Општи дискусии за ТВ серии

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.614
Поени од реакции
29.507
Не знам дали е до срчот што не работи или серијава е навистина игнорирана, ама Gangs of London е страшно добра серија! Многу брутална, само што ја завршив прва сезона, комотно можам да кажам на рамниште со италијанската Gomorrah, ако не и подобра.
Нема што да се објаснува, самиот наслов е доволен опис, препорака.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
2.011
Поени од реакции
4.939
Не знам дали е до срчот што не работи или серијава е навистина игнорирана, ама Gangs of London е страшно добра серија! Многу брутална, само што ја завршив прва сезона, комотно можам да кажам на рамниште со италијанската Gomorrah, ако не и подобра.
Нема што да се објаснува, самиот наслов е доволен опис, препорака.
Првата сезона е прејака,петтата епизода е врв над врвовите полна со брутални акциони сцени,понекогаш се навраќам и си ја гледам само оваа епизода.
Во првата сезона е инволвиран Гарет Еванс (ако некој ги гледал The Raid филмовите знае за кого зборувам)тој е продуцент,сценарист и режисер во првата сезона но не е инволвиран во втората а ниту третата.
Втората изгледав 2-3 епизоди но не ми беше доволно интересна и заводлива како првата па ја прекинав.
Ако ја изгледаш и втората сезона кажи впечаток дали да ја изгледам или не.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
2.011
Поени од реакции
4.939
Не сум импресиониран од новата Daredevil Born Again.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.614
Поени од реакции
29.507
Првата сезона е прејака,петтата епизода е врв над врвовите полна со брутални акциони сцени,понекогаш се навраќам и си ја гледам само оваа епизода.
Во првата сезона е инволвиран Гарет Еванс (ако некој ги гледал The Raid филмовите знае за кого зборувам)тој е продуцент,сценарист и режисер во првата сезона но не е инволвиран во втората а ниту третата.
Втората изгледав 2-3 епизоди но не ми беше доволно интересна и заводлива како првата па ја прекинав.
Ако ја изгледаш и втората сезона кажи впечаток дали да ја изгледам или не.
Ја завршив вчера втора сезона, искрено дури и подобра од прва. Брутална како и првата, можеби и повеќе, многу подлабоко се навлезе во ликовите и приказната на двете фамилии, неочекувани пресврти. По мене дефинитивно вреди да се изгледа, 3та сезона доаѓа за брзо.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.230
Поени од реакции
10.325
IMG_1183.jpeg

После три епизоди, третава сезона од Белиот лотос е послаба од претходните. Нема некој лудак ко менаџерот од првата или Стифлеровата мајка од втора сезона. Моментов е еден од ретките што ме насмеа.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.456
Поени од реакции
38.562
Прегледај го приврзокот 445358

После три епизоди, третава сезона од Белиот лотос е послаба од претходните. Нема некој лудак ко менаџерот од првата или Стифлеровата мајка од втора сезона. Моментов е еден од ретките што ме насмеа.
И јас се смеев на моментов, ама ликов што го глуми Шварценегер како ме нервира! Се надевам тој убиецот на крај него ќе го скине прв.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.230
Поени од реакции
10.325
И јас се смеев на моментов, ама ликов што го глуми Шварценегер како ме нервира! Се надевам тој убиецот на крај него ќе го скине.
после третава мислам дека масеркава од прва сезона може да настрада пошто го препозна Грег.
Досега едино тој лик ми има некаква логика да почне да стрела, али баш да видиме…

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.456
Поени од реакции
38.562
после третава мислам дека масеркава од прва сезона може да настрада пошто го препозна Грег.
Па да. И плус
ако продолжат да ги убиваат оние кои глумеле во претходните сезони, ко Тања во претходната - има логика.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.614
Поени од реакции
29.507
Заврши срањето Prime Target. Немој да се заебете!
Ми останаа 7ма и 8ма епизода, ама не верувам дека ќе ги изгледам.
Ја бинџав и The Pitt на Макс, една од поинтереснитe мед драми. Многу брзо темпо, хаос се дешава. Уствари цела сезона се одвива во само 1 смена на ургентен центар.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.456
Поени од реакции
38.562
The Pitt навистина добра серија! Ама не би ја препорачал на некој со поизразен OCD, анксиозност или панични напади. Не знам реално како функционираат ваквите ургентни центри, кога изгледа се така хаотично и неорганизирано. И интересно е да се спореди со кај нас - исто се чека, со саати, ама таму ко ќе те примат, за 10 мин ти ги закажува и прави сите неопходни испитувања, меѓу кои и КТ на скоро сите пациенти што влегоа внатре. Кај нас ако те примат на ургентен ќе имаш среќа ако успеат да најдат слободен томограф на некоја друга клиника, инаку во март ќе ти закажат за септември, ако имаш среќа да преживееш до септември.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
248
Поени од реакции
181
kazete nekoja dobra serija moze i film krimi, misterija pr so uistvo /a, seriski ubijci , nekoja postara zs novite site gi imam izgledano
il pak nekoja sf , fantazija so paralelni univerzumi, patuvanje niz vremeto

Kajgana Shop

На врв Bottom