Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Ран киперов на исти дистанци ми дава различни изминати километри, сте приметиле вие?
И мене, ваљда се паузира само на моменти се губи сигналот. Јас имам друг проблем од вчера, ми дава дека сум лоциран на мапата, а на мапата само стрелчето го дава а мапата, т.е улиците и сл. не ги дава, само коцки и стрелчето, а дава лоциран дека сум. Преинсталирав и не се смени ништо. (n) Дајте замена за апликацијава?

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Со голема разлика?
па на таа рута што ми ја дава пократка дека сум ја прошла, всушност пројдов уште едно 400-500 метра а ми ја резултира како пократка 600 метри.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.672
Поени од реакции
34.139
Немам користено јас одамна, жешко ми е. :D

Но, ми даваше страшно точно. 4.3км ми беше рутата според табла, толку и во апликацијата. Мада на отворено доста, планински..
Може во град сигналот се губи. Не ја слушате коа збори.. на километар, час или како беше? Ако ја нема доста време тетката, значи се губи..

Ај Скопје, ама Прилеп згради немаат воопшто, не пак.. незнам зошто би имало проблем таму. :D

Член од
25 јуни 2013
Мислења
594
Поени од реакции
252
пак јас...

значи пробав да инсталирам кастом ром на мојата Xperia x8 и се беше точно според мене (Busybox, xrecovery...) и кога инсталирав викаше дека е ок ама потоа кога го вклучив телефонот само на логото застануваше и не мрдаше не се вклучуваше, со помош на флаштоол направив Full wipe

може ли некој да ми каже зошто се тоа случи а и пробував да инсталирам GingerDX 2.3.7

Charon

Нинџа
Член од
31 октомври 2010
Мислења
428
Поени од реакции
1.104
ок е пробав сега пак и биваше
него сега да ве прашам нешто друго, која е подобра SportyPal или RunKeeper пошто на идвете покажува различни информации за тоа колку е изминато и потрошено калории?

Јас двете ги користам и спортипел ми е поарна, на ранкипер некогаш повеќе километри ми прикажува.

Член од
21 март 2013
Мислења
176
Поени од реакции
149
Зошто не можам да инсталирам Инстаграм на Xperia X8 ?

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
пак јас...

значи пробав да инсталирам кастом ром на мојата Xperia x8 и се беше точно според мене (Busybox, xrecovery...) и кога инсталирав викаше дека е ок ама потоа кога го вклучив телефонот само на логото застануваше и не мрдаше не се вклучуваше, со помош на флаштоол направив Full wipe

може ли некој да ми каже зошто се тоа случи а и пробував да инсталирам GingerDX 2.3.7

И сеа после вајп... се подигна ромот или ?

Ако ти застанува на логото тогаш отвори ХДА форум и разгледај во темата што пишува за bootloop.
ПС. Се надевам дека ромот го симна од ХДА!

Член од
25 јуни 2013
Мислења
594
Поени од реакции
252
И сеа после вајп... се подигна ромот или ?

Ако ти застанува на логото тогаш отвори ХДА форум и разгледај во темата што пишува за bootloop.
ПС. Се надевам дека ромот го симна од ХДА!
секако дека после го немаше ромот затоа што преку SEUS(алатка на сони ериксон) морав да рестартирувам

да од xda го симнав секако, најновиот 023b мислам дека беше(gingerDX 2.3.7)

но кажа ми некој дека позади под батеријата ако пишувало 11w и број над 29 не било добро да се инсталирува кастом ром(или друго беше?) кај мене е 11w43
--- надополнето: 16 август 2013 во 16:31 ---
во темата нигде нема ништо за bootloop
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1188486 еве ја

иначе еве го туторијалот кој што го следив за да го инсталирам кастом ромот (го копирав оти мислам едка несмеам да рекламирам други форуми)
По барање на неколку членови од форумов, еве и туторијал.

Најпрво треба да го рутирате телефонот. Се рутира со Super One Click или z4root алатките.

Одкако ке се рутира треба да инсталирате xRecovery. Линк за инсталација.

Следен чекор е да изберете кастум ром кој што сакате да го симнете.
Доколку ромот кој го симнете е во .zip формат треба да се флешува преку рекавери.
Ова се прави кога:
Ке го ставите фајлот ( обично се пишани како update.zip ) на мемориската картица /sdcard, значи да не биде во фолдер), и ке го рестартирате телефонот. Влезете во рекавери модот, и изберете Install Custom zip. Лоцирајте го фајлот ( update.zip ) од мемориската картица и изберете го. По кратко време ке заврши инсталацијата и ке бидете известени дека е инсталиран ромот.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
секако дека после го немаше ромот затоа што преку SEUS(алатка на сони ериксон) морав да рестартирувам

но кажа ми некој дека позади под батеријата ако пишувало 11w и број над 12 не било добро да се инсталирува кастом ром(или друго беше?) кај мене е 11w43

иначе еве го туторијалот кој што го следив за да го инсталирам кастом ромот (го копирав оти мислам едка несмеам да рекламирам други форуми)
golemi bile sansite ako otkucis bootloader da ti se brikne telefonot odnosno da umre i samo serviser moze da ti go namesti posle. Jas zatoa ne go cepkav ali i bez toa crkna xD

Член од
25 јуни 2013
Мислења
594
Поени од реакции
252
значи неможам на мојот x8 да инсталирувма кастом ромови?

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363

но кажа ми некој дека позади под батеријата ако пишувало 11w и број над 29 не било добро да се инсталирува кастом ром(или друго беше?) кај мене е 11w43

По барање на неколку членови од форумов, еве и туторијал.

Најпрво треба да го рутирате телефонот. Се рутира со Super One Click или z4root алатките.

Одкако ке се рутира треба да инсталирате xRecovery. Линк за инсталација.

Следен чекор е да изберете кастум ром кој што сакате да го симнете.
Доколку ромот кој го симнете е во .zip формат треба да се флешува преку рекавери.
Ова се прави кога:
Ке го ставите фајлот ( обично се пишани како update.zip ) на мемориската картица /sdcard, значи да не биде во фолдер), и ке го рестартирате телефонот. Влезете во рекавери модот, и изберете Install Custom zip. Лоцирајте го фајлот ( update.zip ) од мемориската картица и изберете го. По кратко време ке заврши инсталацијата и ке бидете известени дека е инсталиран ромот.
Јас мислам дека ако ти го врти логото при бутирање тогаш може да е ромот не адекватен.
Проба друг ром

Sent from my Evo 3D GSM using Tapatalk 4

Член од
25 јуни 2013
Мислења
594
Поени од реакции
252
незнам не сум иначе не не ми се врти и само така кажав лого а всушност не е логото туку само пишува sony Ericsson тоа на почетокот на вклучувањето тоа се прво покажува

Kajgana Shop

На врв Bottom