jas ja pocnav ama bataliv posle prva epizoda
eve javno se sto e povrzano so guilermo e bleak, humus
zemav pustiv stranger things 4ta sezona instead oti me cekase i si projdov top
Откако го гледав The Shape of Water, не сакам да гледам ништо поврзано со тој режисер извесно време, затоа што не ми се верува дека се работи за истиот човек што е заслужен за еден од најубавите филмови на светот, Pan's Labyrinth. Мислам дека овие слизнувања во последно време се должат на тоа што си работи само passion проекти за кои на никој друг не му е гајле. Истиот впечаток го имав за Финчер со Манк.
А Stranger Things, 4тата сезона најбрзо ја изгледав, иако е најдолга. Мене ми беше доста забавна, но треба да се премине преку еден куп клишеа за да се ужива целосно. Шо знам, јас долго време ја одолговлекував серијата, а кога ја почнав, сфатив дека за да се ужива во неа, треба да ѝ се пристапи со контекстот на времето кое го одбележува, односно онаа ера во Холивуд која немаше проблем да користи клишеа и архетипови
и топ си поминав. Дастин, Стив, Еди и Робин се топ ликови. Мајк, Илевн, Ненси и Вил се ужас досадни, особено во трета сезона каде допираат дно и сценаристите ваљда сфаќаат дека не мора да трошат време да ги направат гледливи. Тоа најдобро се гледа во сезона 4 затоа што освен Илевн, другите имаат незначителен screening time.