Општи дискусии за ТВ серии

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.765
Поени од реакции
10.069
Да се надеваме дека ќе ги сменат оние две говна што се претставуваат како режисери на Rings of Power.

...и на нивно место ќе стават уште поголеми идеолошки активисти и помали филмски уметници
Пред една недела читав ко демек ги шутнал Бесос. :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.113
Поени од реакции
37.576
Не знам како им функционира алгоритамот на Netflix, ама во Top picks for Златко ми ги дава едно по друго: Breaking Bad, Black Mirror, Perfume, Stand By Me, Knives Out... No shit, Sherlock! :facepalm: Сите гледани и сите со лајкче. Алал вера како ги погоди!

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172

Гледа некој ова бе? Првава епизода ми легна вчера за тепање време онака не многу напнато, ама забавно ми задржа внимание. Има некој ретро шмек.
jas ja pocnav ama bataliv posle prva epizoda
eve javno se sto e povrzano so guilermo e bleak, humus

zemav pustiv stranger things 4ta sezona instead oti me cekase i si projdov top

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.732
Поени од реакции
2.823
Играта не сум ја играл, ама сум гледал на Јутјуб видеа Gameplay и интересно делува приказната. Би сакал иако не сум по сериите да ја гледам серијава.
Првата игра и приказна и гејмплеј се врв, како и крајот. Втората гејмплејот е подобар ама приказната некако продолжи, непотребно според многу. Очекувам да ја зезнат серијата, бидејќи сигурно нема да има многу ствари од играта.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.765
Поени од реакции
10.069
Првата игра и приказна и гејмплеј се врв, како и крајот. Втората гејмплејот е подобар ама приказната некако продолжи, непотребно според многу. Очекувам да ја зезнат серијата, бидејќи сигурно нема да има многу ствари од играта.
Видиш дека партал прсват студиата. А им збориш пред рука не ти е убаво тоа. :tapp:

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591

Првите две ги гледав, тежок просек. Плус двете приказни беа премногу слични една на друга, само во други услови и во друг период.

Ама сепак ќе ја изгледам до крај па ќе дадам конечна оцена. Многу ретко прекинувам серија ако веќе ја загледам, посебно вакви кратки серии.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.897
Поени од реакции
22.980

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.732
Поени од реакции
2.823
Пуштете нова сезона на manifest, предобра.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269

Откако го гледав The Shape of Water, не сакам да гледам ништо поврзано со тој режисер извесно време, затоа што не ми се верува дека се работи за истиот човек што е заслужен за еден од најубавите филмови на светот, Pan's Labyrinth. Мислам дека овие слизнувања во последно време се должат на тоа што си работи само passion проекти за кои на никој друг не му е гајле. Истиот впечаток го имав за Финчер со Манк.

А Stranger Things, 4тата сезона најбрзо ја изгледав, иако е најдолга. Мене ми беше доста забавна, но треба да се премине преку еден куп клишеа за да се ужива целосно. Шо знам, јас долго време ја одолговлекував серијата, а кога ја почнав, сфатив дека за да се ужива во неа, треба да ѝ се пристапи со контекстот на времето кое го одбележува, односно онаа ера во Холивуд која немаше проблем да користи клишеа и архетипови :icon_mrgr: и топ си поминав. Дастин, Стив, Еди и Робин се топ ликови. Мајк, Илевн, Ненси и Вил се ужас досадни, особено во трета сезона каде допираат дно и сценаристите ваљда сфаќаат дека не мора да трошат време да ги направат гледливи. Тоа најдобро се гледа во сезона 4 затоа што освен Илевн, другите имаат незначителен screening time.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.484
Поени од реакции
10.051
ne najdov posoodvetna tema, pa da probam tuka

sakam da ja gledam srpskata tv serija "vruc vetar".
prethodno ja imav na iptv lista, ama mi zavrsi toa.

da znae nekoj da ja ima na nekoj streaming site, da ne se brlavam so torenti?

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.490
Поени од реакции
5.583
Лајк и топла препорака за The Old Man. Џеф Бриџис е машина, одамна немам гледано толку интересен шпионски трилер, плус само 7 епизоди се иделно за бинџање во викенд.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.351
Поени од реакции
84.565
ne najdov posoodvetna tema, pa da probam tuka

sakam da ja gledam srpskata tv serija "vruc vetar".
prethodno ja imav na iptv lista, ama mi zavrsi toa.

da znae nekoj da ja ima na nekoj streaming site, da ne se brlavam so torenti?
пред 3-40 години ја даваа на телевизија

Kajgana Shop

На врв Bottom