3D во кино Милениум

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
http://en.wikipedia.org/wiki/4D_film Прочитај, ќе ти стане јасно и доста е за да не ја уништуваме темата. :)
Па кога веќе праќаш линк од википедија прво прочитај што пишува или барем првата реченица
4-D film is a marketing term that describes an entertainment presentation system combining a 3-D film with physical effects in the theatre, which occur in synchronization with the film (note that 4-D films are not actually, geometrically, 4-dimensional).

Онтопик: Сега фали уште некој добар 3Д филм да пуштат, стварно не ми е јасно кој ќе оди да гледа балет во 3Д:tapp:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.019
Па кога веќе праќаш линк од википедија прво го прочитај што пишува или барем првата реченица
4-D film is a marketing term that describes an entertainment presentation system combining a 3-D film with physical effects in the theatre, which occur in synchronization with the film (note that 4-D films are not actually, geometrically, 4-dimensional).
:tapp: што напиша девојката? Дека 4д е уствари нова димензија, од друг универзум?
Комбинирање 3д со ефекти кои можеш да ги почуствуваш физички, помирисаш, et cetera.. и се нарекува 4д.
И напиша дека е убаво да дочекаме и тоа.

К

Кики.

Гостин
^ Ок, значи јас не го измислив, само кажав да добиеме и ние такво нешто во Македонија. Инаку, секаде во светот се користи терминот 4Д, а не 3Д со ефекти, затоа и го употребив. И ако може да се престане со дискусијава, затоа што мислам дека ќе бришат мислења.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.830
Поени од реакции
2.922
добро е,и конечно ќе имаме 3Д ефект само треба да чекаме подобар филм на ниво како на пример аватар,а за 4Д не ни треба сега засега оти нејќам да гледам 4Д филм и некој глумец во некаква улога и да прдне и после да мирисам не фала,доволно е 3Д ќе заврши работа;):)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Супееееееер :) И покрај тоа што филмот Пина не ми изгледа на филм за 3D би сакал а и најверојатно ќе отидам. Влезници кога?!
Тончи, кажи им таму Hugo да го донесат. Ако ми се допадне, 3 пати ќе го глеам.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.663
Поени од реакции
8.092
KOНЕЧНО !! уште да се почне и со изградба на кино сали во сите градови :)

нека донесат некој добар филм со добри 3D ефекти a и звуци
Звук: 7.1 Dolby Digital со најновиот процесор на Dolby CP750
Dolby 3D

e oва ми се допаѓа што ќе има добра опрема

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
мирис и дожд не е 4та димензија :) ... тоа е жива глупост со 4д :)
Одлично е за документарци. Сум бил два три пати.
Имаш мириси, вода, се движат седиштата, имаш звучници на секое седиште и плус 3Д технологија.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.663
Поени од реакции
8.092
Гледам се жалат не бил филмов Пина за во 3D ,но јас би рекол зашто да не и таков филм во 3D гледам има интересни сцени

Член од
19 декември 2011
Мислења
101
Поени од реакции
34
а цените на картите да ги каже некој ако знае?

D

Deleted member 53418

Гостин
nema da bidat mn skapi ja vo beograd bese 8 evra ili 10 :) 3d na premiera bev na
Transformersi :)

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.663
Поени од реакции
8.092
а цените на картите да ги каже некој ако знае?
Филмот ќе се прикажува на 4.02 со почеток во 20:00 часот. Билетите ќе чинат 200 денари.
Вака пишуваше на It.com.mk гледам сега ја тргнаа цената за билетите

ај најверојатно тука ќе објават за цената kino.mk

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Картата нека е и 1000 денари, и да не ти е жал да ги дадеш на ова. Супер е што конечно стигна оваа технологија кај нас. Мора да се прослави ова на плоштад.

Kajgana Shop

На врв Bottom