Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
незнам значи како можеа да си дозволат се што градеше Чедо да уништат.. Нејсе не боли толку поразот ко глуп потег да ги извадиш Трајковски и Ибраими заедно , па пенал да шутира некој од калибар на Абдурахими. Ај ќе поминат и овие квалификации ама за следни мора здраво да се седне и да се работи со луѓе на кои им се игра а не вака! Плус со кој амбиции Ибраими цело време на Шиков му ги центрираше корнерите?

Тимчиште сме. Ја не знам како овие може да се нарекуваат фудбалери.
Не знам како додека сите работат на фудбалот и напредуваат и се борат за ЕП нашиве седат со курот во уста.

И не знам зошто ама мислам дека со Шпанциве нема да се посрамотиме..онака Шпанциве се ептен преценета репрезентација а после пораз од Луксембург нашиве ќе нема што да изгубат...ај да не ме сметате луд нема да кажам дека очекувам бод (пошто да бидеме реални поголеми шанси има метеор да не мавне) ама мислам дека може барем со 1 гол разлика да изгубиме..(преку сила 2, ама не повеќе..)
11987195_10153006284637466_7135806271356098797_n.jpg

Треба еден ваков поздрав за ФФМ, таман сеа со Шпанија пун стадион, некоја парола, и песна цела утакмица исклучиво против нив, или па на полувреме да се напушти стадион, штета само што нема кој тоа да го направи.. Се дур ќутиме, овие ќе си тераат по свое, ќе си пунат џебовите и ќе тонеме.
Е да...стварно ова ќе ги погоди ептен...цело време народов ги фали и им иде на стадион..па одеднаш ете ако сите почнат да ги хејтаат и да ги пцујат многу одеднаш ќе им дојде и ќе ги изненади..

Еј ми текна....

А да земеме дечиња со даунов синдром да викнеме наместо копитава ?

Ем е потег за поздравување, ќе не зборат нешто добро сме направиле, ем подобро ќе одиграат од овие..[DOUBLEPOST=1441491754][/DOUBLEPOST]
Нема да им дојде памет ама друго е кога ќутиш друго е кога ќе те има на светски портали
Го замислувам насловот:

СВЕТСКАТА ВЕЛЕСИЛА МАКЕДОНИЈА ВО ПАНИКА!

Мисли си дека ќе не има за тоа..

Ако не ми веруваш види колку портали пишаа кога Македонија навиваше за Ерменија во последните минути од мечот против нив преклани.

Повеќе не гледам натпревар на македонската фудбалска репрезентација. И ќе навивам против ФИРОМ, со било кој да играат. Боље да пуштеа играчи од втора лига, барем јајца за игра ќе имаа.
И, кој ги има излажано Жута и Ристовски особено дека се фудбалери!? Па и другите!? Гомна низаедни.

Јас веста ја прочитав дури сега Друло кај што вика дека плачеле у соблекувална. Какви глупаци мајко мила еј...фолиранти, мочковци...Ич не ми е жал што се израдував на голот кога го примивме.
Не е до никој, ние у Македонија немаме играчи тоа ни е проблемот.

Дека се израдував кога го примија голот, не се израдував, ама не ми беше криво како порано. Се чувствував исто како да игра Слога Југомагнат, рамнодушно. Треба многу работи да се сменат во фудбалот, не е само до играчите, играчите се тие, најлоши во историјата на нашиот спорт. Мислам да се собере репрезентацијата што играше против Словенија во 94 има да ги реши 5:0. Нема никаква хемија во играта, немаме одбрана, среден ред, за напад и да не збориме, нешто што ужасно ме нервира општо во нашиот спорт а е недопустливо, не сме ни физички спремни да издржиме цел натпревар. Илчо Георгиевски секако дека треба да си поднесе оставка и да дојде некој што има мозок за промени. Друловиќ не ми смета воопшто, ама него треба да му се дадат минимум два наредни циклуси за да кажеме дали го бидува или не.

Jасно ти е колку е саат кога у судиска надопуна од 3 минути, нашата репрезентација изведува слободен удар цели 45 секунди. Не можат 3 паса да сврзат. Па тоа е неверојатно.
Корните на Ибрахими, преку петерецот, во гол аут.

Кога ке ми текне дека имавме репрезентација која и идеше на Хрватска, трета репрезентација во свет, и играа со муда, вадеа резултати, денешниве бескичмењаци би ги пуштил да си идат пеш.

