Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Армас е број 1 на мојата листа :D

Шала на страна ги гледам сите овие фантази филмови на DC, Marvel и останативе универзуми, ама доста е веќе од нив. Цел Холивуд е само акција и супер херои. Ретко да начекам добар филм последниве години.
Следи ја темата за Оскари таму ќе има посериозни филмови што може би ти се допаднале еве овој The Power of the Dog e ептен актуелен периодов.
Most Popular листи секогаш имаат блокбастер филмови што ги гледа широка маса, и не се баш меродавни. Мене не ме изненадува воопшто листата, тоа беа најпопуларни филмови годинава, ама не значи дека само такви (ќе) се снимаат. Ѕирни и на инди сцената што има, не снима само Холивуд филмови.
Мене ми изгледа дека Холивуд полека завршува со суперхеројските и почнува со адаптации на епска фантастика и мрачни дистопии, ќе видиме што не чека понатака како печат на декадата, ама овие жанрови не се лоша замена за суперхеројските.

Maksimot

Психијатриски случај
Член од
28 јули 2021
Мислења
277
Поени од реакции
290
Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.478
Поени од реакции
3.657
Dune, Shang Chi, The Suicide Squad заслужено се на листата, ама Eternals, Mortal Kombat и Army of the Dead. Глупости. Има 100 пати подобри филмови од овие.
Не се филмови овие.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Завчера го догледав Dancer in the dark од Ларс. На почеток додека се поставуваат работите малку ми беше бавен, но откако започна заплетот, и колку добро се вклопени мјузикл сцените да го прикажат одбранбениот механизам на Селма, справувањето со тоа што и го носи животот на еден позитивен начин и секогаш со насмевка.. почнав да уживам и да учам. Björk одглуми предобро. Се убив од плачење.

Кога сме кај Björk, во Април ќе излезе многу добар филм "The Northman" од Robert Eggers, режисерот на The Witch, The Lighthouse.. со некои од глумците баш од овие филмови.. (Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Björk, Ralph Ineson, Ethan Hawke, Willem Dafoe) и изгледа ветувачки.

The Northman

Последно уредено:
Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140

Уште еден фил со Ричи и Статнамно овој изгледа ќе биде на многу по лабав од претходниот.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.767
Поени од реакции
5.058
Денис Виленуеве ..денис ДОСАДНИОТ,сигурно и кафето го вари на жарче по 2-3 часа.

Па добро бе.подосадно неможеше да биде тоа Dune,три реда дијалог неможе да сврзе така поинтересен а може да снима као ментиш долги кадри у тоа мртвата пустина,ало бее не си ти Тарковски да снима дожд као паѓа 5 минути ,па документарец за пустина е поинтересен од ова неговото влечење со тие спори сцени..ај блејд ранер 2049 шо го напраи slow motion,ај и сикарио шо беше ултра споро,на што опијати е оваа превара и кој го замени коа се снимаше Prisoners.

На форумов некој првпат да фати камера ќе сними повозбудлив и понедосаден филм од Денис.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Се симнува Mulholland Drive братучеди, на крај гарант пак ќе дојдам у прашалници и ќе ја искоментирам само лезбејската сцена доека приказната и мистеријата ќе ја оставам на страна со образложение дека самиот Линч не знае што напраил а не па јас сеа да откривам после 20 години и милион сценарија ширум интернетот.

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.835
Поени од реакции
11.984
Се симнува Mulholland Drive братучеди, на крај гарант пак ќе дојдам у прашалници и ќе ја искоментирам само лезбејската сцена доека приказната и мистеријата ќе ја оставам на страна со образложение дека самиот Линч не знае што напраил а не па јас сеа да откривам после 20 години и милион сценарија ширум интернетот.
После тоа Lost Highway гледај го, многу ѕверски филм од Линч. Не се толку тешки филмовите на Линч колку што треба да му го сфатиш неговиот стил на режирање. Особено боите, кинематографијата и атмосферата во неговите филмови. Од аспект на сценарио, мистериите на негововите филмови се слични, да не речам исти, ама прво изгледај ги, па после ќе ги продискутираме нејаснотиите. :D

Џ

Џонтра Волта

Гостин
После тоа Lost Highway гледај го, многу ѕверски филм од Линч. Не се толку тешки филмовите на Линч колку што треба да му го сфатиш неговиот стил на режирање. Особено боите, кинематографијата и атмосферата во неговите филмови. Од аспект на сценарио, мистериите на негововите филмови се слични, да не речам исти, ама прво изгледај ги, па после ќе ги продискутираме нејаснотиите. :D
Иам глеано скоро све од Линч, ама одамна, сеа сакам да ги репризирам поготово Мулхоланд и Лост Хајвеј како најизместени. :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Иам глеано скоро све од Линч, ама одамна, сеа сакам да ги репризирам поготово Мулхоланд и Лост Хајвеј како најизместени. :D
Краткиов глеј го, баајги пред своето време за '43та и апла очигледно влијанието врз Линч :

Kajgana Shop

На врв Bottom