Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.862
Средина на септември, градот мој веќе почнува да смрди на чадовини, ама шо да се прави, мора да се распалат сите ќумбиња по дворовите за да се направат пинџури, слатка и останата потребштина за суровата и ладна зима оти ќе нема што да се јаде мислиш живееме у некоја планина во 1901-ва.
 
Член од
26 август 2019
Мислења
351
Поени од реакции
763
Каков ден Кајги...


Седнав да појадувам, ручам и вечерам наеднаш, ќе испијам и кафе и повторно назад на работа. Имам уште 13 аранжмани и 1 голем да завршам. Останува бидермаери и китенки, а количево утре сабајле. После ќе одмараме.

Уште само 1 вечер сама дома, утре доаѓа заедно со little princess и госпоѓа мајка на ручек. Ќе морам да најдам сила зошто ќе биде тешко. Утрово ми се јави лепотичето да ми рече дека едвај чекала да дојде, и мене ми недостига, цел месец не сум ја видела.

Убаво беше дур траеше паузава, време е за работа...

Тука сум стигнала вчера околу 5, се сеќавам само дека станав и мрак... Пак моето желевце отишло у к**ац! Ај докторот го истрпив некако, ама господин супруг и неговиот упад во соба утрово беше малку ту мач! Ок, знам, мора да јадам, мора да пијам, мора да слушам попаметни од мене, ама ете заборавив... Си ќарив 3 кончиња на брада, ваљда нема да остане лузна, шината нога и тададаааамммм пукната десна подлактица, токму под лактот, едвај пишувам. И сега што да правам 4 недели без рака?! За украс ќе седам у цвеќара, е така.

Туку денес не ме поштедија од семејни мелодрами, сепак имав мала претстава. Нели еднаш у месец ќе се гледаме, се издржува. Бубамарчето не ми дојде, а толку се радував ќе ја видам. Уф се надевам деновиве ќе ја донесе татко и, ми недостига.

Доста кукав, ќе ми дојде медицинскиов брат да ме предупреди да оставам телефон да не замарам рака и кој ќе слуша приказни. Бар кутре ме дружи на терасава дур пијам чај и уживам во тишина. Добра ноќ!
 

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.476
Поени од реакции
16.088
Maкедонија и Словенија се држави со скоро слична големина и популација. Словенија е држава скоро три децении, Македонија е од обид од тоа за тие три децении. Затоа и Словенците имаат успех во многу спортови, а Македонија е на дно на скоро сите спортови.
 

Bodhidharma

Avatara
Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.397
Еден поздрав од братот, ме потсети на едни добри времиња у карантин...

Ooo utra rani...
Pticki peat na cel glas,
Od komshijata Stole...
Knecno najdofff spas!

Go viknaff na kafe,
Mu zborev za masoni, rituali i blud,
A Stole si kaza...
Begajte lugje ovoje lud!

Se nadevam Govinda...
Konecno cicki pravi mesi,
A na Rocheto milo...
Epifanija mu se desi.

Se nadevam Bafra e sega...
So akasha poleto eden,
Anon pomalku se bori...
So vo kalta plebusot beden.

Se nadevam Bjonsi i Topol...
Seushte vezat rima,
Berik znam deka e srekjen...
Vo Bitola ide zima.

Ne znam dali Parva konecno...
Ja ubedi Emce za trojka,
No znam deka Teneke e ko mene..
Em majmun em solidna dvojka.

Buda brate moj...
ljuboff sekogash ima,
Se nadevam najde nekoja...
I ljuboffta i tebe da te prima.

Ako ve redam site,
Kje pishuvam od utro do zori..
Ve pozdravuvam ko Almeida,
So ljuboff... MEMENTO MORI!
 
Ф

Флеш

Гостин
Само на кратко , .... е вечното долго чекање пред кадијата .... Да те пушти само.....
 
Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.031
Во Словенија дете со прво одделение треба да умее да чита, да вози точак, да плива и скија...
Па кај нас со прво одделение ако не ги псуе комшиите и вика „добар ден“ е врв на културолошки и развоен помак...
 
C

CoolIris

Гостин
Не, никад нема да ги сфатам оние кои бараат услуги од тебе, со заповеднички тон. Абе ко да го планирале нештото неколку месеци у назад, па сега те ставаат во тесно и едноставно нема каде да бегаш.

И не, немам јас ништо против да услужам некој, ама истиот тој некој пред една недела мене не ми направил банална услуга на истото место на кое се наоѓал (во времетраење помалку од 5 минути), под изговор дека "нема време". Нема врска, запалив кола, отидов во друг град, завршив работа. Ама сега и јас немам време. Уствари имам, ама не сакам бе, не сакам ете. И ќе си ја искористам истата реченица како изговор. :)
 

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.739
Кивнав и се шинав.

 
Член од
26 август 2019
Мислења
351
Поени од реакции
763
Кајги...

Дремам ко мисир дома, дур не извадам конци не смеам во цвеќара. Згора на се ме искараа ко мало дете, се уротил љубениот со докторот и ми се јавуваат на скајп на секој саат, божем да проверат како сум, им го провалив алгоритмот. Личам ко на оние тенџериња со капачиња што им искача пареа од страните, мене така од увцињата. Сакам на работа! Знам, за мое добро, се ми е јасно, ама не сум до толку ранет војник да дремам дома, можам бар да дремам во цвеќара... Добри 6 години не сум имала потреба од боледување, сега ми е чудно и затоа сум ваква бесна. Не сакам ни да признаам дека ногата ме боли а раната на подбрадокот ме затега, не е важно тоа кога знам дека бизнисот ми е оставен на девојчиња млади да се снаоѓаат.

Почнав да пишувам некаде околу 12, ама ми дојде појачање, друштво, ми ја донесоа лепотицата. Јухууу... Не сум веќе мрзоволна, ќе му простам на супруг што ме затвори во стаклено ѕвоно денес.

Убав ден кајги, одам да надгледувам припрема на палачинки у боја, ќе биде забавно :angel::ROFLMAO::)
 
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.988
ДК,

Многу убаво се издував во парк пред некој ден. Со години не сум бил таму денски (не им бил добар филингот да иделе преку ден! ), па нареден пат одам сам и ќе си земам и книга.
Него друго ми падна во очи. Спроти местото во кое заседнавме имаше една мала група на лица со посебни потреби. Веројатно беа од некоја организација затоа што сите носеа исти маици. Им пуштија некоја музика и тие играат. Треба да си многу човечен да им дадеш макар и некоја минута среќа и забава на тие луѓе. И јас ќе им се приклучев, ама играм со две леви. Секоја чест на организаторот, ништо повеќе нема да кажам. :love:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom