Саем на книгата

• Креатор на темата Креатор на темата Emma
  • Време на започнување Време на започнување
некоја препорака за наслови ? сакам нешто Sci-Fi

некоја препорака за наслови ? сакам нешто Sci-Fi
Мраз - Јацек Дукај (Бегемот) Цена: 550 ден.
Бела Болест - Карел Чапек (Македонска Реч) Цена: 100 ден.
Рур - Карел Чапек (Македонска Реч) Цена: 100 ден.
Војна со Дождалците - Карел Чапек (Македонска Реч) Цена: 200 ден.
Островот на Доктор Моро - Херберт Џ. Велс (Магор) Цена: 100 ден.

Ако може препорака нешто за книги шо обработуваат теми со теорија на заговор ( освен Ден Браун ) .

Не знам за плаќањето, а влезницата е 30.

Може некој да ми каже која од книгиве на Магор е добро преведена? Капетановата ќерка од Пушкин, Козаци од Толстој, Глувци и луѓе од Штајнбек, Утопија на Мор или Островот на др. Моро од Велс? Најмногу сакам на Штајнбек да ја земам, ама да не си дадам за џабе 100че. :D

Инаку денес EN-MK речникот на Зозе го зедов - изгор е. Лани 2 за 3000, сега 1 по 2100 беше. И класициве на Академска ги покачиле. :boksix:
По колку се од Академска?[DOUBLEPOST=1430965040][/DOUBLEPOST]
Не знам за плаќањето, а влезницата е 30.

Може некој да ми каже која од книгиве на Магор е добро преведена? Капетановата ќерка од Пушкин, Козаци од Толстој, Глувци и луѓе од Штајнбек, Утопија на Мор или Островот на др. Моро од Велс? Најмногу сакам на Штајнбек да ја земам, ама да не си дадам за џабе 100че. :D

Инаку денес EN-MK речникот на Зозе го зедов - изгор е. Лани 2 за 3000, сега 1 по 2100 беше. И класициве на Академска ги покачиле. :boksix:
По колку се од Академска?

Ако може препорака нешто за книги шо обработуваат теми со теорија на заговор ( освен Ден Браун ) .
Тешко дека ќе најдеш такво нешто на саемот. Барем нешто сериозно.

Оваа беше на штандот нас арс ламина, околу 300 денари. А на српски имаше поголем избор.

Оваа беше на штандот нас арс ламина, околу 300 денари. А на српски имаше поголем избор.
ау како го заборавив крешо бе, ја имам јас втората книга, одлична е, сигурно и оваа има што да понуди

Досеа ги земав
Бесови, Понижени и навредени, Записи од мртвиот дом, Момче од Достоевски, сите заедно 600 денари oд Табернакул.
Од Академска книга The Count of Monte Cristo за 129 и сеа разгледувам по каталозите 1984 и Brave New World кај ги има со поприфатлива цена. Во Академска книга беа по 700-800 денари, многу ми се виде...

Последно уредено:
Академска книга лани книгите воркрафт,стар ворс... по 200 денари, сега 499.

Мoждa нaјслaб сaем гoдини нaнaзaд.Пoпуст фиктивен или трaгикoмичен.Никoгaш не сум пoминaл oлку незaинтересирaнo пo штaндoви.Си јa купив сaмo Вештицa oд Венкo Андoнoвски зa 200 ден. нa штaндoт левo oд Тaбернaкул вo ќoшoт,не се сеќaвaм чив беше.

Sent from my LG G2 using Tapatalk

Стекнав впечаток дека повеќе гужва имаше кај сектите отколку кај саглам издавачки како на пример Табернакул. Чуден народ сме ние.
Инаку се подновив со Фаренхајт 451 од Бредбери, Кланица 5 од Вонегат и Неподносливата леснотија на постоењето од Кундера. До наредниот саем не купувам ништо.
Во глобала понудата иста како и минатите години. Повеќето нови наслови беа тие од проектот на владата - Ѕвезди на светската книжевност. Цените генерално високи за саем. Ништо посебно.

Денес по второ одење земав само од Aкадемска The Count of Monte Cristo и Oliver Twist од Wordsworth Classics и King Solomon's mines во издание на Collins. Се мислев за Руднициве или Мол Фландерс од Дефо и се одлучив за првава. За втората знае некој нешто, арна е? Да знам да си ја планирам за наредна година, за годинава доста беше. И годинава нејќев да ризикувам со преводи на македонски, макар и добиле награда за најдобар превод. :D Инаку @Saladin не ми е проблем и на англиски да ја читам Of Mice and Men, ама ќе треба три-четиристотки (овака од кутура претпоставувам таа е цената) да фрлам само за неа. :mad:

Еве со што си се почастив :) лани беа сите многу покреативни и Арс Ламина кој го имаа најубавиот штанд (и годинава мене ми е така некако најубав) и Три со сликањето и наградите. Како и да е, многу сум среќен што си купив нешта што сигурно ќе ги бендисам :)

bnb-Captur.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom