СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Член од
17 март 2014
Мислења
670
Поени од реакции
917
Доколку Бразил и Шпанија играат и понатаму како на првите натпревари мозам да казам уште сега дека шампион ке биде или Германија или Аргентина.
А да почекаме малце да видиме како ќе изиграат Германија и Аргентина па после да не испадне да го бараме шампионот меѓу Англија и Италија.:)

Член од
14 април 2012
Мислења
32.931
Поени од реакции
67.629
мене ми се посмешни оние што го фидаат тролот.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
1 работа што сакам во светскиве првенства е што се повеќе судии од Северо западна назависна афричка република дагерстан добиваат шанса да судат на битни натпревари (y)

Член од
14 август 2012
Мислења
1.708
Поени од реакции
738
До сеа нема грешка оваа судиска тројка.

Sent from my ST21i using Tapatalk

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
1 работа што сакам во светскиве првенства е што се повеќе судии од Северо западна назависна афричка република дагерстан добиваат шанса да судат на битни натпревари (y)
Овие на Острелија - Чиле од Африка беа супер.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Постењето за Рамазан оваа година почнува од 27 јуни. На онаа жештина/спарнина во Бразил на некои религиозни фудбалери на СП уште тоа им треба.
Досеа што сум читала дека редовно постат се Озил, Сања, браќата Туре, Бензема.. Чадли и Дембеле од Белгија се изјасниле дека ќе го одложат постењето ако Белгија сеуште е во игра.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Постењето за Рамадан оваа година почнува од 27 јуни. На онаа жештина/спарнина во Бразил на некои религиозни фудбалери на СП уште тоа им треба.
Досеа што сум читала дека редовно постат се Озил, Сања, браќата Туре, Бензема.. Чадли и Дембеле од Белгија се изјасниле дека ќе го одложат постењето ако Белгија сеуште е во игра.
И Џердан Шаќири кажа дека ќе пости.
Не знам само како го планираат тоа, овие со одложувањето со најпаметна одлука.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Постењето за Рамазан оваа година почнува од 27 јуни. На онаа жештина/спарнина во Бразил на некои религиозни фудбалери на СП уште тоа им треба.
Ќе им удрат по некоја инекција, тоа не го пишува во Коранот така да е легално.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И Џердан Шаќири кажа дека ќе пости.
Не знам само како го планираат тоа, овие со одложувањето со најпаметна одлука.
не знам дали ја пратеше Олимпијадата пред 2 години, Мароко и Шпанија играа додека беше период на постење и Мароканците изиграа многу подобро од Шпанците. :) Како и да е за мене ризично е да се губат толку течности од телово, да не направи беља некој со послаб организам. Јаја Туре е друг муабет, крупен човек е. Ако религијата навистина дозволува одложување, најдобро би било на таков чекор да се решат.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
не знам дали ја пратеше Олимпијадата пред 2 години, Мароко и Шпанија играа додека беше период на постење и Мароканците изиграа многу подобро од Шпанците. :) Како и да е за мене ризично е да се губат толку течности од телово, да не направи беља некој со послаб организам. Јаја Туре е друг муабет, крупен човек е. Ако религијата навистина дозволува одложување, најдобро би било на таков чекор да се решат.
Па дозволува одложување пример ако си на пат, ако си болен и такви нешта, ама кај нас сега кога постот паѓа преку лето градежните работници не постат што за мене е нормално бидејќи цел ден се печат на сонце и е невозможно да постат.
Сега овие се со "работа", можат да дозволат да го одложат.
Има периоди кога не е Рамазан, а добро е да се пости за да се надополни пропуштеното

Член од
17 февруари 2013
Мислења
233
Поени од реакции
93
Дали само мене денес ми се стемни од Дарко П. или и на некој друг тука?:facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom