3D во кино Милениум

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
И мене ме интересира дали се пуштени картите во продажба. Зошто нешто ремонт прават мислам дека во киното, опремата ја ставаат.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
И мене ме интересира дали се пуштени картите во продажба. Зошто нешто ремонт прават мислам дека во киното, опремата ја ставаат.
Ја денес бев да идам да купам, нема никој на каса

Картите се 200 денари.
Вечер ќе видам дали ќе проработат :D

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Momentalno za najdobra 3D tehnologia se smeta IMAX.
Pri Dolby3D ,Real3D i XpanD 3D triizmernoto izobrajenie e navutre vo ekrana , pri IMAX izibrajenieto izliza od ekrana kon zritelite.
Sum gledal filmi na site tii tehnologii i smetam isto deka IMAX e najdobro
Дали е најдобра е дискутабилно ама дека е најпрва е факт. Се кршат копја која е најдобра и зависи од афинитет и киното како е опремено. Имаксот бара големо платно па и тоа додава на ефектот.

Главната карактеристика што му се припишува на Имаксот дека објектите излегуваат пред очи ја осетив на XpanD 3D и беше феноменално.

Засега НЕМА една технологија да е најдобра :).

Dolby3D дава предност дека не бара посебно платно а дел од опремата се користи и за 2Д и за 3д така да јасно е зашто кај нас е таа одбрана (што е разумен избор за мали кина како нашите).

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Рано е за кај нас IMAX, тек добивме 3D :)

Иначе и во Skopje City Mall ќе има кино-мултиплекс со 3Д кино, така мислам, така да ќе има две во Скопје. Но не верувам IMAX за кратко време, можеби за 2-3 години доколку ептен се издигне кино културата. :)

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Како би изгледало тоа 4Д , жити све ?
Еве како :) (ако не те мрзи да одвоиш 5 минути да се насмееш) :

Прометеус е у 3Д :vozbud: ако не го донесат, че ги е*а во га*о.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
314
Поени од реакции
30
Ајде па пишете што бидна од киното :) да знаеме дали да идиме ! :)

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
ima li nekoj sto bil vcera da kaze kakva e slikata dal;i vredi 200 den da se dade

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
a dali od strav mu se primocalo? bev deneska po karti mi rekoa deka nema se se prodale, a nikoj ne pisal kako e

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
a dali od strav mu se primocalo? bev deneska po karti mi rekoa deka nema se se prodale, a nikoj ne pisal kako e
:pos: Јако.
Дајте бе стварно, од толку форумџии никој да не бил?

Слушнав и Star Wars (не знам кој дел) ќе го давале во 3D за неколку недели.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
НЕМА КАРТИ???? За Најмрачниот час нема карти???? Баш накај 7 сакам да одам да земам карта и да го гледам. Немој да кажеш дека нема за него.... :(

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
јас сум гледал IMAX, во немачка во музејот во синсхајм. наочарите беа пластични, поларизрачки и доволно големи да се носат преку евентуални диоптерски. една тетка ни даваше наочари на влегување и потоа ни ги земаше на излегување. никакви 50 денари (или 50 центи) не ни земаа. IMAX е феноменално 3д искуство...
Милениум можеше ладно да отвори со Fantom Menace 3D, европската премиера е на 9 февруари. гледам и по белград најави...
ве молам ако може без коментарот: чекај, тек сме на почеток... ОК? Лејм изговор...

Kajgana Shop

На врв Bottom