- Член од
- 9 август 2014
- Мислења
- 546
- Поени од реакции
- 1.821
Срцева мана > непланирана бременост.
Дај бе не тропај глупости. Португалија во 50 настапи еднаш во историја во топ 10 не била и ај сеа заклучоци: победила оти била Португалија и сите за неа гласале (ондак претходните 50 години како никој не ги сакаше?), а да бевме ние со таа песна немало ни во фимале да влеземе. Само да се кењало. А тоа што и пред самата Евровизија, Португалија и Бугарија беа најомилени песни на публиката тоа нема везе, реално штом тебе не ти се свиѓале тоа значело дека никој не ги сакал и немале врска резултатите. Типично клошарско плачење. Реално тие 2 и Италија беа трите најбарани и најомилени песни кај публиката така да ти мрчи колку сакаш дека победиле од други причини, резултатите се реални. Многу ми е скурчено од вакви стручњаци. И иронично од година во година се контра ставови имаат. Идната година ако Португалија му се свиѓа а заврши последна, ќе рече да беше Грција со истата песна и истиот пеач ќе беше прва, ама пошто е Португалија па ќе објаснуваш дека никој не гласа за неа и ќе кењаш како евровизија била срање.@dragonsky тебе скрос ти летнало пилето пријател,ептен си забегал со памаетот
Секако дека ќе бевме топ 10, нема грешка.
Истава песна буквално,истиот дечко, ист настап се исто само да беше Македонија наместо Португалија,ЗАСЛУЖЕНО немаше да влезе финал
Е ова сум го пропуштилНе, не, оној на Шпанија во 2010 кога им се стави на сцена, па кога фати со нив да си игра
(накај 1:10 во видеото)
Џабе, немаме ние некој од калибарот на Верка. шала на страна изгази типот (или типката) 2007ма[DOUBLEPOST=1494710302][/DOUBLEPOST]
Се согласувам, речиси и јас истото го зборувам. Но кога веќе кратат, нека скратат во градење на нови мостови или згради за државната администрација, а не од музиката или спортот.За политички глупости не ми се ни прави муабет, зашо притисокот од низок, висок ми станува.
Држава ко нашава, за култура треба да има издвоено најминимално што може да се издвои зашто јас ако одам да се прегледам и ми закажат за месец дена зашо немале термин, персонал, пари или болници, ме заболе дали ние сме биле на евросонг или музејот имал нова барокна фасада. Зашто и овие градбиве и споменициве се дел од нашата култура нели. Прво треба да се издвојуваат средства за потребите на народот, а после за нивното уживање. Од сите културни срања што ги изградија 10 болници ќе направеја ко државна.
Песната на Јана ќе се слуша, бар летово ќе биде хит. И да, победниците не станале некои посебни ѕвезди низ Европа или низ светот, но оние кои не победиле сега се доста популарни. Верка Сердучка (можеби е и најголемиот и најдобриот евровизиски хит), Хадисе (сега има сто милионски прегледи на Јутуб), Лорин, Лорди и еден куп други, меѓу кои и Марија Шерифовиќ која е една од најпознатите и најквалитетните пејачки на Балканот.Еве викаш песната на Јана станала хит меѓу евровизиските фанови. Ок. Ама мислиш дека по завршување на фестивалот некој ќе се сеќава на неа, освен некои јутјубери што година за година пратат Евросонг? Ни победниците на фестивалот немаат направено голема кариера по победата, камоли песна што испаднала во полуфинале. Може некогаш Евровизија била натпревар на најквалитетното во музиката од секоја земја, ама многу одамна не е така. Ако беше така Велика Британија ќе ја претставуваа светски познати имиња, а не некои тотални анонимуси. Денес 90% од песните на Евросонг немаат никаков квалитет.
Контрадикторен си. Прегледите на Јутуб значат или не значат нешто? Велиш Јана имала доста прегледи на Јутуб и очекуваш да биде летен хит, од друга страна велиш дека прегледите на португалецов не значат ништо и дека ќе биде брзо заборавена.А песната личи досадно и најобично. Мислам дека за еден месец ќе биде заборавена, иако има доста прегледи на Јутуб![]()