- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.715
- Поени од реакции
- 7.623
Vo ovaa tvoja prikazna ne razbiram zošto prodolžuva da duva posle gasenje na kompresorot, mojata Tundra ne duva togaš, možebi imaš postar model.
Tundri site znaeme deka imalo poveke modeli pocnuvajki od R410 modelot pa navaka.Nema da pravam sporedbi nitu nekakvi preporaki za izbor, tuku samo faktički sostojbi. Ova so defrostot na Tundrata ednostavno netočno.
Čista dezinformacija e deka Tundrata duva pri defrost. Naprotiv ne pravi defrosti po zadaden interval na 40 min kako mnogu poskapi klimi od nea tuku baš koga treba. Sega na ovie T okolu nulata nema nikakvi defrosti nitu suvi nitu mokri, si modulira prekrasno od 400W do 580W i gree celi 40m2. Koga će reši da pravi defrost ne gi zatvara bezpotreba krilcata, ja ZAPIRA TURBINATA so duvanje, celiot ciklus trae od 4 do 8 min vo zavisnost od nasobraniot mraz na izmenuvačot.
Edinstvena mana i e pri defrostot što posle nego trgnuva da duva vrelo so 1200-1300 W za da ja nadoknadi izgubenata toplina, pa dva tri pati gasi/pali dodeka ne se vrati vo prethodniot režim na rabota pred defrostot...... ova e celata vistina od prva raka, a ne rekla kazala.
Kaj nekoj duvale i koga ke prestane kompresorot so rabota sto e uste poloso, i nema da razglabam dali nekoj ima star ili nov model kako sto samiot mu odgovori na clenot.. a deka ima(lo) falinki so kultura na rabota imalo.Komu ide rabota.
Последно уредено: