Претседателот на Владата на Македонија Зоран Заев во гостување во емисијата „Само интервју“ на телев
libertas.mk
Сеа сакам да ги најдам двајцата алфи од пред 8 години, кои ме начекаа во кола пред зграда со џоинт како си пафкам.
Никнаа од земја, тропаат на прозор, отвори дечко, а мене џокацот во рака ми чади, а на седиште уште една двојка. Отворам прозорец, добровечер, што правиш у кола, што правам јеботе се мислам кур дрвам и дувам ебате, му викам ја чекам девојка ми да дојде ( кај ќе ти дојде бе абдал у 1 саат вечер у кола позади зграда). Што ти е тоа во рака, е шо кур ми е нели гледаш, викам да се олабавам малку. Искачај од кола, претрес на кола, а јас ги молам да не ја тресат колата ќе видат комшиите ќе ме зборат у маало дека сум џанак ( летно време беше и седеа некои по тераси).
Не најдоа ништо, освен отпушокот и двојката, ајде ќе те носиме во станица. Абе дечки зошто да ме носите па си дувам само не сум продал ни грам, ајде дете влагај и не се праи паметен. По пат ми збореа како биле на некоја конференција и таму им кажале дека тревата го сушела мозокот. Ууу јеботе, да беше тоа вистина јас без мозок ќе шетав, ебаве ботовите џандарски. Влагаме во станица Пролет, кажуваат што како, и за мое опште изненадување, добив поддршка од обичните џандари, почнаа да ги дупат зошто и за што ме малтретираа до станица. Дојде главниот, кој си што си, кажувам работам државна институција, абе дете кој ѓавол те тера надвор да пушиш, фино лепо запали си на тераса. Ај, потпиши ова, а јас глуп, зелен и надуван, нит прочитав, потпишав. Едно младо џандарче до мене седи и ми вика, ти дечко некако не се замараш многу, како сеедно да ти е што те фатиле, абе што да се замарам на сред дување ме фативте, лом сум напраен не знам кај ми е гз кај ми е глава, најбед филм што моеше да ми се деси го извозев лагано.
На искачање тој на портирница ми вика дете земи си го цигарчево, и ми го дава отпушокот ( ја пишаа само едната двојка) и скокна еден од алфите и го зема отпушокот. Си играа кур со алфите, изгледа некои куртони беа.
Туку, сакав да ги прашам алфите нешто околу сушењето на мозокот.