Не се надевај на 48 кај нас. Колку што читав, Џексон планира да го прикаже Хобитот во ваков формат само во ограничен број проекции, а не верувам дека една од тие ќе се случи кај нас.Со оглед на тоа дека сега брзо се модернизираше, дали знае некој дали Милениум ќе може да го прикаже The Hobbit во 48 FPS? Или можеби Cineplexx?
Која пуста магија, тоа е само анти кампања која ја водат малите филмски студија кои нема да можат да се префрлат на новиот формат затоа што снимањето во 48 FPS влече многу пари и логистика.Колку само не би гледал ниту еден филм во повеќе од 30 фпс.
Ќе се изгуби целата магија на “филм“.
Хахаххахах.Која пуста магија, тоа е само анти кампања која ја водат малите филмски студија кои нема да можат да се префрлат на новиот формат затоа што снимањето во 48 FPS влече многу пари и логистика.
RocknRolaa Во право си, не се надевам дека ќе го гледам во 48 FPS овде, чисто прашање од радозналост пошто нели Милениум се испофалија кога набавија нова 3D опрема... а пошто не ги знам спецификациите се прашував дали можеби е компатибилна. Сепак е тазе модернизирано киното нели.
Која пуста магија, тоа е само анти кампања која ја водат малите филмски студија кои нема да можат да се префрлат на новиот формат затоа што снимањето во 48 FPS влече многу пари и логистика.
RocknRolaa Во право си, не се надевам дека ќе го гледам во 48 FPS овде, чисто прашање од радозналост пошто нели Милениум се испофалија кога набавија нова 3D опрема... а пошто не ги знам спецификациите се прашував дали можеби е компатибилна. Сепак е тазе модернизирано киното нели.
Повеќе од 30 fps ти е веќе како да гледаш театар, само на ТВ. Според некои, обично тие што студираат филм и/или театар, тоа е целта - да се пренесе театарот на платно/екран.Хахаххахах.
Пер, има цел потсвесен процес позади 30те фпс. Баш пошо е намалено фпс-то е и “не реално“ и моеш полесно да веруваш у стварите шо ги глеаш. Ако е флуидно ко у живо = се губи целиот шмек на “друг свет“.
тоа е тоаПовеќе од 30 fps ти е веќе како да гледаш театар, само на ТВ. Според некои, обично тие што студираат филм и/или театар, тоа е целта - да се пренесе театарот на платно/екран.
Ама веќе сме навикнати на ова и тоа е тоа што го прави филмот ФИЛМ (покрај ефектите и глумата). Имам дома LG LCD TV со 600Hz True Motion технологија која може да го направи ова од 30 на некои 100 fps..... и се осеќаш ко да гледаш нискобуџетен филм. Како репортажа од вестите на Сител кога шетаат со камера низ плоштад
Само сум прочиталПо таа иста логика и 3D ефектите го прават филмот по "реален", па не го уништуваат филмот, напротив му додаваат шмек.
Јас не сум гледал ништо во 48 FPS и можам само да шпекулирам дали е подобро или полошо. Ти си гледал што си толку сигурен дека ќе го изгуби шмекот? Или така си прочитал на интернет од блогови што го плукаат ваквиот храбар потег на Џексон?
Делува ептен реално, ама за реално се излага надвор, за филм се пушта под 25 фрејмаНе знам, ја сум се утепал од гледање на видеа над 30 фрејма и од старт делуваат нискобуџетно. Аватар вторпат го гледав на 3D со над 30 фрејма воопшто не ми се допадна, делуваше ептен чудно, како да гледаш видео игра.
Све над 23.976 фрејма делува нискобуџетно или апсолутно бизарно.
Јас се сјебав и го гледав Пирати 4 на 100 херци, кај филмот глуп, уште ми фалеше да го направам како да е од "Македонска продукција".Делува ептен реално, ама за реално се излага надвор, за филм се пушта под 25 фрејма