Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Џанго си е екстра,Тарантино нема утка,го оживеа вестернот во негов тарантиновски стил,и диалозите се екстра во текот на целиот филм баш као што си е секој филм на тарантино,со многу јаки диалози.
Но Џејми Фокс можеше подобро да ни го долови ликот,можеби сепак Вил Смит ке му било подобра опција.
А за Валц неам зборови :cuc:

Decki denes e Groundhog Day, znaete sto se gleda denes neli? :D
И вчера тоа го гледав. И ден пред тоа. И ден пред тоа...
И вчера исто ти одговорив. И ден пред тоа. И ден пред тоа...

It seems HAUNTED is now on the fast-track to become Chuck Palahniuk's next movie adaptation. Variety reported that the option was acquired by Brian Levy, who has launched a management and production company called New School Media. 'Haunted' will be their first project. The writer and director is going to Belgium filmmaker Koen Mortier (pictured below). Mortier already has a building filmography listed on the IMDB, but is most noted for his last film Ex-Drummer. Koen is on board to write and direct the adaptation.

Koen is a filmmaker not saturated by Hollywood. An outsider. And with 'Haunted' being such a tough adaptation, it will be interesting to see someone that might have a very unique and fresh approach to the material. What do you all think? Sound off.

http://chuckpalahniuk.net/movies/haunted

Teжок хипстеризам ќе биде филмов...штета бе, а може добар мејнстрим филм да се направи од книгава

Видов една слика и ми текна на еден филм. Двајца црнцни мислам дека беа, па се претворија или така нешто во плавуши. Како се викаше?
http://www.imdb.com/title/tt0381707/(n)
--- надополнето: 2 февруари 2013 во 21:27 ---
scumbag dragonsky...додека го барав на имдб името (не хот чик туку вај чик) постирал...

Ќе ми објасни некој зошто Ди Каприо е негативец во Џанго?

Мисли дека после одреден период ќе има повеќе нигери што ќе бидат паметни наместо робови, знае дека нигерите можат да го убијат цело време и дава логичен одговор зошто тоа не го прават , им ја продава црнкињава кога можеше да ги убие и да им ги земе парите и да не им ја даде, наследен му бил Кендиленд од татко му значи сакал нејќел немал избор, сакаше проклето ракување а на крај го убија. Па стварно не е фер. :( :(

По интернетов што читам на имдб, баш и не мислат дека ракувањето е невино.

Па добро очигледно беше дека сето тоа беше подмолно со некаков план ама никогаш нема да дознаеме. Red John ми објасни ама сепак тој како дете растел во вила каде што така се понашале со нигерите и со други зборови општествово го направило така, не живеел он во Германија како Кинг каде што нема нигери па да не ги хејта туку на ранч каде што е опружен со насилство врз нигерите и за него тоа е нормално.
Сега ја као адвокат на ѓаволот сум во ситуацијава ама горе доле можам да го оправдам К.Keнди :D
--- надополнето: 3 февруари 2013 во 14:29 ---
http://kajgana.com/ben-aflek-proglasen-za-najdobar-rezhiser

И пак ќе кажам дека ептен сум разочаран што Квентин и Афлек не се номинирани за Оскар

Не, тоа што Драгонски прашува е друго: како е Ди Каприо негативец во однос на другите? Сите се ѓубриња во филмот :)

Мене уствари најјак лик во цел филм ми беше Семјуел Л. Џексон.
Ем comedy relief, ем badass. Тој може да се квалификува како вистинскиот негативец во филмот :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom