- Член од
- 20 септември 2011
- Мислења
- 8.146
- Поени од реакции
- 8.544
И третиот совет искорити го - следната сезона ќе се намалат вибрациите. Деловите се разработуваат и вибрациите и шумовите се намалуваат.благодарам за советите, инаку климата е монтирана добро, и хоризонтално, и правилно стегната и поставена, монтерите ме предупредија уште тогаш кога ја монтираа дека можно е да погодиле некој од носачките столбови, но јас сум крив, затоа што јас им кажав каде да ја монтираат, бидејќи сакав естетски да изгледа убаво, и да биде на јужна страна за подолго да ја грее сонце во зиима и да не биде изложена на ветар. и 24-ка ми местеа истите монтери, па може да се каже дека кај неа повеке се слуша внатрешниот од надворешниот дел. а држачите исто нема вадење затоа што направивме уште една грешка. т.е. наместивме стиропол фасада, и фасадерите успешно ја прекриле дупката зад климата. па незнам ке пробам со гумички како што ме посоветува, ако не...ќе ги барам да ја монтираат од ново, па колку и да кошта тоа.
Инаку да се демонтира и премести климата, ако цевките не се многу долги, можно е дури и без промена на фреонот. Најдобро, викни ги и прашај ги колку ќе те чини