Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Parsley, Sage, Rosemary And Thyme - Simon & Garfunkel
Што знам...сите ги сакаме Сајмон и Гарфанкел ама поради sound of silence, el condor pasa, the boxer... овој албум можеби можат да го разберат native speakers родени за време на втора светска војна. Јас порадо би го слушал минстрелот на Сер Робин од Монти Пајтон и Светиот Грал, кој во оваа прилика го спомнувам затоа што ми е најблиску до тоа што го свиреа на албумов.
Ова е веројатно и единственото негативно ривју на овој албум во историјата на интернетот, бидејќи толку се разбирам.
2/5
Другата тогаш.
Parsley, Sage, Rosemary And Thyme - Simon & Garfunkel
Што знам...сите ги сакаме Сајмон и Гарфанкел ама поради sound of silence, el condor pasa, the boxer... овој албум можеби можат да го разберат native speakers родени за време на втора светска војна. Јас порадо би го слушал минстрелот на Сер Робин од Монти Пајтон и Светиот Грал, кој во оваа прилика го спомнувам затоа што ми е најблиску до тоа што го свиреа на албумов.
Ова е веројатно и единственото негативно ривју на овој албум во историјата на интернетот, бидејќи толку се разбирам.
2/5
Done. Поминаа низ порталот.
Срам ми е да признаам но морам - никогаш немав перцепирано live албуми како албуми, освен тие популарните на MTV unplugged. Но чим генераторот ми го даде live албумот на Sam Cooke, за 180 ми се смени перцепцијата. Досега добив 3-4 live албуми, на Алман Брадрс Бенд, Питер Фрамптон, тој на Џони Кеш во Фолсом (мене како стендап ми звучеше хаха) и Сем Кук.Како и да е, го ислушав Folsom Prison на Џони Кеш и што знам... I get the point, ама не сум многу по музика за убијци, не дека ќе ги ресоцијализираш ѓубрињата додека им пееш како си ја убил жената а овие ти ракоплескаат. Ништо не научиле смрадовите.
Е сега во моментов слушам едно топ албумче, Sarah Vaughan Live at Mister Kelly's (1957), 5/5 за вакви работи.
Ќе сторам се што можам да не заостанам премногу зад вас, слободни луѓе.
Поради тоа што на 4-5 години книгата доживува реиздание, се шпекулира дека годинава или следната ќе добиеме нова верзија на книгата. Претпоставувам дека креаторот ќе ги вметне и новите. Најнов албум во моменталната едиција е на Лана Дел Реј од 2021.1001 Albums You Must Hear Before You Die е coffee-table книга креирана од некојси таму кој одбрал 1001 албум од историјата што тој сметал дека се најдобри. Е, арно ама, скоро секоја година таа книга доживува реизданија и во секое од нив некои албуми се исфрлаат, други, најчесто понови, се додаваат. Од првото издание до денес 88 албуми кои некогаш биле во книгата се исфрлени. Овој е еден од тие исфрлените. Генераторот ги има вметнато сите албуми кои некогаш биле, затоа се вика 1001 Albums... а во него има 1089 албуми.
Го среди проблемот во меѓувреме? Ова е на индивидуалниот или групниот проект? Ако е индивидуалниот, оди во Info, па овозможи да ти генерира албуми за викенд. И на групниот и на индивидуалниот, без разлика, би можел да дадеш оцена ако одиш во History. Пиши ако сѐ уште имаш фрка.Викендов не ми излагаше нов албум, сега дава ама не гледам опција да дадам оценка.
Ова не беше толку соул колку некој фанк/Rn'B стил и и мене повеќе ми се допадна од Ал Грин, ама пак не доволно за 4. Првата половина од албумот - посвежа, поразиграна и пофанки. Втората половина, а особено последните 2 песни ја отераа повеќе накај соул, па дури и со елементи на џез, би рекол. Ама само 8 песни и 38 минути, лесно за слушање, feel good пак... И пак 3/5
Го среди проблемот во меѓувреме? Ова е на индивидуалниот или групниот проект? Ако е индивидуалниот, оди во Info, па овозможи да ти генерира албуми за викенд. И на групниот и на индивидуалниот, без разлика, би можел да дадеш оцена ако одиш во History. Пиши ако сѐ уште имаш фрка.