Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
ДК,

Првите мои сеќавања во животот се поврзани со Новата година и Божиќните празници. Во тоа време, овој период, имавме снег. Имавме чести семејни собиранки и некако ме мава носталгија за тие времиња. Дечки, што и да правите, со сите сили обидете се за го сочувате семејството на куп. Тешко е и за самите деца, често се делат меѓу родителите и се поретко го гледаат другиот родител. Но уште потешко е за родителот, децата ги гледа еднаш неделно, еднаш во две недели или еднаш месечно. Во еден момент знаеш дека имаш семејство, а во следниот веќе не. Затоа ако треба да проголтате одредени работи, направете го тоа. Сѐ може да се реши со разговор. Некогаш разделбата е и најправилното решение, но сепак останете во контакт со вашиот поранешен партнер ако имате деца, сепак тие ви се точката која ќе ве спојува во годините кои следуваат. Со заеднички сили ќе ги одведете кон правиот пат. И гледајте да не им зборувате лошо на децата против вашиот поранешен партнер, тоа креира одредена одбивност на децата.

Околу оваа година. Беше тешка и напорна. Дома-работа-дома. Неколку семејни прослави кои ќе видат вечно врежани во моето сеќавање. Другото генерално тапа. Досадно до смрт. Последен пат кога влегов во кафич, се сеќавам дека видов дечко во супермен поза на шанк. Сигурно има година дена од кога последен пат направив таква седенка. Оваа година генерално паркот е зборното место. Подобро нешто отколку ништо.

Година на претпазливост и држење растојание од семејство и друштво. Година која ни приреди вистински тест на нашата психа, но и година која ни даде можност да се посветиме на некое хоби, да завршиме некоја работа дома или да вратиме некоја одамна заборавена рутина.

И секако. Им се заблагодарувам на сите кои ми помогнаа да ми помине слободното време, што тука, што на социјалните мрежи. Бев преокупиран и со свои активности, но ветувам дека наредната година ќе се вратам на мојата прва љубов (книгата) и ќе бидам поактивен на оние форуми поради кои се зачленив на форумов- Философија, Литература и Религија.

На сите ви посакувам среќна Нова година. Многу многу среќа, здравје, дружба, но и тука дискусии, провокации и заебанции, а можеби ќе падне и некоја собиранка.

Среќна Нова година.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.402
Поени од реакции
16.632
Kajгано,
почнаа да се перцуаа, се надам ускоро ќе може да се движиме нормално упм.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.798
Поени од реакции
17.338
Драга

Кога ке го видам на ТВ, човекот со потекло од мојот град (ми се повраќа ова кога ке го кажам), бившиот премиер, а сегашен министер, господин проливер, желбата за самоубиство додатно ми се зголемува.

Последно уредено:
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.080
Драга,

Не ни правам планови нешто многу, али си иам листа со обврски пошо сум малце ocd со листи и организација, и ме нервира кога бар пола од тоа што требало да завршам, не сум завршила. Така отиде цел викенд у пм, ми се сјеба денес тотално денот, не стигнав да исчистам, не стигнав филмот што се токмам три дена да го гледам, а згора на се, прееска на прекрасново идилично време запацав во кал. Длабоко. Повеќепати. Вчера бар имаше некоја корист од мене, го шишав маж ми. Ко за првпат, задоволна сум од резултатот, не е совршено, али бар сега изгледа поарно од претходно. :D

