Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Ф

Флеш

Гостин
Земаш лекови и се враќаш дома со нив.
Седнуеш на кауч фотеља и отвораш кутија бох лекови со упаството.Као внимателен чоек читаш текстот од упаството шо како . Коа идам делот со Не употребувај лек одам на следново .....

kajgana 2.png

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
ДК,

поголема багра од овие што пишуваат: цена, амин, шеруваат постови за да им падне наградна игра - се токмаците што на linkedin пост за работа пишуваат: заинтересиран, zainteresiran, interested, great oportunity, please consider....
Абе тиквари едни, на два редови погоре има оставено e-mail каде треба да го испратите резимето и детален опис како треба да аплицирате. Втора опција поарно пишете му во порака на тој од кадрово/агенцијата што го објавил огласот дека сте заинтересирани и пратете му CV, или пак погледајте на страната можеби имаат Easy Apply. Ама НЕ, ако пишите во коментар сигурно побрзо ќе ве викнат :facepalm:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.778
Поени од реакции
43.992
Се што сакам за Нова Година е да издржи Јунајтед наредни три кола и да влезе во дербито со Ливерпул како конкурент за титула.

Не сум осетил спортска возбуда со години веќе, оддамна се надвор од било каква конкуренција за ПЛ/ЛШ, ми фали малце таа 90-минутна напнатост и препоптување на секоја шанса на било кој крај од теренот. Има да си купам 10 пива и да се удавам буквално.

Член од
13 декември 2020
Мислења
85
Поени од реакции
139
Ди кеј,

Одувек наопачки сум бил скроен па така и со времево ја си обожавам зима да можам на Антартик би се преселил кај мене у соба исклучувам греење и плус отварам прозор да ми се лади у ладното :ROFLMAO: искрено би сакал сите 4 сезони зима да бидат. ❄❄❄

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.797
Поени од реакции
2.351
Ако д'н се познава од сабале т'к наеба гу ја. Станују и разбра од колеге од факултет до дн'ске требало да се уплати. И ја каква што сам будала одма се полете да завршу порано и да си дојду. Не се ни среди, излезе како петл што се тепал на буниште цел расчупан. И к'д га виде ред у банку , за малко срчка не ме стрефи. А ја забрави дек дн'ске свите се сполетеле по картичке да си ги земев. Да ти ебу баксузат, а од другу страну не сам ја крив само овакој можу да уплату. И дрема 2 саата пред банку, измрзна како нацистички војник у поход на Русију. И к'д дојде на ред, ја беше како пингвин. А на шалтер едно фино девојче, к'д збори да ти е мерак да гу слушаш. А не како што има некои само ти се дерев и се мрштив. А мене нос ми се растекал, среќа маску носеше па не ме виде дек сам се размрсољавил. Ама ја не сам ја ако не гу усеру работу. Никад у живот не сам д'ткал, ама с'к затрокира за све паре. Да ти ебу будалу, куде и да отиду само се бламирам. И такој избрука се и си дојде дома, од нервозу јоште леб не са еја. :unsure:

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Za onie vo vecnite lovista, se najdobro (0va sekako sum go procital nekade) DRAGA.
Na mojte mnogu sum im pomagal i se uste im pomagam, a sum slusal vo Nemacka a napravat decata 18 godini vednas im se pokazuva vratata,a kaj mojve i nivnite napravia 18 i se uste na moj grb.
Vo red na pocetok,ama toa traese so godini-decenii,aj i da im se pomogne-nemaa ni za jadenje.
Pa aj im ja dadov kolata (reno 4) a potoa i druga pa druga, za da ima kako da doagat kaj nas na rucek so decata,a toa bese sekojdnevno skoro.
Staro toa renolceto,ama vrsese rabota edno 2-3 godini.za benzin,registracija,gumi,akumulator i ulje se bilo od mene.
No na se ima kraj pa i na toa,eden den crknalo i itamu go ostavile nekade vo jurija.
Otidov jas po nekoj den go doslepav kaj mene na parking. No ne go pravev nemase dusa veke.
Nekoj den bese taka a potoa im dadov druga kola eden citroen.Sto da pravam so renoto ne pali,ne se vozi, pa aj viknav nekoj i otuka go zemaa za 100E.
Toa sto go nema renoto na parking go primetil i mojot Z..
Togas ili pred toa nekoj den ili otposle se simnuvam dole da odam nekade koga op na mojata kola na brisacite livce-cedulce.
Se cudam toa nekoj komsija valjda pisal nesto za toa 102 drva sto nasadiv okolu zgrada.
I otvaram listot citam: Dali pisuvase dedo,ama ne mi se veruva taka da zgresil i pisal tuku vednas ova. - KOGA KE MI GI DADES PARITE OD RENOTO.
Le,le se cudam koj pari od moe reno na kogo da gi dadam,mu se cudam na pametot kako mu teknalo ova da go bara i pise...tolku za sega a ima i uste.

