Android корисници (проблеми, прашања, совети)

vXa

Член од
1 март 2009
Мислења
126
Поени од реакции
35
bacive Другар имаш проблем со сензорот што е за затемнување на екранот кога збориш. Претпоставувам дека го имаш отварано телефонот или некој друг ти го има отворено и од тогаш почнал да ти прави проблем. Отвори го телефонот и види дали е добро наместен.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Треба ли телефонот да е рутиран за да се апдејтира фирмверот ?
Значи проверувам во About Phone дали има системски апдејти вика има, го симинја, почиња да апдејтира и при првиот рестарт се појавува она човечено со извичник во бел триаголник и спие. Неколку пати пробав никако да го апдејтира....иначе се работи за Vodaphone Smart 2 фирмверот е 2.3.7 а апдејтот е 2.3.7-Uodate2

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Треба ли телефонот да е рутиран за да се апдејтира фирмверот ?
Значи проверувам во About Phone дали има системски апдејти вика има, го симинја, почиња да апдејтира и при првиот рестарт се појавува она човечено со извичник во бел триаголник и спие. Неколку пати пробав никако да го апдејтира....иначе се работи за Vodaphone Smart 2 фирмверот е 2.3.7 а апдејтот е 2.3.7-Uodate2
Не би требало да е рутиран телефонот, тие се системски апдејти. Незнам зошто не ти апдејтува, ама сигурно не бара рут

Член од
13 декември 2010
Мислења
351
Поени од реакции
146
Дечки да не знаете како да се одблокира телефонот,направив шаблон за отклучување и едно другарче пробал да го пробие и ми го блокираше телефонов,бара Google акаунт внесов нејќе!Да не знаете некоја фора за отклучување,станува збор за ZTE Blade III Pro...Фала однапред

Г

Грејвдигер

Гостин
Дечки да не знаете како да се одблокира телефонот,направив шаблон за отклучување и едно другарче пробал да го пробие и ми го блокираше телефонов,бара Google акаунт внесов нејќе!Да не знаете некоја фора за отклучување,станува збор за ZTE Blade III Pro...Фала однапред

Треба да внесеш мејл со кој ти е регистриран телефонот, т.е. на гугл плејот. Ако не ќе треба да го преинсталираш.

Член од
25 јуни 2013
Мислења
594
Поени од реакции
252
некој ако може да им помогне ке му бидам благодарен

Значи кога ја вклучам RunKeeper апликацијата и почнам да одам/трчам едноставно ништо не се менува само времетраењето а ни Км ни калорис ништо
а и кога стиснам на мапата одма што стои од лево ништо нема само се отвори ама коцки нема локација незнам зошто е така
а кога пробам на SportyPal цело време бара ГПС и никако да најде

А и да на отворено место сум

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
некој ако може да им помогне ке му бидам благодарен

Значи кога ја вклучам RunKeeper апликацијата и почнам да одам/трчам едноставно ништо не се менува само времетраењето а ни Км ни калорис ништо
а и кога стиснам на мапата одма што стои од лево ништо нема само се отвори ама коцки нема локација незнам зошто е така
а кога пробам на SportyPal цело време бара ГПС и никако да најде

А и да на отворено место сум
Пуштено ти е ГПС??? Според ова изгледа дека не ти е пуштен гпс-от.
Оди на сетингс - Location services - активирај го гпс сателит.

Член од
25 јуни 2013
Мислења
594
Поени од реакции
252
ок е пробав сега пак и биваше
него сега да ве прашам нешто друго, која е подобра SportyPal или RunKeeper пошто на идвете покажува различни информации за тоа колку е изминато и потрошено калории?

Г

Грејвдигер

Гостин
Најверојатно користат различни формули и затоа добиваш различни резултати. Исто може да се случи грешка при пресметување на брзината со која си трчал и тоа може да им влијае. Не сум користел ниту една од овие две, ама Endomondo добро си ја вршеше работата.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ран киперов на исти дистанци ми дава различни изминати километри, сте приметиле вие?

Член од
25 јуни 2013
Мислења
594
Поени од реакции
252
Најверојатно користат различни формули и затоа добиваш различни резултати. Исто може да се случи грешка при пресметување на брзината со која си трчал и тоа може да им влијае. Не сум користел ниту една од овие две, ама Endomondo добро си ја вршеше работата.
имам Sony Ericsson Xperia X8 и не ја прима апликацијата(2.1 ми е оти), затоа не користам ендомондо

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.580
Поени од реакции
59.321
Јас SportyPal ја користам и задоволен сум од неа :)
Башка домашен производ е :D

Kajgana Shop

На врв Bottom