@социопатка21 Не можеш да кажеш дека Gone Girl бил тотална утка и катастрофа филм, да можеби имало неколку дупки сценариото ама да дадеш 6/10 епа не. Па што ако бил толку форсиран филмот, има причини зашо бил, а сигурно не е заради лоша приказна. Испаѓаш као сите го сакаат филмов ај јас ќе имам различно мислење од мнозинството и ќе го хејтам. Епа кога веќе го хејташ имај добри аргументи прво викаш лоша глума после
“Глумата на Розамунд беше добра да тоа не го напоменав, Афлек така-така, а останатото за нигде.“
Значи секое мислење кое е различно од мнозинството не е во ред според тебе? И кај мене дома викаат дека Сила е убав филм, и јас треба да се согласам со тоа, затоа шо мнозинството вели така? И едно прашање до тебе, дали ти своите мислења и ставови ги градиш врз основа на тоа што мисли мнозинството (ако е така тоа е крајно очаен и патетичен потег, без навреда)
Ако ти си решил некој филм да го оцениш со 6, а истиот мене ми е 10 нема да те напаѓам, твое право и мислење.
И како сакаш да има дискусија на темава ако сите имаат исто мислење, дискусијата би се свела на:
"еј брат, го гледаше ли gone girl, прејак е"
И одговор: " ејј брат да, стварно е прејак"
Тоа не е дискусија според мене.
Филм на кој му даваш оценка над 8, не треба да потфрла нигде!
Го споредив со enemy, од причина шо prisoners има добра оценка, овој другиов е скроз underrated.
Грев е да го споредам со prisoners, нема сцена што не штима, глумата е врв, едноставно можеш да го гледаш и да изгубиш поим за време, да се пренесеш во приказната, посебно ме бендиса глумата на Хју за Џејк знаеме дека е одличен, оценката си ја има заслужено.
Го споредив со enemy затоа што има оценка 6, филмов е underrated скроз, а нема сцена шо не штима или пак нешто да фали во приказната.