me raduva sto klima uredite pocnaa se poveke da se koristat. Samo ne mi jeasno zosto se gradat ovie silni gasovodi, koga gasot ne e poveke atraktiven, a i en pravi zavisen. So dobar inverter i dobra izolacija moze dosta da se zastedi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Повеќе год. користам клима (претежно кога Т е над 0С ), но сега приметив дека Т на дување( проверка со рака) кога ке достигне околу 24 С во дневниот простор ми дува некако млако скоро ладно. Климата е наместена на 25 С. Климата е panasonic 12 инвертрер .Дали е нормално кога ке се доближи до посакуваната Т да намали со давање топлина, или можеби треба да се самоисклучува.
Вакви примери почнав да приметувам после поправка на климата ( пред тоа не ме интересираше). пред една година од сецкање на струја ми прегоре климата со грешка f 99. Според мајсторите ми предлагаа дека е прегорен компресорот, но самоиницијативно си нарачав Инвертрер повер модул, си го инсталирав сам и климата си проработи за 5 долари нарачка. Е сега дали поинаку се понаша климата заради новиот дел иако е според карактеристиките сосема ист или мене ми се причинува не знам. Мислам дека претходно климата( немав приметено) млако да дува туку се гасеше кога ќе достигнеше избраната Т.
Ne ti duva ladno, duva toplo ama e poladno od tvojata telesna temperatura pa zatoa ti izgleda deka e ladno.
Ako mnogu duva toplo brzo ke ja dostigne temp i ke iskluci.
Mislam deka twin rotarry comp. moze min. da raboti so 10% load.
me raduva sto klima uredite pocnaa se poveke da se koristat. Samo ne mi jeasno zosto se gradat ovie silni gasovodi, koga gasot ne e poveke atraktiven, a i en pravi zavisen. So dobar inverter i dobra izolacija moze dosta da se zastedi

Остај го дечково, му ја полнеле главата со проамеричка пропаганда таму во Полска (или каде веќе бил).Ne te razbiram, ako na Germanija i treba gasot, a toj e skap sto e rabotava, zosto saka gasovod?
Pa zaradi gasot i e vojnava vo Sirija. Katar ( citaj Amerika) sakase nivniot gasovod da odi preku S. Arabija, Sirija i Turska za Evropa..... Sirija (citaj ASAD) ne prifati, tuku se dogovori od Iranskiot gas preku Sirija i Turska da odi za Evropa. Utredenta dojde do toa sto dojde.....

Indicative emission of particles:
- Fireplace and wood stove (per 4 hours of burning): 150 g
- Car, model 1992 (per 30 km): 0.5 g
- Car, model 2009 (per 30 km): 0.15 g
- Natural gas boiler (per 4 hours burning): 0.2 g
Јас исто така сум патувал во многу земји, ете преклани и на тропски остров бев. Но замисли, тоа мене никако не ме прави стручњак по - на пример, тропски риболов. На истиот начин, како што ако евентуално некогаш се преселиш во гаража - тоа тебе нема да те направи автомобил.... sum bil vo dosta zemji i znam sto zboruvam!

Повеќе год. користам клима (претежно кога Т е над 0С ), но сега приметив дека Т на дување( проверка со рака) кога ке достигне околу 24 С во дневниот простор ми дува некако млако скоро ладно. Климата е наместена на 25 С. Климата е panasonic 12 инвертрер .Дали е нормално кога ке се доближи до посакуваната Т да намали со давање топлина, или можеби треба да се самоисклучува.
Вакви примери почнав да приметувам после поправка на климата ( пред тоа не ме интересираше). пред една година од сецкање на струја ми прегоре климата со грешка f 99. Според мајсторите ми предлагаа дека е прегорен компресорот, но самоиницијативно си нарачав Инвертрер повер модул, си го инсталирав сам и климата си проработи за 5 долари нарачка. Е сега дали поинаку се понаша климата заради новиот дел иако е според карактеристиките сосема ист или мене ми се причинува не знам. Мислам дека претходно климата( немав приметено) млако да дува туку се гасеше кога ќе достигнеше избраната Т.
^^ke zborime koga ke porasnesh

Ова не го дискутирав прееска. Нуклеарка? Побогу, не! Не сме ние за таква одговорност. Не само централата и реакторите, туку и употребеното гориво е голем проблем за складирање и пазење.Edinstven izlez e izgradba na nuklearka, za koja nie nemame prirodni uslovi, bidejci za ladenje na reaktorot nemame dovolno golema reka (mozebi Vardar vo dolniot tek), veternici se preskapi, solarni elektrani uste beter, branovi nemame fala bogu, ostanuva samo tremolektrani pogonuvani od GAS.
Nivna prednost e sto mozat da bidat izgradenu sekade, duri i vo blizina na naselbi, pa da se koristat i za zagrevanje na domacinstavata, bidejci se mnogu niski zagaduvaci. No nasive vladi godini so red nemaat sluh ( ili si go polnat cekmezeto pri uvoz na el.energija) i namesto da gradime vakvi gasni termoelektrani koi ne kostaat povece od dve godisni rashodi za uvoz...... Od prilika se potrebni 3 elektrani kako skopskata gasna elektrana i problemot so uvozot bi bil resen...
Е ова веќе е добра алтернатива на термоелектраните на јаглен. Битолчани на пример, знаат многу добро за што зборуваме.ostanuva samo tremolektrani pogonuvani od GAS.

Dva vida kanalski imaat u Gree, ednata e cista kanalska (U-Match), a drugata e od multislplit kanalska (Free-Match). U-Match najslabata e 12000btu, dodeka Free-Match (multisplit) najslabata nadvoresna e 14000btu koja mozes da ja iskombiniras so kanalska ne pojaka od 12000btu.Еве и сметката за февруари (26.1-26.02) стигна: 3416 денари.
Јас немам дилеми за греењето со клима, туку дај кажете предлог за греење на спалните. Собите се по 14м2 и тоа со кос кров и делат заеднички ходник од 7м2. Се мислев да ставам една 12ка клима во ходникот, верувам ќе ги грее солидно и двете соби и ходникот. Маана е што ќе треба цело време да држам отворени врати од собите. Или пролетва да барам некое мултисплит решение, бидејќи имам спуштен плафон, можам над него да водам до собите канал. @kodus @Strelec, некој предлог?

^^
Прилично инфантилна реплика, како на џамлии кога некој не знае што да каже.![]()

ke zborime koga ke porasnesh