СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Дали само мене денес ми се стемни од Дарко П. или и на некој друг тука?:facepalm:
Битно сам си кажа за себе дека доста многу знаел за фудбалот. Нешто во стил вели: незнам дали погодувам или се разбирам од фудбал, а се разбирам....

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Не очекував Холанѓаните да се толку јаки. Али браво, секоја чест. Мило ми е што петарда им дадоа на Шпанците. Чиле и Холандија ќе идат даље според мене.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.924
Поени од реакции
116.341
Постењето за Рамазан оваа година почнува од 27 јуни. На онаа жештина/спарнина во Бразил на некои религиозни фудбалери на СП уште тоа им треба.
Досеа што сум читала дека редовно постат се Озил, Сања, браќата Туре, Бензема.. Чадли и Дембеле од Белгија се изјасниле дека ќе го одложат постењето ако Белгија сеуште е во игра.
Бензема од увек постел, некогаш и по цела полусезона знаел да не даде гол.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Види го бе, го избриша мислењето, а баш мислев да те цитирам @Leo Bonnie
Холандија сигурно нема да рискира испаѓање, само за да испадне Шпанија.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Се сложувам. Нели вториот од Б вкрстува со првиот од А групата во втората фаза? Не ми се верува река Холандија би ризикувала да падне на второ место и да ги добие Бразилците само за Шпанија да отпадне :)

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Се сложувам. Нели вториот од Б вкрстува со првиот од А групата во втората фаза? Не ми се верува река Холандија би ризикувала да падне на второ место и да ги добие Бразилците само за Шпанија да отпадне :)
Првото место на Холандија би било под ризик единствено ако изгубат со 5-6 разлика од Чиле

А и Чиле не изиграа како што треба вчера ама факт е дека оние се каде каде подобри против добри екипи отколку против слаби екипи каде што топката треба да е во нивни посед и од нив да се очекува да притиснат.. Кој гледал квалификации па и Чиле-Англија пријателска знај за каква екипа се работи, ако не изват нерешено следната со Шпанија, ќе ја тепат Холандија во последно.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.492
Поени од реакции
5.586
Го преместив во група Б. Холандија нема шанси да испадни бидејќи се формира мини група од трите репрезентации. Ако Шпанија го победи Чиле со 2 разлика, на Чиле му е доволна минимална победа последното коло за пласман. Со ваква разврска Холандија има +3 гол разлика, Чиле -1, Шпанија -2. Според радувањето вчера не верувам дека ќе изигра Холандија последно коло за Шпанија.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.794
Поени од реакции
44.078
Го преместив во група Б. Холандија нема шанси да испадни бидејќи се формира мини група од трите репрезентации. Ако Шпанија го победи Чиле со 2 разлика, на Чиле му е доволна минимална победа последното коло за пласман. Со ваква разврска Холандија има +3 гол разлика, Чиле -1, Шпанија -2. Според радувањето вчера не верувам дека ќе изигра Холандија последно коло за Шпанија.
Да ама така па може да им обезбедат пласман на Бразил во 1/4 финале. Можеби повеќе се плашат од Бразил него од Шпанија, па се надеваат дека Шпанија ќе го тепа Бразил. :P

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Силовање, инаку се гледаше дека Холандија е мнгоо подобра и поорганизирана кога го примија првиот гол одма им кажав на другарите дека ке примат уште 2, мада вториот беше чист фаул на Касиљас а па овој неми се спомнува која бламажа го обожавам како човек и како играч но последните две години е тотално вон форма, изгледа небил Мурињо и Анчелоти ( во лигашки ) утакмции што не го пуштаат да игра, а и Дел Боске што гледа неми е јасно, Де Геа имаше одлична сезона во мизерен Јунајтед со дупо повеќе одиграни утакмици од Касиљас.

Kajgana Shop

На врв Bottom