На одмор се знае каде се оди- на море! Нема да те чини многу поскапо од Охрид а ке уживаш неколкукратно повеке одколку во Охрид. Во Охрид може да отидам на неколку дена и тоа во станот на шура ми али и добро ке го наполнам гепекот така да не планирам ниту денар да им дадам на Охриѓани, дури и цигари ке си купам од кај нас. Ке си се шеткам ваму таму, ке се шлапкам во езерото и динар нема да видат од мене. Така ми е планот за да им вратам за сите години пљачкосување...
Ај ние си се знаеме наши сме си Македонци, а замисли странците што ќе кажат кога ќе дојдат во охрид.види не е до цените толку колку до НЕуслужната дејност,ем ти ги зема парите,ем како душман те гледа и гледа побрзо да те набрка(реков и порано секоја чест на малцинството љубезни ориѓани)
менталитетот никако да го сменат и да научат како треба да се однесува некој кој зависи од тие пари,прво насмевка и љубезност,а потоа све остало
ко на другите да им цути во државата па само тие ќе бидат љути што работат кога сите други одмараат,секако ретко кој оди на плажа од тоа ориѓаните
штета што немале досега вистински домаќин човек од градските татковци,малку да ги потсреди и опамети,па сите среќни и задоволни да уживаме во градот и околината во овие жештини,а не вака да се препукуваме по форуми........
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 18:38 ---
Земи си го Џемо под рака и во бавча.
Се што би ти кажал за ова се содржи во овие 13 секунди.
Шо би рекол наш Џемо, значит каков интелекс!!! Браос.
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 18:47 ---
Па да во право си, Дојран можат со цените вода да ви носат. Кога ќе направите плажи како во Ибица, кога понашањето со туристите ќе го смените, кога ќе престанете да убивате туристи скоро секоја година, и ред други работи...е тогаш може да седнеме на маса да разговараме. А вака само инает водите. А случки имам милион да ви кажувам што им правеле охриѓани на скопјани и прилепчани (мои пријатели) додека биле на одмор во охрид. Али тоа друг пат ќе кажам, да не ја расипуваме темата.Добро бе на вас Скопјани не ви е срам да се жалите на цените во Охрид???Вие ли најдовте да се жалите??Цените во Охрид се во најмала рака исти како тие во Скопје.Не знам колку очекувате да биде едно кафе во Охрид.20 ден??Едно пиво колку очекувате да биде 30 ден??Ич не ве разбирам.
Пред една недела бев во Струмица.Абе по тоа пицериите пица испод 200 ден не видов.Во Охрид за 150 ден на плоштад пица се јаде.
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 16:12 ---
Гледам дека си во заблуда дечко па да ти појаснам неколку работи накратко.Како прво туризмот не е главна гранка во Охрид.Турзимот ти е нешто како извор на дополнителни приходи на Охриѓани.Малку луѓе живеат од туризам во Охрид.Тоа ти кажувам за денешно време.Е сега пред 25 г се живеело баш од туризмот и тогаш главни гости биле Германци и Холанѓани.Многу луѓе имаат од тоа време изградено цели куќи.
Штета што не се најде некој паметен па да направи жителите на Охрид баш да живеат од туризмот,ама тоа е.
Јас во Струмица супер убави ќебапи сум јадел за 8 денари. За пици незнам колку се во Струмица, али сигурно си седнал во најскапиот ресторан во градот. И не ми кажувај гачки многу, цел свет знае какви цени има охрид.