кога се работи за филм, а и гледам сестра ми исто како мене реагираше кога првпат го гледав, шо е со предувот, шо е уствари филмов? И не и реков ништо, бидејќи сум радосен оти е на прав пат кога се работи за гледање на филмови, иако е помала знае да ги примети битните работи, гледам сеа како го гугла на Вики :D

Кога отидов во кино Gone Girl да го гледам, идеше трејлер од овој Интервјуто. Мојата реакција беше, овој тип на амерички комедии беа популарни негде крај на 80ти почеток на 90ти, па си реков кул, уште една лимонада која не мора да ја гледам. Него хајпов што се дешава ми е чуден сега... Туку ај, да не излезе плетам гаќи на нероден Петко, или како и да идеше поговорката.
Од друга страна, Бејл има еден тон позначајни и подобри улоги од Бетменот, не знам што се фативте за оваа улога толку. Ко да немало добар Бетмен пред Бејл, па да нема таков и после него :)

Колку ќе биди АФлек добар како Бетмен повеќе зависи од режисерот отколку од самиот актер.

Sony си направи маркетинг за The Interview, демек бил под закана од терористички напади филмот, за глупи луѓе да му ставаат 10ки на имдб и истите да одат во кино да го гледаат. Инаку кој нормален би сакал да гледа филм со Сет Роген. Јас сум за да се забранат сите филмови од Сет Роген.

Sony си направи маркетинг за The Interview, демек бил под закана од терористички напади филмот, за глупи луѓе да му ставаат 10ки на имдб и истите да одат во кино да го гледаат. Инаку кој нормален би сакал да гледа филм со Сет Роген. Јас сум за да се забранат сите филмови од Сет Роген.
This.
Neighbours vrvot mu bese :pos:

Pa i ne bese bas publicity stunt, ke go pustat u malku independni kina mostly Canada, a filmot veke dobi vod release (video on demand, netflix, xbox i slicni za smesni pari so rentanje i kupuvanje pa koj bi odil u kino) taka da ne mislam deka se poveke vo kjar odosto da idese regular screening, no ne, by all means, ne gi vadete foliite od glava. Poso Amerika. :D

Inaku Seth stvarno nema pojma od glumenje, ama sklopil smesno filmce, co producent, co writer i slicni co-a e vo filmot.

A jas kolku se smeev, its all on me. :D

http://www.hollywoodreporter.com/news/watch-seth-rogen-cheer-first-760359

alal da im e :D

ps i ja neam fave batman, pa i ja racunam afleck da ostane zapamten ko dobar, se soglasuvam so Mojso. :D

Еве од мене една листа на филмови од 80-те. Ќе ја апдејтирам наскоро.

Ocekuvav horori. wtf :D

@социопатка21 Не можеш да кажеш дека Gone Girl бил тотална утка и катастрофа филм, да можеби имало неколку дупки сценариото ама да дадеш 6/10 епа не. Па што ако бил толку форсиран филмот, има причини зашо бил, а сигурно не е заради лоша приказна. Испаѓаш као сите го сакаат филмов ај јас ќе имам различно мислење од мнозинството и ќе го хејтам. Епа кога веќе го хејташ имај добри аргументи прво викаш лоша глума после “Глумата на Розамунд беше добра да тоа не го напоменав, Афлек така-така, а останатото за нигде.“ :misticen:

