- Член од
- 12 март 2008
- Мислења
- 1.058
- Поени од реакции
- 761
Денес ја земав Играта на ангелот. Очекувањата ми се големи. Ако не од приказната, стилот на пишување верувам дека нема во ниеден случај да ме разочара. Ќе пишам импресии.
Тој му е последниот дел од трилогијата и мислам дека најдобро е да го оставиш за на крај од причина што сите ликови во Заточеникот биле претходно во Сенка на ветрот и Играта на ангелот, па нема да знаеш ништо за нивното минато и да се поврзиш со нив. Редоследот е Сенка на Ветрот - Играта на Ангелот - Заточеникот на небото и по тој редослед ако ги прочиташ многу полесно ќе ти се вклопат настаните/ликовите/местата.Ајде нешто да ме посоветуваат оние кои го читале Зафон. Јас ја земав Заточеник на небото сега, без да знам дека е дел од трилогија. На почетокот авторот вика дека книгите може да се читаат без редослед. Какво е вашево искуство или накратко се зезнав ли што почнав баш со овој дел од трилогијата?
Ајде нешто да ме посоветуваат оние кои го читале Зафон. Јас ја земав Заточеник на небото сега, без да знам дека е дел од трилогија. На почетокот авторот вика дека книгите може да се читаат без редослед. Какво е вашево искуство или накратко се зезнав ли што почнав баш со овој дел од трилогијата?
Јас со Играта на ангелот почнав, па Сенка на ветрот, па Заточеникот и не ми правеше голема разлика тоа што прво иде Сенката. Ама да почнеш прво од Заточеникот не би ти препорачала, зашто е најслабиот дел од трилогијата па можеби и нема да им дадеш шанса на другите книги на Зафон.Ајде нешто да ме посоветуваат оние кои го читале Зафон. Јас ја земав Заточеник на небото сега, без да знам дека е дел од трилогија. На почетокот авторот вика дека книгите може да се читаат без редослед. Какво е вашево искуство или накратко се зезнав ли што почнав баш со овој дел од трилогијата?
Јас би те советувал прво ако не си ги прочитала неговите први 3 романи да ги прочиташ,одлични се сите три.Како писателот пишува така се усовршува и неговото пишување,првите 3 се многу лесни,а што се однесува до овој негов серијал прво прочитај ги,ако сакаш нормално,Сенката на ветерот и Играта на ангелот.Оваа последнава не сум ја читал ,па ако е во некој случај полоша од останативе нема да те влечат да ги прочиташ останативе кои пак ќе споменам се одлични.Ајде нешто да ме посоветуваат оние кои го читале Зафон. Јас ја земав Заточеник на небото сега, без да знам дека е дел од трилогија. На почетокот авторот вика дека книгите може да се читаат без редослед. Какво е вашево искуство или накратко се зезнав ли што почнав баш со овој дел од трилогијата?
Мене ми беа интересни кога ги читав,барем ќе се запознае со начинот на пишување на писателот.^ Јас не сум нешто многу импресионирана од трилогијата за принцот на маглата. И да не се прочитаат ништо нема да се испушти.
Ти препорачувам да читаш по ред. Јас од Зафон ги имам прочитано Игра и Сенка, и тоа по обратен редослед. Океј ми беа ама не ме воодушевија. Мислам дека тоа се должи баш на тоа што не ги читав по ред.Ајде нешто да ме посоветуваат оние кои го читале Зафон. Јас ја земав Заточеник на небото сега, без да знам дека е дел од трилогија. На почетокот авторот вика дека книгите може да се читаат без редослед. Какво е вашево искуство или накратко се зезнав ли што почнав баш со овој дел од трилогијата?
Мене и ангелот и сенката ми го исцедоа мозокот,поими и непознати зборови еден куп,па барај што значат па преводи на шпанските зборови,но книгата е феномен.Фала дечки на совет. Ја вратив Заточеник на небото и со сите нишани денес ја земав Сенка на ветрот. Впечатоци, откако ќе ја прочитам трилогијата.
Види ПП.Дали некој има или може да најде еBook верзија од Играта на ангелот на англиски или македонски ? Ако има некој линк нека ми прати пп. Благодарам.
Види ПП.