1001 Albums Generator

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.188
Поени од реакции
37.800

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.831
Поени од реакции
15.073
И така ќе ги ислушаме 1000те албума, ама сите ќе бидеме заедно. Појако ќе биде, нешто како филм клуб.

@Грут @Ska Maniac @Patience. @Vivienn @JBTgirl @Хоуп @Niccolo @Imperatorot @парва @Луси @Partizanen banditen @бристол @AceCaleb @Ingvar @madrock @Беркут @бристол @JagodicaBobica @zspirit2 @Word$haker @SK-92 @мкд владе @Tyler Durden @SilvijanL @ManUtdChampions @Near @Mojso @DonRistovski @Down

Ајде да се активираме, да го живнеме подфорумов. Секако немаме веќе толку идеи за музичкиот натпревар.

@џимеј извини што ти се мешам во првобитната идеа, само според мене на 100тиот ден ќе се деси хаос на темава, пример. Вака ако сите слушаме исти, ќе си читаме мислења во реално време и ќе коментираме на иста тема.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.831
Поени од реакции
15.073
03. Elliott Smith - Figure 8 (2000)

IMG_1755.jpeg

Зошто правел цел албум кога можел да извади само сингл-два. Цело време едно исто, умрев од досада.

2/5

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.471
Поени од реакции
28.820
И така ќе ги ислушаме 1000те албума, ама сите ќе бидеме заедно. Појако ќе биде, нешто како филм клуб.

@Грут @Ska Maniac @Patience. @Vivienn @JBTgirl @Хоуп @Niccolo @Imperatorot @парва @Луси @Partizanen banditen @бристол @AceCaleb @Ingvar @madrock @Беркут @бристол @JagodicaBobica @zspirit2 @Word$haker @SK-92 @мкд владе @Tyler Durden @SilvijanL @ManUtdChampions @Near @Mojso @DonRistovski @Down

Ајде да се активираме, да го живнеме подфорумов. Секако немаме веќе толку идеи за музичкиот натпревар.

@џимеј извини што ти се мешам во првобитната идеа, само според мене на 100тиот ден ќе се деси хаос на темава, пример. Вака ако сите слушаме исти, ќе си читаме мислења во реално време и ќе коментираме на иста тема.
Ова може. На @џимеј не му реплицирав и дека не ми игра ова затоа што и немам желба да инсталирам апликации на телефонот затоа што го користам само за јавување и за чат во хитни ситуации.
Во реално време сите паралелно да преслушаме и оцениме албум е многу подобро и како што кажа додека е актуелен да го издебатираме со "за" и "против".

Вакво слично нешто почнавме со оваа тема :

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.188
Поени од реакции
37.800
Што направивме сега, да се приклучам во групата, од утре ќе слушаме исто, или?

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.419
Поени од реакции
25.310
Воопшто не ми текна на ова, искрено ова е подобра идеја него првичната што ја предложив, иако останува кој сака да започне индивидуално патешествие па да тераме и групно истовремено.

Супер, ми се допаѓа, го преземаш ова со креирање група и сѐ тоа? Т.е. гледам дека веќе си направил. Ќе се приклучам. Дали може некој да влезе накнадно, или тие сме што сме и тераме од ден 1 односно утре?

Јас би направил скроз нов профил за групното следење, двата напоредно ќе ги терам. Ваљда има таква можност?
Автоматски споено мислење:

Ова може. На @џимеј не му реплицирав и дека не ми игра ова затоа што и немам желба да инсталирам апликации на телефонот затоа што го користам само за јавување и за чат во хитни ситуации.
Во реално време сите паралелно да преслушаме и оцениме албум е многу подобро и како што кажа додека е актуелен да го издебатираме со "за" и "против".

Вакво слично нешто почнавме со оваа тема :
Што направивме сега, да се приклучам во групата, од утре ќе слушаме исто, или?
Се приклучив на групата од @McLovin ама засега само јас и тој сме како што гледам. И најверојатно може да се приклучите во било кое време, па од History табот да надокнадите во случај да пропуштите нешто. Веќе е генериран првиот албум.

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.231
Поени од реакции
2.302
Преамбициозна е некако листава, 1001 албум кои "МОРА" да ги слушнете... до сега од 11 слушнати немаше ни еден за кои жалам што досега не сум го слушнал и дали само 1 од овие 11 би си го пуштил повторно да го преслушам.
Пореално е листава да беше барем на пола, дури и помалце.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.188
Поени од реакции
37.800
Јас би направил скроз нов профил за групното следење, двата напоредно ќе ги терам. Ваљда има таква можност?
Да, мислам и јас дека така е најдобро, иако има опција со стариот профил да се вклучиш и албумите кои веќе си ги поминал да одат во History, да не се повторуваат во групата и останатите членови кој сака да надомести и да ги оцени преку History.

Има еден bug на кој очигледно на типов не му текнало и изгледа ќе мора да му пишам порака за да го исправи тоа за да не се случат несакани глупости. Mostly и заради тоа и јас ќе направам нов профил и во групата ќе почнам од 0.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.831
Поени од реакции
15.073
И кога ќе слушате по два албуми дневно како ќе ги рецензирате тука? Ако не да напрајме одделна тема?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.188
Поени од реакции
37.800
И кога ќе слушате по два албуми дневно како ќе ги рецензирате тука? Ако не да напрајме одделна тема?
Јас мислев во 2 одделни мислења, ама може посебна тема е подобар избор. Ајде, јас ќе отворам, па ако не се допадне некому идејата, секогаш има простор за промена (може да ги споиме темите, да преместиме мислења, може да се направи било што).

Патем, јас имам 3 албуми денес (+вчерашниот од групата), 1 веќе преслушав, па имам уште "работа". :P

Kajgana Shop

На врв Bottom