Охриѓани не се навредувајте ................ немам ништо против вас лично ................ ама доволно е еднаш, двапати до кај трипати човек да стапне во Охрид и повеќе никогаш да не му се присака пак да стапне таму ........... незнам ни јас зошто ............ јас сум бил повеќепати во Охрид(и лете, но и зиме) но како помлад, сега некако воопшто не ме влече, а не дека не сум бил убаво пречекан т.е. не дека сум бил лошо услужен од Охриѓани, сум немал никаков проблем со нив, а и не било нешто посебно скапо(зборам за минативе години) сега незнам какви се цените .......... но некако ич не ме влече натака, премногу ми е депресивно во Охрид, секогаш кога одам во Охрид некако се чувствувам како да сум во депресија таму кога ќе стапнам, а пак кога ќе се вратам во Скопје ме напушта депресијата ............ чудна работа, дали може да има влијание самата клима тамошна(планинска) пошто сепак Охридскиот крај е на 700метри н.в.(мислам), а Скопско е на 200метри н.в. ........ па затоа, или пак има нешто друго ....... којзнае, ама сум се осеќал ептен лошо психички тамо, тешка депресија и желба за назад/дома ...... необјасниво !