Охрид ги губи туристите од кои преживува

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
врв би било наплаќање за капење в'езеро, 50 денари саaт. Aко излезиш од вода порано,преостанатото време ти се губи
И за ветерот и сонцето шо ќе те сушат после од коа ќе излезеш од вода ;)

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.008
Поени од реакции
5.874
Zaboraviv da kazam deka Ohrid e edinstvenoto turisticko mesto vo Evropa kade sto privatnite gazdi naplatuvaat od covek a ne od soba.Bilo kade da odite vo Evropa vo privatno smestuvanje ke vi dadat kluc od prostorija i vooppsto ne gi interesira kolku dusi ke spijat vo taa soba dodeka vo Ohrid e najstrogo zabraneto vo soba so 2 ili 3 kreveta da spijat uste dvajca da receme na duseci na pod a za taa soba da se plati za 2 odnosno 3 lica.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Епа ќе ги губи туристите, моментално идат само тие што немаат каде па ај накај Охрид или за некој викенд. А за цените да не се збори како во шпанија да си :D....ама тоа е македонска работа сака да изнајми 2-3 соби сезоната и за една година куќа и кола да си купи...а наредните години може и некое фирмиче или хотел ќе си купи.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
врв би било наплаќање за капење в'езеро, 50 денари саaт. Aко излезиш од вода порано,преостанатото време ти се губи
Чул те охриѓанец. Добив инфо дека на Гранит наплаќаат влез 50 денари (значи не за паркинг, туку пешки ако влезеш).
Нормално, паркингот е сеуште 150 денари.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Чул те охриѓанец. Добив инфо дека на Гранит наплаќаат влез 50 денари (значи не за паркинг, туку пешки ако влезеш).
и после не идале туристи.. па нормално дека нема да им одат.. ке почнат и воздухот да им го наплаќаат ала охридски чист воздух посебен заштитен со закон.... :\

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.652
Поени од реакции
35.242
50 денари за влез во Охрид (славните рампи на Ацко)
50 денари за паркинг
50 денари 1 час капење во езерото (охриѓани живеат преку целата година со езерото, неможе кој ќе стигне да го загадува).
50 денари за ѓубрарина од ден
50 денари за посета во црква
50 денари за одржување на плочките покрај кејот (од многу туристи се поткопуваат)
50 денари за дишење на чистиот охридско-планински воздух
300 денари 2 лежалки + чадор
+ 10 денари секоја коцка мраз во пијалок

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Слабо сте инвентивни оваа година.10 ден. коцка мраз сме наплаќале??Кажите која плажа уште денес ќе проверам.
Мислам стварно минативе години поинвентивни бевте.Од тоа дека во езерово имало 15 метарска анагонда па до тоа дека НАТО фрлал отровни боци во езерото.
А Скопјани кога се жалат на цените во Охрид,одамна ми е смешно и невредно за дискусија...

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.008
Поени од реакции
5.874
Слабо сте инвентивни оваа година.10 ден. коцка мраз сме наплаќале??Кажите која плажа уште денес ќе проверам.
Мислам стварно минативе години поинвентивни бевте.Од тоа дека во езерово имало 15 метарска анагонда па до тоа дека НАТО фрлал отровни боци во езерото.
А Скопјани кога се жалат на цените во Охрид,одамна ми е смешно и невредно за дискусија...
Daj kazi mi edno konkretno turisticko mesto nadvor od Makedonija kade vo privatno smestuvanje naplatuvaat od covek a ne od soba ili apartman seedno e.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Позитивно е тоа што почнале да ги применуваат во пракса некои од кампањите.
Конкретно, еве како изгледа она „Идеите се секаде околу нас, ако не ги видиш ти - ќе ги види некој друг“, на охридски начин! :)