Cthulhu^

your neighbourhood pagan
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.538
Поени од реакции
2.244
Драга и поштована (к)раљице (К)леопатра,

Имам две прашања. Прво: Зашо не може да добијам пола миљон у клаџа? Дали не сум заслужил? Што толку сум згрешил у претходниот (или овој) живот?
Второ прашање: Зашо Бог/Универзумот или ватевр често ги зема на другиот свет оние кои се позитивни, полни со живот и кои помагаат на другите на било кој начин, а од друга страна ги остава тука да се мачат еден куп луѓе кои се полни со злоба, омраза, прават само штета, исто така и оние на кои секој нов ден им е тешко бреме кое не можат да го поднесат и одвај го преживуваат? Космички баланс? Јас не го гледам.

Ужасно ми фалат концерти.

Поздрав до цела генерација Чернобил на форумов. Сречен викенд.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.895
Секогаш и секаде сум точно на време, па страшно ме нервира кога некој не почитува договорено време.
Добро бе што прават не ми е јасно? Какво е тоа спремање? Кога треба да се оди некаде се планира тој ден.

Ако е договорено во 9 ќе биде толку или еве плус 15-30 минути, ама 2 саати???

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.519
Поени од реакции
18.364
Сеа сакам да ги најдам двајцата алфи од пред 8 години, кои ме начекаа во кола пред зграда со џоинт како си пафкам.

Никнаа од земја, тропаат на прозор, отвори дечко, а мене џокацот во рака ми чади, а на седиште уште една двојка. Отворам прозорец, добровечер, што правиш у кола, што правам јеботе се мислам кур дрвам и дувам ебате, му викам ја чекам девојка ми да дојде ( кај ќе ти дојде бе абдал у 1 саат вечер у кола позади зграда). Што ти е тоа во рака, е шо кур ми е нели гледаш, викам да се олабавам малку. Искачај од кола, претрес на кола, а јас ги молам да не ја тресат колата ќе видат комшиите ќе ме зборат у маало дека сум џанак ( летно време беше и седеа некои по тераси).

Не најдоа ништо, освен отпушокот и двојката, ајде ќе те носиме во станица. Абе дечки зошто да ме носите па си дувам само не сум продал ни грам, ајде дете влагај и не се праи паметен. По пат ми збореа како биле на некоја конференција и таму им кажале дека тревата го сушела мозокот. Ууу јеботе, да беше тоа вистина јас без мозок ќе шетав, ебаве ботовите џандарски. Влагаме во станица Пролет, кажуваат што како, и за мое опште изненадување, добив поддршка од обичните џандари, почнаа да ги дупат зошто и за што ме малтретираа до станица. Дојде главниот, кој си што си, кажувам работам државна институција, абе дете кој ѓавол те тера надвор да пушиш, фино лепо запали си на тераса. Ај, потпиши ова, а јас глуп, зелен и надуван, нит прочитав, потпишав. Едно младо џандарче до мене седи и ми вика, ти дечко некако не се замараш многу, како сеедно да ти е што те фатиле, абе што да се замарам на сред дување ме фативте, лом сум напраен не знам кај ми е гз кај ми е глава, најбед филм што моеше да ми се деси го извозев лагано.

На искачање тој на портирница ми вика дете земи си го цигарчево, и ми го дава отпушокот ( ја пишаа само едната двојка) и скокна еден од алфите и го зема отпушокот. Си играа кур со алфите, изгледа некои куртони беа.

Туку, сакав да ги прашам алфите нешто околу сушењето на мозокот.

Последно уредено:

Trent Alexander Arnold

Stamford Bridge, Fulham Road, London, UK, SW6 1HS
Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.146
Толку сељачка багра го има населено Скопје, што ни војска, ни полиција ни ништо нема сила да го оправи. Како само се посељачки градов еј, сељаци дојдени од планина, се возат со возила на плоштад, возат по тротоари, пу да ти ебам ропаците, да ти ебам сељачки. Абе доволно е суратот да му го видиш и ќе видиш дека е ропак, вака на прва, нема шанса да го промашиш. Седнал на тик - ток и прави видео како ја поминува колоната на улица додека он вози на тротоар. Кој ропак еј.

Знам дека нема исклучоци, сегде има сељаци, и кај албанци и кај македонци и кај роми и кај срби и кај енглези, не мора цел народ да го окарактеризираш ко сељачки, ама у Скопјево врие. Многу се изропачи градов задњиве 15 години. Поготово кога шуто и ригато се испонасели у Скопје. Океј е, не дека ми пречат луѓе од други градови ...(ЈАС Скопјанецот) ...што кој кур ќе прави у тоа Берово, Валандово, Пробиштип, Кратово? Ама океј, ова е веќе друга тема на муабет.

Пу да ви ебам матер сељачка!

Kajgana Shop

На врв Bottom