Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Го гледав Матриксот, имам измешани емоции од истиот. Постов не е рецензија туку во главно што да (не)очекувате, да не биде после Ио не ни кажа.

Не мора воопшто да речам дека е послаб од предходните, тоа се подразбира за 4-то продолжение кои доаѓа после многу години. Сите други трилогии кои се обидоа да направат продолжение потфрлија, па зошто Матриксот би бил исклучок? Работи исклучиво на носталгија, дај-хард фановите како мене ќе издржат на столче и покрај сите глупости. Ако не сте голем фан на филмот, не се ни обидувајте. Многу е поразличен од предходните, има елементи на ром/ком, комедија (во одредени делови филмот се исмејува самиот себе), и карактеристично за сите понови филмови, како наближува крајот, филмот оди кон total mess.

Како само беше добар првиот Матрикс... без двоумење во топ 10 филмови на сите времиња. Каков сторителинг, каква приказна, какви дијалози.... Неверојатен филм, направен со два пара мадиња (pun-intended).

Ете тоа, па сега видете...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.673
Поени од реакции
34.144
Го гледав Матриксот, имам измешани емоции од истиот. Постов не е рецензија туку во главно што да (не)очекувате, да не биде после Ио не ни кажа.

Не мора воопшто да речам дека е послаб од предходните, тоа се подразбира за 4-то продолжение кои доаѓа после многу години. Сите други трилогии кои се обидоа да направат продолжение потфрлија, па зошто Матриксот би бил исклучок? Работи исклучиво на носталгија, дај-хард фановите како мене ќе издржат на столче и покрај сите глупости. Ако не сте голем фан на филмот, не се ни обидувајте. Многу е поразличен од предходните, има елементи на ром/ком, комедија (во одредени делови филмот се исмејува самиот себе), и карактеристично за сите понови филмови, како наближува крајот, филмот оди кон total mess.

Како само беше добар првиот Матрикс... без двоумење во топ 10 филмови на сите времиња. Каков сторителинг, каква приказна, какви дијалози.... Неверојате филм, направен со два пара мадиња (pun-intended).

Ете тоа, па сега видете...
Realno, vtoriot i tretiot kolosalno potfrluvaat koga probuvaat da repliciraaat makar del od duhot na prviot, sto ostanalo za prodolzenie vo denesno vreme so site pomosni trkala i safety nalepnici od studijata i nivnote control testing grupi koi mostly se snegulki. Tuka e se zatvoreno, tesko deka ke go fatam na kino. :(

Od druga strana eden drug medium dovolno bold moze da si dozvoli pogolemo eksperimentiranje so vakvi proekti. Pred nekoj den go vkusiv, zaso bi gledal koga moze da go kontroliram? Get with the times old man, the future is now. Se e kod ova sto go gledas.

15min od mene za tebe.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Realno, vtoriot i tretiot kolosalno potfrluvaat koga probuvaat da repliciraaat makar del od duhot na prviot, sto ostanalo za prodolzenie vo denesno vreme so site pomosni trkala i safety nalepnici od studijata i nivnote control testing grupi koi mostly se snegulki. Tuka e se zatvoreno, tesko deka ke go fatam na kino. :(

Od druga strana eden drug medium dovolno bold moze da si dozvoli pogolemo eksperimentiranje so vakvi proekti. Pred nekoj den go vkusiv, zaso bi gledal koga moze da go kontroliram? Get with the times old man, the future is now. Se e kod ova sto go gledas.

15min od mene za tebe.

Двајцава се толку позитивни и добри фаци, секоја чест.
п.с. Се после кецот е ѓон...

Z

zmej gorjanin

Гостин
Матрикс ми е најдобра трологија ever со над 5 - 6 прегледувања (сега уште еднаш ќе ги гледам). Се сложувам дека кецот е најдобар, ама дека двојката и тројката се ѓон (The Animatrix исто) и не се сложувам баш. Е сега ова ѓубрето што излезе (го немам гледано уште и се мислам дали да го гледам воопшто) што е некаков суперхеројски обид претпоставувам со многу лоши ефекти и апла се гледа дека е само cash cow е ѓон 100%.

p.s Лана нека ја продаде франшизата и нека му дадат на Вилнев да собере тим и знам дека ќе добијам филм. Дод уша Вилнев е веке пикиран за следниот сци фи серијал Рандеву со Рама од Артур Ц. Кларк.

Kajgana Shop

На врв Bottom