Соби за туристи со гратис шипка

Носечки столб на куќата е тоа, толку од градежништво да не се разбирало :icon_lol:.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Daj kazi mi edno konkretno turisticko mesto nadvor od Makedonija kade vo privatno smestuvanje naplatuvaat od covek a ne od soba ili apartman seedno e.
Не знам што ти е проблемот ако наплаќаат по човек.Плус не сите наплаќаат по човек,многу наплаќаат по соба/апартман.То како прво.
Како второ сакам да ми кажиш каде тоа во Европа во на пр. 3 креветна соба дозволуваат плус спиење на под со душеци.Чекам...
Ве разбирам,ама стварно ја претервите.Никој не рече дека во Охрид е идеално.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.008
Поени од реакции
5.874
Не знам што ти е проблемот ако наплаќаат по човек.Плус не сите наплаќаат по човек,многу наплаќаат по соба/апартман.То како прво.
Како второ сакам да ми кажиш каде тоа во Европа во на пр. 3 креветна соба дозволуваат плус спиење на под со душеци.Чекам...
Ве разбирам,ама стварно ја претервите.Никој не рече дека во Охрид е идеално.
Nikade vo Evropa gazdata sto ti ja renta sobata ne go interesira kolku dusi ke spijat vnatre.Go interesira samo na kraj da si ja najde vo istata sostojba kakva sto ti ja rental na pocetokot. Izgleda ne si mrdnal nikade podaleku od Makedonija da vidis vo drugite drzavi kako se raboti.A sto se odnesuva do iznajmuvanjeto na apartman vo Ohrid za pomalku od 150 evra na den ke najdam vo bilo koe elitno turisticko mesto vo Evropa kade pretstojuvaat najbogatite luge.

?

..........

Гостин
Нивно демократско право загарантирано со устав е начинот на кој ги третират туристите, исто така и за цените, и покрај вашите незадоволства околу цените Охрид е полн како брод, секоја година повеќе и повеќе..
Втора работа вие што сте незадоволни од Охрид, велите дека не одите таму, па што ве засега се прашувам?
Трета работа, зошто не отворите дебата за улица Македонија во Скопје каде во локалните кафетерии ладно макијато се наплатува и по 100 денари?

Капитализам, профит...секаде е така, ако нема интерес за одредена услуга/производ на пазарот цената е ниска, ако има интерес цената расте...просто како грав..

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Нема ништо од ова дека наплаќаат 50 денари за да се капиш на плажана гранит .. ова е ваљда ако сакаш во базенон да се капиш што го направија годинава .. базенот си е сопственост на хотелот и колку што сака ке наплаќа газдата на тие што не се гости во хотелот ..
--- надополнето: 14 јули 2012 во 13:20 ---
Nikade vo Evropa gazdata sto ti ja renta sobata ne go interesira kolku dusi ke spijat vnatre.Go interesira samo na kraj da si ja najde vo istata sostojba kakva sto ti ja rental na pocetokot. Izgleda ne si mrdnal nikade podaleku od Makedonija da vidis vo drugite drzavi kako se raboti.A sto se odnesuva do iznajmuvanjeto na apartman vo Ohrid za pomalku od 150 evra na den ke najdam vo bilo koe elitno turisticko mesto vo Evropa kade pretstojuvaat najbogatite luge.
150 евра шо апартмани ке беа тие ? кај ги има во охрид никаде не сум ги сретнал .. еве јас ги издавам на другар мој апартманите 30 евра од вечер .. за 3ца луѓе се ако сакаат нека спијат и 5 души само 30 евра на ден да си платат...

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Ако погледнеш Охриѓанка во г'з 50 денари ако е од поубавите 200 денари, а ако испаднало дека е машко тогаш 1000 денари.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.008
Поени од реакции
5.874
Нивно демократско право загарантирано со устав е начинот на кој ги третират туристите, исто така и за цените, и покрај вашите незадоволства околу цените Охрид е полн како брод, секоја година повеќе и повеќе..
Втора работа вие што сте незадоволни од Охрид, велите дека не одите таму, па што ве засега се прашувам?
Трета работа, зошто не отворите дебата за улица Македонија во Скопје каде во локалните кафетерии ладно макијато се наплатува и по 100 денари?

Капитализам, профит...секаде е така, ако нема интерес за одредена услуга/производ на пазарот цената е ниска, ако има интерес цената расте...просто како грав..
Tocno se soglasuvam potpolno so tebe.sekoj ima pravo da bara onolku kolku sto saka a dali ke dobie toa e drugo prasanje.zatoa i posle 17 godini povtorno otidov vo Ohrid na 3 dena kaj moj blizok drugar kade ne plakam za smestuvanje vo strog centar kade na istata ulica apartman cini 150 evra na den poprecizno ulica Car Samoil.Sto se odnesuva do kafeteriite vo Skopje kade kafe cini 100 denari ne sum stapnal poveke od 10 godini ako mi veruvas.Kaj mene nema podelbi na Ohrigani i Skopjani tuku na luge i neluge.Za moi pari kade sakam tamu si odam i sekoja zloupotreba na bilo kogo ja kaznuvam so toa sto ne stapnuvam poveke tamu dodeka sum ziv i tocka.

Kajgana Shop

На врв Bottom