Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас другар сум никој и ништо,јас не одам таму на трибини и да вреѓам расистички,јас сум обичен чоек што си коментира на форумот односно си ги искажува своите ставови исто како и сите останати..и плус терминот 'ѓуптин' ми е полесен и поприроден за изговарање отколку црнец..

Погледни само како ги казнија Интер и навивачите за расизмот?..она искрено на казна личи?..како мислат да го искоренат расизмот од трибините?..со 2 натпревари без публика и некои смешни 100.000 евра(ова од памет го пишав ме мрзи да барам парично колку ги казнија)...неможи педагошки да делува на обичниот чоек ако не го казнуваш соодветно и пропорционално за прекршоците кои ги направил..со 2 натпревари и следната утакмица ќе вреѓаат расистички и никому ништо.

Казната од федерацијата е за ова да не излезе од контрола низ целата лига. Сигурно и тоа што има смртен случај и други инциденти придонесе за брза реакција пред да настане поголем хаос. Федерацијата не може да го реши проблемот затоа што стока од казни не се разбира. Клубовите сами мора да се справуваат. Интер за почеток треба да им укине годишни карти и да престане да им продава карти на сите членови на конкретните навивачки групи кои доаѓаат надвор од Милано и прават проблеми. Најнови и најмодерни сигурносни камери, бан за секој што ќе се огреши, без милост.

Како навивач на Интер срам ми е од ова што се случи. Официјалното соопштение на клубот одлично ја објаснува суштината:

MILAN - In response to the events that took place during Inter vs. Napoli on Wednesday evening and the consequent decision reached by the Lega Nazionale's Sports Court for Serie A, the Club would like to reaffirm that since 9 March 1908, Inter has represented integration, hospitality and progressiveness.

These characteristics have defined the history of Milan – a city that stands for inclusion and respect.

Together with our city, we have always been fighting to help create a future free of discrimination. We are committed to promoting these values wherever we operate and they have always been a source of pride for the Club.

Inter is present in 29 countries across the world, from Cambodia to Colombia, working with thousands of children involved in the Inter Campus project. The aim is to restore the right to play for those who are often in precarious circumstances – the importance of such activities has also been recognised by the United Nations.

From that night 110 years ago when our founders set us on our journey, we have always said no to any form of discrimination.

That is why we feel obliged today, once again, to reiterate that anyone who does not understand or accept our history – this Club’s history – is not one of us.

Иначе забораив да спомнам, одлично позиционирање на топ 3 дефанзивецот во свет, Леонардо Бонучи, за првиот гол на Аталанта. Ко мало дете го сврте Запата.
Бонучи не е топ 3 ни у Јувентус а не па у свет.

Massimo Ferrero
“I have long hair, I’ve always worn it like this...But if we beat Juventus I’ll cut it all off, I’ll make it like Nainggolan.”

8ff0fb5da7e9e538245084f9365f8970.jpg

Џони во сето негово објаснување прави една грешка, зборува за ситуацијата со расизмпт во Италија и Калчото, а кога дојде редот да објасни за судиите се префрла на стандардите и ситуацијата во македонска трета лија југозапад. Значи Џони кога правиш споредби гледај ја ситуацијата со судиите во Италија, а не во Македонија, бидејќи зборувавме за расизмот во италијанското првенство, од таа гледна точка ги прикажувај и судиите. Италијанските судии па и во повеќето европски земји имаат углед и некоја заштита, остај ти македонско првенство што трпеле судиите, тука ако не судиш добро, можат да те качат у количка за малтер, ќе те изнесат така и ќе те фрлат во првото поточе како партал.

Јас кога мислам за судиите мислам за секаде низ светот не само кај нас..ете на пример во Грција да бидиш фудбалски судија е пекол ,всушност во Балканот на нашите судии најлесно му е и кај нас најмалце притисок има..во Бугарија и Грција е 10 пати потешко за нив и трпат секакви тортури и провокации што се многу погадни и потешки од расизмот дури со физички напади па пак си продолжваат како никому ништо да не се случило бидејќи се професионалци..тука не се разбираме..вие генерално имате пристап како јас да го оправдувам расизмот а јас би објаснувам дека професионалец што е платен за да си ја заврши работата не смее да реагира на провокации од надворешни фактори освен ако не е физички нападнат.

Што ќе се случеше на пример(хипотетички) ако Наполи се бореше за титула,навивачите на Интер да почнеа расистички да навредуваат и овај ѓуптинот Кулибали испровоциран да одеше пооштро и да направеше црвен уште 25та минута?..кој ќе му ја вратеше титулата на Наполи?..казната што ќе ја изедеше Интер ќе му беше сатисфакција?..Суарез заборавивте како го вреѓаше Евра и овај ноншалатно го игнорираше?..тој можеби подоцна се пожали ама на теренот остана професионалец..ако застаниш да реагираш на публика секој натпревар дека си бил црнец или евреин или муслиман тогаш што да ти речам..буквално не играј фудбал и готово[DOUBLEPOST=1546021943][/DOUBLEPOST]
Од една страна го критикуваш дека изреагирал на провокација а подолу во постот велиш дека можеби никогаш не сте биле под притисок на реакции, под лавина од коментари и не знам што.
.

Со ова пробав да ви објаснам дека кога си на теренот нема што да реагираш на провокации..мој другар и колега воедно пред повеќе години му почина таткому и по некое време судеше натпревар и дел од публиката знаеше што го дочека и почнаа да го вреѓаат,да го пцујат неговиот покоен татко..знајш каква болка е тоа?..ама тој ладнокрвно си ја отсуди утакмицата..друг колега му почина жената и слична судбина имаше на друг натпревар каде што судеше..вреѓање и колнење до без крај од надворешни лица за неговата покојна сопруга..и тоа овие не беа селски натпревари туку пореномирани од трета лига и младинци-кадети..и тоа замисли што кај нас во Фиром земаме мизерни пари за тоа нешто..а Кулибали зема милиони за да премолчи и да не реагира бидејќи има уште милион ѓупци во Европа што се расистички навредувани ама како професионалци не реагираа и си продложваат да играат...да беше овај натпревар малце побитен можеби ќе ми ја разберевте поентата.. нека оди во 1/2 или финале ЛШ вака нека изреагира па можеби ќе се погодиме со ставовите

Последно уредено:
"In the stadiums they also sing 'Milan in flames', would that be racism too? Bonucci was booed by the Milan fans, is that racism? Healthy teasing among fans is not to be considered racism" - Matteo "Џони" Salvini.

"In the stadiums they also sing 'Milan in flames', would that be racism too? Bonucci was booed by the Milan fans, is that racism? Healthy teasing among fans is not to be considered racism" - Matteo "Џони" Salvini.
Ништо чудно што се случува во Италија со луѓе на чело како овај.

Лелел :pos::pos::pos::pos:

Што убаво за памет ќе беше ова....

Не за џабе кажа експертиве со ваква технологија ке го уништите фудбалот.... ова стварно на ништо не личи веќе, која глупост е ова ВАР ти се гади да гледаш фудбал... ни во тенис нема толку прекини

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom