Match report: Winterfell United 1 - White Walkers Wanderers 0 .
"has been called 'complete and utter fucking bullshit' by some lads on Reddit."![]()
Алал да му е кој ги смислува овие работи

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Match report: Winterfell United 1 - White Walkers Wanderers 0 .
"has been called 'complete and utter fucking bullshit' by some lads on Reddit."![]()
Не е ли глупост?Немаш никакво инфо за противникот ја пушташ цела коњаница да загине.
Можеа Унсалид да ја држат линијата со долги копја ко фаланга, додека Дотраките со коњаницата напаѓаат од крилните позиции, ако веќе сакаш да ја тупиме.
едит: ете човекот над мене и слика ставил.
Епа тука е проблемот, што за некои сцени се вадат дека биле така направени за да се изнуди емоција кај гледачите, а кај други сцени се вадат на логика.Мене не ми се верува дека @Beric Dondarrion и @Inglourious Basterd, неколку страни откако се залетаа со извидницата, се уште не можат да одговорат како таа извидница би изгледала.
Берик, Дотраките отидоа за гледачот да сфати колку е моќен непријателот, а не за командата на Винтерфел да сфати. Во Винтерфел знаат дека се тенки шансите, ама како ќе знаеш ти како гледач дури некој не го изеде стапот? Ако не нека седат сите на тоа полјаната и нека чекаат да се раздени со српот врака.
Работа на сценаристите и продуцентите е да предизвикаат одредени емоции, да си играат со чувствата на гледачот додека ја раскажуваат приказната. Не им е работа да снимаат реални сцени и да се држат ко слепи за стап за воени прицедури во ебена фан фикција со змејови. Се, ама буквално се може да се преувеличи на екран за да се постигне саканата цел.
За другото постојат документарци (не со змејови)
со истава тактика Аце наш го победи Дариј III кој имаше 10 пати поголема војска, плус ти тука имаш змејови, змејовите нема да ги горат своите, ќе ги горат зомбите во средишниот дел од како ќе ги притиснеш ко конзерва од страните со помош на коњаницата.Сликата е сосема спротивно од тоа ти што го кажа брат. И да, се слагам дека можеби ова е подобра опција, но замисли сега домолку дотраки веднаш бидат убиени, зошто ср дивјаци и не знаат да се постават формациски, колку блиску и колку надбројчани ќр бидат мртвите. Плус, нека ти текне и дека змејовите веќе нема да имаат улога, зошто нема да горат и свои во блиска борба.
со истава тактика Аце наш го победи Дариј III кој имаше 10 пати поголема војска, плус ти тука имаш змејови, змејовите нема да ги горат своите, ќе ги горат зомбите во средишниот дел од како ќе ги притиснеш ко конзерва од страните со помош на коњаницата.
GG WP
EZ
Апсолутно се согласуваме тука. И тоа е проблемот, прават нешто што нема никаква смисла во текот на серијата, само за тој што гледа да сфател. Зошто нели, претпоставката е дека гледачите се глупи, и мора да им играш на емоции, за да сфатат. Мене лично ми пречи кога некој ме третира како глуп. Ти очигледно уживаш, и објаснуваш колку е тоа генијално.Берик, Дотраките отидоа за гледачот да сфати колку е моќен непријателот, а не за командата на Винтерфел да сфати.
A cekaj, dali nekade vo serijava kazaa deka strikno NK e sozdaden pred 10 000 godini ili jas imam propusteno takvo nesto? Druga rabota, neli ednas se porazeni WW od prvite lugje?не е Таргериен, оти е креиран 10000 години пред да постојат Таргериените, пред да постои Валирија и пред да има змејови.
Единствена причина оти ништо не му може оган е дека неговата ајс магија е појака од магијата на огнот.![]()
Мислам дека грешка која што се прави кај мнозина е што после завршувањето на секоја епизода итаат да бараат мислења по интернетот и во зависност од генералниот став кој што преовладува таму, се формира и личното мислење по однос на квалитетот на епизодата и серијата воопшто. Додека не беше толку експонирана, зборувам на почетокот, преовладуваа пообјективни мислења. Сега заради публицитетот кој што го доби веќе стана мејнстрим, што веројатно е добро за продукцијата но лошо за квалитетот, затоа што се спушти на едно ниво каде што "мораше" да стане разбирлива за сите. Фокусот од приказната се префрли на создавање на спектакл.
