Охрид ги губи туристите од кои преживува

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување
S

Shaman

Гостин
Не се секирајте, имат љуѓе :) Вчера и завчера немаше место по кафичи да фатиш :mad:

Сликиве од кога се?
--- надополнето: 9 јули 2012 во 20:57 ---
Денес не е 10ти Јули :/
Немо имаше доста коли вчера.
Добро де за еден ден. Ај и ти.
И сезона не е викендот.
Јас зборам за преку цел месец.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Паркингот е болест секое лето.А тие Охриѓани шо уш еднаш би го гласале ова стомне за градоначалник малце им е :)
Паркингот поскап, а слободни места се помалку
Зоната на паркирање со наплата во централното градско подрачје осетно е зголемена, а повисока е и цената на паркирање, која наместо досегашните 30, сега изнесува 50 денари за еден час.

Најзасегнати се жителите на улиците Партизанска, каде се укинати повеќе бесплатни зони, како и на Димитар Влахов, Кеј Маршал Тито и околу х. „Ривиера“, каде користењето на паркинг на коловозите сега се наплаќа.
Новиот режим на паркирање предизвика реакции кај граѓаните, кои не се задоволни со најновото решение на Локалната самоуправа. Оттаму пак тврдат дека новиот режим ќе овозможи подобар проток на сообраќај, :LOL: но и повеќе паркинг места, како за комерцијална употреба, така и во слободни зони.
Како нова слободна зона во центарот на градот се посочува просторот помеѓу Економското училиште и ОУ „Григор Прличев“.
- Овој простор ќе се користи за бесплатно паркирање на возилата, со можност за отворање на пешачка патека по која секој кој ќе го паркира возилото на оваа локација ќе може директно да излезе на улицата Димитар Влахов, информираат од Секторот за сообраќај при локалната самоуправа.
OhridNews
09.07.2012 17:00

Прочитана е : 542 пати

© 2012 Ohridnews.com. Сите права се задржани.
Драги туристи и сограѓани, бидете фер и плаќајте паркинг по двојно поскапа цена и поддржувајте ја финансиски кампањата на Александар :гомце: Петрески :tapp:

http://kanal5.com.mk/(S(snxhrfeabcy2zzerb2vatn55))/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=93608&AspxAutoDetectCookieSupport=1
Почна летното лудило во Охрид - плажите преполни со туристи!

Почна летното лудило. Илјадници гости викендов го преплавија Охрид. Најбројни се туристите од соседството,веднаш после нив Холанѓаните и Финците, па домашните посетители.​

Најпосетени се плажите,тука е опуштено, сончање,капење и многу забава.

- Доаѓам од Холандија, близу Амстердам. Многу ми се допаѓа Охрид, луѓето се прекрасни, езерото и климата, вели гостинка од Холандија.

- Супер е преубаво. Воодушевена сум од езерото, природата и луѓето се одлични, вели гостинка од Србија.

- Најмногу ми се допаѓа водата, учен сум да пливам во ладна вода и блискоста, вели гостн од Битола.

Домаќините ги пленат странските туристи со вкусната македонска храна, но и со природното и културното наследство.

- Тоа се природите убавини, храната, виното, гостопримството е забележително, вели Валентина Переска од Агенцијата за промоција и развој на туризмот.

Туристите можат да бидат мирни, водата во Охридското езеро е од прва и втора категорија.

- Водата во Охридското езеро од македонска страна по целото крајбрежје од Свети Наум до Радожда е со прв и втор квалитет што значи дека водата е безбедна и исправна за капење,спорт и рекреација, вели Сашо Точко од Заводот за здравствена затита.

Викендов во Охрид беа исполнети и приватното и хотелското сместување. Туристичките работници ги тријат рацете очекуваат поплодна сезона од лани.

Соња Рилковска​

Сликиве од кога се?
Најверојатно од тој датум од некој локален интернет портал беше.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Охриѓани не се навредувајте ................ немам ништо против вас лично ................ ама доволно е еднаш, двапати до кај трипати човек да стапне во Охрид и повеќе никогаш да не му се присака пак да стапне таму ........... незнам ни јас зошто ............ јас сум бил повеќепати во Охрид(и лете, но и зиме) но како помлад, сега некако воопшто не ме влече, а не дека не сум бил убаво пречекан т.е. не дека сум бил лошо услужен од Охриѓани, сум немал никаков проблем со нив, а и не било нешто посебно скапо(зборам за минативе години) сега незнам какви се цените .......... но некако ич не ме влече натака, премногу ми е депресивно во Охрид, секогаш кога одам во Охрид некако се чувствувам како да сум во депресија таму кога ќе стапнам, а пак кога ќе се вратам во Скопје ме напушта депресијата ............ чудна работа, дали може да има влијание самата клима тамошна(планинска) пошто сепак Охридскиот крај е на 700метри н.в.(мислам), а Скопско е на 200метри н.в. ........ па затоа, или пак има нешто друго ....... којзнае, ама сум се осеќал ептен лошо психички тамо, тешка депресија и желба за назад/дома ...... необјасниво !

