Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
И мене. Нереален, со вештачкиве веѓи и коса. Ми штрчеше и ми скрши филм.
Такоџе мислам дека Фокс беше бедес доволно, а да беше Смит со ушљаците такоџе ќе ми скршеше филм.

Али еве, се плашам од каменување. :unsure:
Заедно сме посилни :)

L

.Lost Angel.

Гостин
SHUTTER ISLAND (2010)

Филмов и не го сфатив баш нешто најнај крајот дефинитивно ме разочара очекував нешто многу подобро но во глобала филмот е чиста 10ка е сега 1 нешто не сфатив дали навистина тој беше цело време маршал и го истражуваше случајот или пак дали навистина он беше 2 години во психијатријата :cautious: Ако добро сфатив јас тој на крајот испадна дека бил во психијатријата, Ако има некој друг кој го гледал нека ми каже бидејќи пред 5 мин го гледав и не можев баш 100 % да го сфатам дали навистина беше така :)

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Го изгледав Дред и се изненадив колку е добар филмов. Ми се допаѓа што има некаков "Умри Машки" осеќај додека го гледаш. Криво ми е во кино што не го начекав и што веројатно ке нема продолжение. Карл Урбан е фацка дефинитивно и со секој нареден филм каде глуми се повеќе и повеќе ми се допаѓа, а и девојкана што ја глумеше Андерсон не е лоша.

А

Анноун

Гостин
Тее , 2 недели ми е слегнат "No" , чилеанскиот кандидат за оскар , и уште не можам да го гледам дека нема "нашки" превод. Алоо Србија , Хрватска !! Дај бе ако знаете некој од овие што преведуваат од балканот писнете им да го преведат .
Глуп сум со англиски превод да го гледам . :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.650
Поени од реакции
59.617

Бидејќи премногу долг е постот ќе го линкувам наместо да го цитирам (честитки на трудот) :)
Прво, се согласувам за Life of Pi, тоа е филм за кино и посебно за 3D, иако кај повеќето филмови нема разлика голема, овој навистина имаше моменти. Филмот визуелно е прекрасен, на моменти му паѓа ритамот но сепак...

За Клетници, и јас како тебе изгледав се и се согласувам дек Џефри Раш е најдобриот Жавер, убедливо. Но не си требал да ги споредуваш двете екранизации на книгата со мјузиклот, затоа што мјузиклот е преработка на претстава. Песните се тие што се и треба време додека ги испеат сите, инаку и јас би бил посреќен без делот со Борат. Не се согласувам за Валжан, мислам дека е најдобриот од сите, Лиам беше многу софт верзија. Но пак, не би споредувал затоа што се работи за нешто поинакво. Иначе види го Расел Кроу во темата за Ѕвезда на тапет постирав видео, објасни дека го гледал Жаверт во претставата и бил во куќата на Виктор Иго каде му објасниле некои работи, ја прочитал книгата но не ги гледал воопшто останатите Жавери. И се гледа дека не ги гледал :) За Фантин се е јасно, а она што се прашуваше ти таа го одговори вака: сакала онака перфекционистички да ја мавне улогата од прва ама не успеала. После утнала уште два пати но сватила дека нешто не оди. Во четвртата проба побарала да ја заменат пијанистката со човекот со кој вежбала предходно, ги бутнала слушалките во уши за да не се слуша то пее и откинала. Изјави дека само во еден момент од сцената била свесна што прави.

За мене мјузиклот е многу помоќен од серијата и од филмот на Лиам, штета што повеќето од вас нема да го доживеете на кино.

Според мислењава што ги читав за Cloud atlas, мислев дека станува збор за филм кој ќе прикаже како стапнувањето на пеперуга денес ќе предизвика торнадо за 100 години.
Кое е тоа најмало движење што се случи во филмот, а што беше толку значајно да предизвика револуции во далечната иднина? Спасувањето на човечки живот е најмало движење и сосема неважно?
Знаеш какви се правилата :staro-smajli-so-starecot:

На темата, сите настани се поврзани но многу лошо и конфузно се пренесени во филмот.

Z

zmej gorjanin

Гостин

Бидејќи премногу долг е постот ќе го линкувам наместо да го цитирам (честитки на трудот) :)
Прво, се согласувам за Life of Pi, тоа е филм за кино и посебно за 3D, иако кај повеќето филмови нема разлика голема, овој навистина имаше моменти. Филмот визуелно е прекрасен, на моменти му паѓа ритамот но сепак...

За Клетници, и јас како тебе изгледав се и се согласувам дек Џефри Раш е најдобриот Жавер, убедливо. Но не си требал да ги споредуваш двете екранизации на книгата со мјузиклот, затоа што мјузиклот е преработка на претстава. Песните се тие што се и треба време додека ги испеат сите, инаку и јас би бил посреќен без делот со Борат. Не се согласувам за Валжан, мислам дека е најдобриот од сите, Лиам беше многу софт верзија. Но пак, не би споредувал затоа што се работи за нешто поинакво. Иначе види го Расел Кроу во темата за Ѕвезда на тапет постирав видео, објасни дека го гледал Жаверт во претставата и бил во куќата на Виктор Иго каде му објасниле некои работи, ја прочитал книгата но не ги гледал воопшто останатите Жавери. И се гледа дека не ги гледал :) За Фантин се е јасно, а она што се прашуваше ти таа го одговори вака: сакала онака перфекционистички да ја мавне улогата од прва ама не успеала. После утнала уште два пати но сватила дека нешто не оди. Во четвртата проба побарала да ја заменат пијанистката со човекот со кој вежбала предходно, ги бутнала слушалките во уши за да не се слуша то пее и откинала. Изјави дека само во еден момент од сцената била свесна што прави.

За мене мјузиклот е многу помоќен од серијата и од филмот на Лиам, штета што повеќето од вас нема да го доживеете на кино.

Знаеш какви се правилата :staro-smajli-so-starecot:

На темата, сите настани се поврзани но многу лошо и конфузно се пренесени во филмот.
Не реков дека е Лиам Нисон најдобриот Валжан, веројатно сите тројца беа посебни на свој начин од кои оној во мјузиклот најмалку ми наликуваше на Жан Валжан а Жерард Депардје беше најблиску како лик. И ќе кажам пак не ја наоѓам кривицита во актерите, едноставно извадиле максимум од тоа со што располагале односно како нивните ликови се напишани и што режисерот сакал да постигне. Знам дека се работи за екранизација на театарска претстава мјузикл се осеќа и во филмот тоа, иако мене лично на моменти ме фаќаше досада, особено што двата филма претходно ги имав гледано. Можеби некој што нема изгледано ништо и не знае ништо околу приказната ќе му се допадне повеќе.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.650
Поени од реакции
59.617
Не верувам. И јас имав изгледано се па филмот ми се допадна најмногу. Прво, голема разлика е за овој филм да го гледаш на кино и на скринер, тоа е еден проблем. Второ, мислам дека овој филм ќе им се допадне на оние кои уживаат во добра глума и сакаат емотивни филмови. Не мора да се љубители на музикли, и јас не сум.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Torrent updates:

Skyfall blu-ray is now available;
Pitch perfect blu-ray is now available;
How I Met Your Mother S08 E15 is now available;
Motive S01 E1 is now available;
fine version of Windows 8 is now available; (ова последново си нема везе со филм ама сепак :) )

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.406
Поени од реакции
25.269
Само што го изгледав Seven Psychopaths. Ако размислите подлабоко околу филмов ќе воочите дека Вуди Харелсон не е психопат, туку член на Анима Мунди.

Kajgana Shop

На врв Bottom