Мислам дека и LOTR да беше снимена денес, наместо пред скоро дваеесет години ќе го доживееше истото што сега го доживува Game of thrones.
Би рекол дека среќа имаше и Breaking Bad, оти беше снимана и прикажувана во време кога интернетот во "трд ворлд" вукојебини ко нашата уште беше во зародиш. Така да ретко кој ја гледаше од почеток и додека се создаде целата еуфорија, додека разбраа овие "следачиве на трендови" дека таква серија уопште постои, 2013 серијата фино лепо си заврши. Ден денес има многумина кои што се уште немаат слушнато за серијата, ама имаат за Game of thrones заради целиот тој хајп кој што се билдаше, привлече гледачи кои што ја гледаат оти сите други ја гледаат и хејтаат оти така прочитале на интернет.
Кој средишен дел бе брат, не гледаат ништо доле зошто е мрак. Црлата помрачина што се задеси, прееба тактики и планови.
Се спремаш да играш течен фудбал и одиш на терен кај Барнли, Шон Дајч не го намокрил игралиштето 2 години, жолта е тревата. Како може да продолжиш да играш со иста тактика?
Пааа, не баш. Поише, види што е стадионов го уништиле, ај да добиеме 3 црвени и 5 жолти набрзина, па ќе видиме да победиме некако.Да споредиме фудбалски Сити вс Барнли, сува е тревата не може течна игра, ќе му нафрламе на Агуеро(1.75м) против тим чиј просек во висина е 1.88м.![]()
Имаше објаснето, Бран кога учеше од Триокиот Гавран, се врати назад во минатото и виде дека Децата од Шумата го креирале Најт Кинг за да се бранат од луѓето, ова дејство било пред 10000 години.A cekaj, dali nekade vo serijava kazaa deka strikno NK e sozdaden pred 10 000 godini ili jas imam propusteno takvo nesto? Druga rabota, neli ednas se porazeni WW od prvite lugje?
Престани те молам.A cekaj, dali nekade vo serijava kazaa deka strikno NK e sozdaden pred 10 000 godini ili jas imam propusteno takvo nesto? Druga rabota, neli ednas se porazeni WW od prvite lugje?
Гледачите, во просек земено се глупи. Тоа нема врска со емоциите, емоциите се потребни затоа што се работи за филм/серија, не за крстозбор. Се функционира на емоции. Ако ги нема, тогаш нема причина зошто да седиш пред екран.Апсолутно се согласуваме тука. И тоа е проблемот, прават нешто што нема никаква смисла во текот на серијата, само за тој што гледа да сфател. Зошто нели, претпоставката е дека гледачите се глупи, и мора да им играш на емоции, за да сфатат. Мене лично ми пречи кога некој ме третира како глуп. Ти очигледно уживаш, и објаснуваш колку е тоа генијално.
Не мораш да праќаш извидница за непријател кој е на километар до два од тебе, Тормунд и Берик беа извидницата од претходната епизода и што е најважно знаеја што доаѓа накај нив, а знаеше и Џон Сноу, знаеше и Дени, ќе беше доволно да ја запалат пољаната кај што се решија, ем ќе беше уште посветкаво у мракот. Али појако е да тргнеш против мракот и помрачнина да те проголта.Мене не ми се верува дека @Beric Dondarrion и @Inglourious Basterd, неколку страни откако се залетаа со извидницата, се уште не можат да одговорат како таа извидница би изгледала.
Берик, Дотраките отидоа за гледачот да сфати колку е моќен непријателот, а не за командата на Винтерфел да сфати. Во Винтерфел знаат дека се тенки шансите, ама како ќе знаеш ти како гледач дури некој не го изеде стапот? Ако не нека седат сите на тоа полјаната и нека чекаат да се раздени со српот врака.
Работа на сценаристите и продуцентите е да предизвикаат одредени емоции, да си играат со чувствата на гледачот додека ја раскажуваат приказната. Не им е работа да снимаат реални сцени и да се држат ко слепи за стап за воени прицедури во ебена фан фикција со змејови. Се, ама буквално се може да се преувеличи на екран за да се постигне саканата цел.
За другото постојат документарци (не со змејови)