А за денес, ми останува да направам какао, да му турам поголема количина рум од обично и да си легнам.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Kajce,aj malku na galeno,praznici se blizat,paketce sakas da ti donese dedo.
Nie starite si cuvame nesto od postarite sto veke gi nema za spomen i sekavanje.
Taka od majkami go cuvam na vidno mesto nad trpezarijata servisot za slatko.Toa e eden servis od povekke delovi od zolto sstaklo verojatno redok primerok,Takov bese obicajot edno vreme POSTENO a dojdat gosti da se posluzuvaat so slatko.
Ke ostavam amanet ovoj servis da go zeme mojata vnuka a potoa da go ostavi na nejzinataa vnuka i da prenese deka toj servis e od pra-pra baba Lena.
A od tatkomi si cuvav...za zal samo si cuvav ama njega vise nema.
Tatkomi vednas po zemjotresot kupi toa vreme prestiz,zatoa sto Fico bese samo son, znaci kupi mal motor Tomos avtomatik,samo na gas bez brzini portokalova boja,prva serija vo SFRJ i pazi so moznost koga nemas gorivo da prodolzis da go teras kako tocak.
Toj motor Tomos posle nego mi pripadna mene i jas go cuvav kako ocite,ama bideiki mi ja srusiva garazata pozadi zgrada motorot go odnesov kaj zetmi na cuvanje zatoa sto imase poveke supi niz dvorot. Ama toj po nekoj den op...?
Zel toa motorot uspomen od tatkomi go odnel vo otpad za koj mu dale nekoja para so koja potoa kupil cetiri kutii cigari.
Da prodolzam uste....B..da..go P....

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.934
Поени од реакции
73.459
20201227_214204.jpg IMG-ced462306a46c1163447de60a7605e6e-V.jpg 20201227_214253.jpg

Орвелова Македонија, 2020.
Обаче, аз сам човек кој не може да биде слеп пред она што го гледа, прекинувам со учество на форум на кој татарската пропаганда не претставува никаков проблем. Ќе се зачленам на бугарски форум, ќе отворам теми од прекрасното Косоврасти и ќе им постирам слики од стари записи на македонски, кои можеби се вистински, а можеби ќе ги нашкрабам во пеинт.
Не ме нервираат работи на форум, ама некако апла сум алергичен на источни соседи. ДК како омилена тема, претставува убава тема за одјава.
Се одјавувам од сите теми, освен од Вардар и македонските ниски фудбалски лиги :D
Поззззззз.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.521
Поени од реакции
26.187
Драга,
да не ставам цитат зошто е забрането затоа клик тука да го видиш видеово.
Откако го изгледав видево мислам дека има надеж за нас како човештво чим сеуште има деца што не се радуваат само на Ајфон, таблет и лаптоп.

Инаку видеово ме потсети на мојата реакција на мојот прв дрес. Priceless.
Да ме собира уште на свадба би го носел и на крај во сандак.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.588
Поени од реакции
17.431
Драга К

Дај бе те молам да се самораспуштиме како нација, некако да маниме quit или logout. Едноствно да се откажиме или магично да не снема Танос да не збриши како да не сме постоеле....Која мизерна, глупа, ПРОСТА, никаква, газолижачка, лајнарска, мршојадна, АБЕ КУРОЈАДАЧКА НАЦИЈА СМЕ....

Дали сме нормални бе, дали има грам мозок бе??? Зошто вака реагирам?

Види слика :

И врвот - МИТКО ЧАВКОВ ЕЕЕЕЕЈ МИТКО ЧАВКОВ ЗА НЕГО ПАРИ БЕРАТ, 500Е МУ ПУШТИЛЕ АУУУ ПА НИЕ СЕ БОДИМЕ БЕ

Последно уредено:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Драга,

Колку време не сум пишала тука Уз чаша винце си размишљам колку се смени се'. Периодов околу нова година секогаш ме потсеќа на кајгана собиранките. На сите кафани и дискотеки. Ми текнува првата собиранка на која бев беше во кафана Папу и тоа + 25. Уште памтам по 11 години кој кај седеше Не знам која од која беше се помасовна и позабавна. Фалат собиранки, ама корона, дистанца, сменети вредности...се отиде у курац онлајн. И вакцина више не помага...се оттуѓивме. Ќе забораиме како да се понашаме ко ќе заврши цело сценарио корона.
Ај мош ќе се потсетиме со некоја собиранка пак- ветерани
До тогаш Среќна Нова кајганџии. И не се заебавајте со короната...Може да ве пое*е кога најмалку очекувате

Kajgana Shop

На врв Bottom