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Високи цени.. негостопримливи луѓе.. ќе бегаат туристите.. затоа и владата ги прави тие рекламни спотови за да ви докаже дека мора да се смените како народ и да не гледате на луѓето како животни туку како свој брат само така ќе имате туристи и пари..

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Високи цени.. негостопримливи луѓе.. ќе бегаат туристите.. затоа и владата ги прави тие рекламни спотови за да ви докаже дека мора да се смените како народ и да не гледате на луѓето како животни туку како свој брат само така ќе имате туристи и пари..
Не се само Охриѓаните проблем ............ проблемот е во тоа што општо земено Македонците како народ се тапа за туризам ......... нема некоја голема разлика од гостопримството на Охриѓани и на пр. гостопримството на некои други граѓани од некој друг МК град ............. така да работите треба да се гледаат во глобала ......... во другите земји сите се тепаат за да привлечат што е можно повеќе туристи од година во година, но кај нас се бркаат и оние малкумина редовни туристи(и домашни и странски), кои со години се редовни гости, во Охрид на пр. и.т.н. ............ така да џабе му се на Грујче рекламчињата по ТВ, само фрлање пари по ветар !

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Еве што се случува во Охрид. Овие се најнови вести.
Oд кога Струга е Охрид? :pos:

Posle celi 17 godini vo ponedelnikot povtorno otidov vo Ohrid na gosti kaj moj blizok drugar koj ima negova kuka vo stariot del na ulica Car Samoil na okolu 300 do 400 metri mozebi od plostadot. Koga go prasav kolku e cenata za privatno smestuvanje vo toj del mi kaza deka e od 10 evra po covek pa nagore a onie kuki na istata ulica sto izdavaat apartmani nabile cena od 150 evra na den!Da ne e Super Tinex sprema avtobuskata stanica mozam da pretpostavam kakvi ke bea cenite vo ostanatite marketi i na pazarot.I pokraj takvi ceni Ohrid za cudo e preplaven so turisti sto e mnogu cudno.Posle vakvoto iskustvo ne mi e krivo sto vo Ohrid ne sum bil celi 17 godini bidejki nisto vredno ne sum propustil blagodarenie na katastrofalnoto rabotenje na domakinite vo oblasta na turizmot.
Среќа ни отворија Супер Тинекс, па да не останиме сиромашни кутрите ние.
Он топик...Добра смешка.Да влезеше во Дон Маркет одма до Тинекс ќе видеше далеку пониски цени.А тек во сабота ќе им отворат Кам спроти овие два, па ќе е уште поинтересно колку би издржал Тинекс во таа околина.Иако е најголем од трите Тинекси во Охрид, најслаб е во промет.Не треси вакви работи од ракав, најскапи маркети се од големиве ланци.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.008
Поени од реакции
5.874
Posle celi 17 godini vo ponedelnikot povtorno otidov vo Ohrid na gosti kaj moj blizok drugar koj ima negova kuka vo stariot del na ulica Car Samoil na okolu 300 do 400 metri mozebi od plostadot. Koga go prasav kolku e cenata za privatno smestuvanje vo toj del mi kaza deka e od 10 evra po covek pa nagore a onie kuki na istata ulica sto izdavaat apartmani nabile cena od 150 evra na den!Da ne e Super Tinex sprema avtobuskata stanica mozam da pretpostavam kakvi ke bea cenite vo ostanatite marketi i na pazarot.I pokraj takvi ceni Ohrid za cudo e preplaven so turisti sto e mnogu cudno.Posle vakvoto iskustvo ne mi e krivo sto vo Ohrid ne sum bil celi 17 godini bidejki nisto vredno ne sum propustil blagodarenie na katastrofalnoto rabotenje na domakinite vo oblasta na turizmot.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.360
Со еден збор, Охрид=катастрофа. Погледнете само што прави Албанија и Бугарија со туристите а што прават нашите.You get the idea..

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Информација од прва рака. Охриѓани почнале да наплаќаат по 10 денари за коцка мраз на плажа. Крајно сериозен, не се заебавај.
А баш помислив дека го достигнаа врвот...

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Информација од прва рака. Охриѓани почнале да наплаќаат по 10 денари за коцка мраз на плажа. Крајно сериозен, не се заебавај.
U serious ???

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Ако сакаш во пијалокот коцка мраз, се наплаќа екстра 10 ден? втф

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Јас мислам дека имаат уште простор и ова не е врвот :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Ако сакаш во пијалокот коцка мраз, се наплаќа екстра 10 ден? втф
Да, за жал... Не знам да ви кажам само дали е на сите плажи, или на конкретна.
Информација од жителка на Охрид. Кога може да ставаат и наплатуваат лежалки на понтонските мостови на Т-Мобиле и да наплатуваат влез во црква, ова воопшто не ме изненадува.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
неее заебавај:pos:што е следно, ставање рампи за пешаци покрај кеј?:pos:сакаш да се прошеташ пешки, ајде 50 денари??:pos:кукууууууу:facepalm:

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
врв би било наплаќање за капење в'езеро, 50 денари саaт. Aко излезиш од вода порано,преостанатото време ти се губи

Kajgana Shop

На врв Bottom