Значи секое мислење кое е различно од мнозинството не е во ред според тебе? И кај мене дома викаат дека Сила е убав филм, и јас треба да се согласам со тоа, затоа шо мнозинството вели така? И едно прашање до тебе, дали ти своите мислења и ставови ги градиш врз основа на тоа што мисли мнозинството (ако е така тоа е крајно очаен и патетичен потег, без навреда)
Ако ти си решил некој филм да го оцениш со 6, а истиот мене ми е 10 нема да те напаѓам, твое право и мислење.
И како сакаш да има дискусија на темава ако сите имаат исто мислење, дискусијата би се свела на:
"еј брат, го гледаше ли gone girl, прејак е"
И одговор: " ејј брат да, стварно е прејак"
Тоа не е дискусија според мене.
Филм на кој му даваш оценка над 8, не треба да потфрла нигде!
Го споредив со enemy, од причина шо prisoners има добра оценка, овој другиов е скроз underrated.
Грев е да го споредам со prisoners, нема сцена што не штима, глумата е врв, едноставно можеш да го гледаш и да изгубиш поим за време, да се пренесеш во приказната, посебно ме бендиса глумата на Хју за Џејк знаеме дека е одличен, оценката си ја има заслужено.
Го споредив со enemy затоа што има оценка 6, филмов е underrated скроз, а нема сцена шо не штима или пак нешто да фали во приказната.

A brat go glease gone girl?
eeej da brat tapa e sotie, diskusija e? :D

site elaboriraa zaso filmot e kvalitetno vozenje, i ne, retko koj mislase na lekive twistovi i sl, ednostavno ima atmosfera jaka, naracija, te drzi on the edge..

Значи секое мислење кое е различно од мнозинството не е во ред според тебе? И кај мене дома викаат дека Сила е убав филм, и јас треба да се согласам со тоа, затоа шо мнозинството вели така? И едно прашање до тебе, дали ти своите мислења и ставови ги градиш врз основа на тоа што мисли мнозинството (ако е така тоа е крајно очаен и патетичен потег, без навреда)
Ако ти си решил некој филм да го оцениш со 6, а истиот мене ми е 10 нема да те напаѓам, твое право и мислење.
И како сакаш да има дискусија на темава ако сите имаат исто мислење, дискусијата би се свела на:
Тоа не е дискусија според мене.
Филм на кој му даваш оценка над 8, не треба да потфрла нигде!
Го споредив со enemy, од причина шо prisoners има добра оценка, овој другиов е скроз underrated.
Грев е да го споредам со prisoners, нема сцена што не штима, глумата е врв, едноставно можеш да го гледаш и да изгубиш поим за време, да се пренесеш во приказната, посебно ме бендиса глумата на Хју за Џејк знаеме дека е одличен, оценката си ја има заслужено.
Го споредив со enemy затоа што има оценка 6, филмов е underrated скроз, а нема сцена шо не штима или пак нешто да фали во приказната.

Не реков дека не е во ред да имаш мислење различно од мнозинството, туку ме нервираат такви мислења (општо зборам) кога нешто е комерцијала одма некои мислат дека е лошо само заради тоа што тоа нешто го форсираат. (У случајов да го спомнам и ГОТ) Ти си кажа дека ти бил лош филмот ама немаш добри аргументи околу тоа. Гледам дека пратиш филмови од тој жанр, и ми нема логика толку да ти бил лош филмот туку ми остава таков впечаток ко само да сакаш да идеш контра.

Gone Girl?
Филмот е прејак гледано од секоја страна. Афлек одглуми одлично, фасцинантнo, а морам да напоменам и секоја чест за девојката (Rosamund Pike) која глума човече, дефинитивно за мене една од најдобрите глуми во живот кој сум ги гледал. Па растури девојкава, психа ипол. Иначе перфекција е филмот, те остава во искушение, цело време размислував што ќе се случи на крајот и не бев ни приближно тоа што го очекував. Очекував крај како што и Ејми си замислуваше
Таа да се самоубие, а Ник да го осудат на смртна казна
но бев далеку од тоа. Одлично створено, дело кое засега според мене ја одбележа оваа година. Очекувам да растури на оскари.

Pa i ne bese bas publicity stunt, ke go pustat u malku independni kina mostly Canada, a filmot veke dobi vod release (video on demand, netflix, xbox i slicni za smesni pari so rentanje i kupuvanje pa koj bi odil u kino) taka da ne mislam deka se poveke vo kjar odosto da idese regular screening, no ne, by all means, ne gi vadete foliite od glava. Poso Amerika. :D
идеше ли негде у Америка на некоја тв пред 24ти децембар?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom