Саем на книгата

• Креатор на темата Креатор на темата Emma
  • Време на започнување Време на започнување
Сакав слично да искоментирам, ама ај - секој си има свој вкус. Но - да им дадам цела плата на Сакам книги, е не би!
Значи вкус за мене е да бираш меѓу фикција, сај-фај, авантуристички, крими-романчиња и драми. Да дадеш цела плата на бош-романчињата на Сакам книги е невкус.

Туку кога сме на темава, кога ќе ја прочиташ Алиса 1 да ми кажеш каков е преводот. И морам да не се согласам со тебе дека Алиса е книга за деца. Така сите ја гледаат ама одлична е и на 20 и кусур години да ја прочиташ, ако си дете у душа. Нареден саем обавезно да си го земеш вториот дел на Алиса од Магор. Пред 4, 5 месеци ја читав напоредно преводот со оригиналот на англиски и одлично е преведена. Впрочем не може да биде лош преводот кога е на Румена Бужаровска. :)

Значи вкус за мене е да бираш меѓу фикција, сај-фај, авантуристички, крими-романчиња и драми. Да дадеш цела плата на бош-романчињата на Сакам книги е невкус.

Туку кога сме на темава, кога ќе ја прочиташ Алиса 1 да ми кажеш каков е преводот. И морам да не се согласам со тебе дека Алиса е книга за деца. Така сите ја гледаат ама одлична е и на 20 и кусур години да ја прочиташ, ако си дете у душа. Нареден саем обавезно да си го земеш вториот дел на Алиса од Магор. Пред 4, 5 месеци ја читав напоредно преводот со оригиналот на англиски и одлично е преведена. Впрочем не може да биде лош преводот кога е на Румена Бужаровска. :)
Утре ќе ми го купат вториот дел на Алиса од Саем. Нема да чекам до следниот. Според мене Алиса е премногу значајна книга, без оглед на тоа дали се сложувам со тебе дали е за деца или возрасни. Од Луис Керол црпеле и сѐ уште црпат идеи еден куп автори на детска литература. Инаку, од Алби го зедов последниот примерок на книгата, се надевам имаат уште отпечатено. Сакав и Петар Пан од таму да го земам, зошто овие другиве се се со скратени преводи, но не знам што ме попишмани. Ај, може следниот саем, ако ги има уште.

Сакав слично да искоментирам, ама ај - секој си има свој вкус. Но - да им дадам цела плата на Сакам книги, е не би!
Искрено мене срце ќе ме стрефи ако дадам цела плата за вакви бош-книги. Освен Дете 44 што би ја читал, другово е за во канта.
Најтрагично е што на саем најскапите книги се уствари овие најлошите. Уште потрагично е што истите овие книги ги има во сите библиотеки во Македонија и лесно може да се земат и прочитаат, па нема потреба од денар давање.

Од друга страна, во библиотека ги нема Фаулс, Чапек, Барико и други.

Од друга страна, во библиотека ги нема Фаулс, Чапек, Барико и други.
Кога сме кај Барико, со години се натегам да ја земам „Океан море“ од Три, а денес не ја видов. Им се истрошиле залихите?
Исто, во желбите не ја пишав 1Q84 на Мураками од Три - too much for my pocket :'(

Волшебникот на Фаулс е истрошена во Или Или, а и таа ми е исто на листа на желби.

Кога сме кај Барико, со години се натегам да ја земам „Океан море“ од Три, а денес не ја видов. Им се истрошиле залихите?
Исто, во желбите не ја пишав 1Q84 на Мураками од Три - too much for my pocket :'(

Волшебникот на Фаулс е истрошена во Или Или, а и таа ми е исто на листа на желби.
едно ќе те прашам - зошто баш Океан море?
Зошто не Емаус, Мистер Гвин?
Океан море му е шизо-диз`о. Штета за новеченто што тиражот е одамна отиден, а ги колнев Антолог да му напраат репринт.

едно ќе те прашам - зошто баш Океан море?
Зошто не Емаус, Мистер Гвин?
Океан море му е шизо-диз`о. Штета за новеченто што тиражот е одамна отиден, а ги колнев Антолог да му напраат репринт.
Не знам, веројатно зашто Океан море најмногу ме потсетува на Барико.[DOUBLEPOST=1431118273][/DOUBLEPOST]
Тhank you ! :D
Колку беше цената, гледам ја ми фали некоја што не ја купив?
http://www.kniga.mk/parfem.html
Тука пишува 300 дека е.
200

God bless конгресен сервисен центар

Младинска книга се со штанд на саем или ја не ги видов ???

вчерашниот улов...:)
Photo0752.jpg

Некој да не видел дали Магор ја пуштија Искупување (Atonement) во продажба? До петокот се уште ја немаа, и ми рекоа треба да им ја донесат до крај на саем ама ништо изгледа.

Фаулс со Црвец ми е првата од него што ќе ја читам, купена ми е одамна си ја чувам за лето :) Волшбеникот мора да ја најдам некаде, ќе му ја платам дупло.

Сигурно ли е 350? Тука пишува дека е 470?
http://kupikniga.mk/BookDetails.aspx?Pr=36010
100%! Купи книга мора да имаат некаков ќар. Не гледај таму, провери го каталогот на Или Или, го има неколку страници наназад.[DOUBLEPOST=1431332150][/DOUBLEPOST]
Фаулс со Црвец ми е првата од него што ќе ја читам, купена ми е одамна си ја чувам за лето :) Волшбеникот мора да ја најдам некаде, ќе му ја платам дупло.
Волшебникот ќе има реиздание, се надевам и Колекционер исто така. Не ја заборавај и Женската на францускиот поручник. ;)

Рано бе затвораа, не ме пушташе таа на врата да влезам, накај 3 саат. Среќа многу народ се насобра, па не пуштија.

Еве шо купив годинава

Табернакул:
Од Достоевски
1. Бесови 200
2. Записи од мртвиот дом 100
3. Момче 100
4. Понижени и навредени 200

5, Замок- Кафка 350
6. Подемот на човекот-Броновски 1000 Oваа ми беше must годинава

Академска книга
1. 1984-Орвел (440)
2.The Count of Monte Cristo 129
3. Тhe Origin of Species-Darwin 269
4. Metamorphosis=Kafka 269

И една стручна земав, Taking action-Cognitive neuroscience perspectives on intentional acts од професор од Massachussets Institute of Technology, на попуст ја земав 640.

И оваа ќе ја заборавев, Атлас на облаците од Или-или за 350.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom