Android корисници (проблеми, прашања, совети)

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.857
Поени од реакции
10.696
Активиран ли ти е GPS от? Најверојатно си некаде во згустено, провери на поотворено.
На отворено, на стадион ја пробав апликацијата ама ништо, ќе пробам пак.

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
Го симнав Samsung Kies се инсталира и кога го конектирам телефонот во компјутер Kies-от не го конектира телефонот со програмот. Кругчето кое врти дека телефонот се конектира цело време врти и не престанува. Некој дали имал ваков проблем и дали го решил?

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Дали има некаков начин да му се додаде македонски јазик на андроидотв мој? Имам zte kis lite и користам android 2.3.6
so кастм ром. Ако има барем за неговиот сток ром пишете.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
да ве прашам вака.иам xperia J го носев три пати у мобико зош тел сами си се уклучуваа функции,камера,вај фај,сам врти и др. и пак нешто си се уклучува така самиот од себе.ама и една другарка исто вика сам и вртел тел,и братми и сто вика неговиот lg,а на другарката типо.нешто слично искуство ?
Истово и се случува на една другарка со lg оptimus L3. Најде некое решение?

Член од
11 октомври 2008
Мислења
52
Поени од реакции
3
Vo moment koga pravev update na Sony Xperia S telefonot mi se iskluci i nemozam da go vklucam pak.... Edino koga ke pritisnam Power On zaedno so Volume + na ekranot mi se pojavuva bel triagolnik so zolt izvicnik..... Vo servis za mobilni mi kazaa deka softverot mi e unisten i treba da stavam totalno nov softver sto znaci deka dosegasnite fajlovi mi se izbrisani..... Molam za pomos, dali nekoj znae dali moze nekako da si gi povratam informaciite i fajlovite od mojot telefon????

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
Vo moment koga pravev update na Sony Xperia S telefonot mi se iskluci i nemozam da go vklucam pak.... Edino koga ke pritisnam Power On zaedno so Volume + na ekranot mi se pojavuva bel triagolnik so zolt izvicnik..... Vo servis za mobilni mi kazaa deka softverot mi e unisten i treba da stavam totalno nov softver sto znaci deka dosegasnite fajlovi mi se izbrisani..... Molam za pomos, dali nekoj znae dali moze nekako da si gi povratam informaciite i fajlovite od mojot telefon????
Тешко не верувам дека можеш да ги повртиш.

Член од
29 септември 2012
Мислења
5
Поени од реакции
0
ПОМОШ !!!
Имам Xperia Tipo и пред некој 2-3 недели го рутирав.. рутирањето си беше ок, после тоа ми се појави проблем имав 2 gb на SD картичка и 2,7 gb внатрешна во телефонот, е сега проблемот е што телефонот „препознава“ 4 gb на SD картичка а останатите 700 mb на внатрешна меморија... Му направив unroot успешно си е се, му направив и hard reset и никако да се нормализира.. Мислев дека апликацијава clean master ме лажи ама ко ќе се преполнеа овие 700 mb неможев да инсталирам никакви апликаци.. Помош кој знае :( 1001700_4460254243931_1948651186_n.jpg

Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции
381
Кој фајлови?....инсталираните апликации нормално нема да можеш да ги повратиш,контактите и календарот ти е синхронизиран со гугл акаунтот така да неможеш да ги изгубиш,исто и со слики,музика ,документи...тие ти се на сд картичка и негледам зошто би ги изгубил...едино ако си и направил формат на картичката.

Член од
21 ноември 2009
Мислења
182
Поени од реакции
316
Проблем со Sony Tipo
последниве неколку дена имам проблем со дисплејот кога вртам броеви, односно штом свртам број се исклучува дисплејот, а разговорот си тече па мора да го прекинувам со копчето за исклучување на телефонот. Следниот повик е ОК. и цело време така, еден разговор ми е со исклучен дисплеј, а дугиот е ОК. Пробав со фабричко ресетирање, инсталирав нов fireframe и пак истиот проблем.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.848
Поени од реакции
1.603
Проблем со Sony Tipo
последниве неколку дена имам проблем со дисплејот кога вртам броеви, односно штом свртам број се исклучува дисплејот, а разговорот си тече па мора да го прекинувам со копчето за исклучување на телефонот. Следниот повик е ОК. и цело време така, еден разговор ми е со исклучен дисплеј, а дугиот е ОК. Пробав со фабричко ресетирање, инсталирав нов fireframe и пак истиот проблем.
Преинсталирај го софтверот ако тоа не ти помага значи имаш хардверски проблем

Член од
21 ноември 2009
Мислења
182
Поени од реакции
316
Преинсталирај го софтверот ако тоа не ти помага значи имаш хардверски проблем
Едно, можеби глупаво прашање, ама стварно незнам дали софтвер и fireframe е иста или различна работа ?

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.848
Поени од реакции
1.603
Едно, можеби глупаво прашање, ама стварно незнам дали софтвер и fireframe е иста или различна работа ?
Не е исто значи fireframe ти дозволува работа на апликаците , додека софтверот е цел телефо од подигање натаму. Макар што цела серија на Soni Xiperia е катастрофална така што може да е и хардверски ама прво види со софтверот.

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Не е исто значи fireframe ти дозволува работа на апликаците , додека софтверот е цел телефо од подигање натаму. Макар што цела серија на Soni Xiperia е катастрофална така што може да е и хардверски ама прво види со софтверот.
firmware не е ? или различни термини се овие?

Kajgana Shop

На врв Bottom