Јебала те транзиција бе Друљо, и тебе, и оној што те транзитира по кафани само.
Немој да ми кажеш дека мислиш на победата тука на Градски коа уствари испадна дека Хрвативе дошле да ораат а не фудбал да играат, па ги фативме на фактор изненаџење :D

Нема леб за нас у фудбал и не знам шо се чудите.
Ај може порано коа се работело ко шо треба било подобро, ама сеа чорба.
Вчера се мислев дали да го глеам срамот у кошарка или у фудбал...

Фудбалот во државава треба да се бојкотира, на клубско и репрезентативно ниво или едноставно кажано фудбалот во државава треба да се остави да си УМРЕ на раат. Им дозволуваме на МФФ да зимаат плата и да трошат и раководат со пари кои не ги заслужуваат. Но пак ја повторуваме истата грешка, идеме на стадиони гледаме на тв кинеме нерви. За што ? За некои дебили да си лапаат илјадници евра за лежење у канцеларија и на терен ? Федерацијата ни е мафија и со секое пратење или идење на стадион им давате подршка !!!

Последно уредено:
Јас веста ја прочитав дури сега Друло кај што вика дека плачеле у соблекувална. Какви глупаци мајко мила еј...фолиранти, мочковци...Ич не ми е жал што се израдував на голот кога го примивме.
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Леле мајко каква беда. Big girls don't cry :place:

Она што не го кажуваат е дека плачеле оти на ја фатиле утакмицата, сите ја ставиле Х-Х, но на крајот среќата не ги посака.
Треба да се видат коефициентите на кладилниците, па да видиме за што играат нашите кретени

На многу места прочитав дека рамковните биле виновни што не и иде на репрезентацијата, ако е така, тогаш кои се тие квалитетни играчи кои не добиваат шанса заради рамковните?

Абе секое чудо за три дена, многу брзо овој дебакл ќе се заборави, ќе продолжат Илчо и компанија да си перат милиони, фудбалот ќе ни тоне, а ние ништо нема да преземеме како што и ништо немавме преземено како навивачи вопредходните 20 години од кога почнаа да го уништуваат фудбалот систематски.
Ние што е најтрагично и немаме играчи подобри од овие, коа ќе видиш сварно тие се тие што ете нешто вредат што имаат искуство, освен да се напуни со млади деца и место да играат во У21 да се прекомандуваат повеќето во А репрезентација да им се даде шанса да соберат искуство еден циклус да се работи правилно и после да очекуваме нешто, ама нема слух за тоа му е гајле на Илчо и на партиите за тоа дали ние ќе бидеме први на ранг листа или псоелдни, битно парите да се напунат им е.
@Dardan-ia абе не се прави луд, факт е дека во ФФМ фунцкионира по рамковен, морало да има помошник еден нивни, да има физиотарапевт нивни, да има загрантирано 4-5 места ваши кои ги пополнувате со играчи како оној Жута, да му ебам жутата да му ебам врска од животот си нема за репрезентација ќе играл.
Се е промашено и јасно е дека веќе нема исправање на прав пат, далеку сме навлезени у ќорсокак и затоа се повеќе и повеќе ќе тонеме.

Мене искрено најмногу ме нервира тоа што ако хипотетички Абдурахими го реализираше пеналот и да победевме тогаш медиумите и сите во репрезентацијата вклучувајќи ги и некои слепи фанови посебно овие Албанскиве ќе паѓаа во транс како тоа сме ги победиле семоќните Луксембург и ќе бевме на магичното 5 место наместо сегашното 6-сто...

Колкави лузери сме тоа чудо нешто,правев денес муабет со неколку луѓе низ градот и сите истото го мислеа "Барем последни немаше да бидиме",абе дали сте нормални да ве прашам?..онде Исланд,Велс,Албанија пред 6-7 години под нас беа сега гризат и се борат за пласман а ние треба со 5-то место да сме задоволни копуци едни?..зарем една помочана победа против Луксембург треба да ни го смени мислењето и да мислиме дека течи мед и млеко?

Додека не се средат работите од корен џабе ни е,а дотогаш нека се задоволуваат искомплексираните фанови односно партиските потрчковци на власта со победи над Лихтештајн и Луксембург...упс додуша и овие неможиме да ги победиме..е ајде ко така нерешено доволно кој ти го дава

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom