Што бизнис би отвориле без разлика колку треба да се вложи?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
^Колку пари мислиш да биде од човек?
За да може да ти помогнам со совет за исплатливост.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Верувај дека во Велес многу подобро ќе работи тој бизнис, прво само единствен ќе биде и прв барем засега во Скопје има 3-4 најмалку. Второ нема некои такви интересни работи во нашиов мртов град така да ќе има секогаш заинтересирани барем јас така мислам.
ја знам дека сите што ги имаше , работеа неколку месеци и ги затвараа , а дкеа има сеа 3-4 НАЈМАЛКУ незнам баш...

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Добар бизнис можеш да направиш на пример да најдеш некоја нива покрај река(или друга површина)...да ископаш со булдожер 20x20 дупка...и да чуваш крапови со некои 700евра инвестиција....
мислиш 700 евра се доволни за почеток?!

Член од
4 септември 2010
Мислења
136
Поени од реакции
32
Верувај дека во Велес многу подобро ќе работи тој бизнис, прво само единствен ќе биде и прв барем засега во Скопје има 3-4 најмалку. Второ нема некои такви интересни работи во нашиов мртов град така да ќе има секогаш заинтересирани барем јас така мислам.

Ama nema ni pari tolku nasiot grad a toj i kako site drugi biznisi si ima mn troskovi :)) ali sepak kako so planirav parite ke se izvadat a za drugoto kako ke dae gospod :)

--- надополнето ---

^Колку пари мислиш да биде од човек?
За да може да ти помогнам со совет за исплатливост.
250 denara so 50 topcinja kako so planirav poso gi gledam cenite a 400 den bi go pustil so neograniceno topcinja za 1 saat so celosna oprema od glava od peti

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
тоа сАмо ако имаш МНОООГУ БОГАТ клиент , кој пак ќе те научи како да го СОВЕТУВАШ околу начините за перење пара....за 5-6% од испраното:)
...никој друг не плаќа вакви совети...у МКД сите се знаат, дури и децата сами си ги прават....
Лудак !

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
во ф-ка за производство на газ папир (тоалетна хартија) иако појма немам колку треба да се вложи,ако некој знај нека кажи слободно па да барам инвеститори (роднини) од странство
само мислам дека нема да треба голем влог од 0,5 мил евреј па нагоре а објектче некое ќе се најди за под наем

производот ќе оди како алва поготово нашите политишнс како шо с**ат многу., едно пакување од 12 дневно ќе им биди малку....

:)

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
во ф-ка за производство на газ папир (тоалетна хартија) иако појма немам колку треба да се вложи,ако некој знај нека кажи слободно па да барам инвеститори (роднини) од странство
само мислам дека нема да треба голем влог од 0,5 мил евреј па нагоре а објектче некое ќе се најди за под наем

производот ќе оди како алва поготово нашите политишнс како шо с**ат многу., едно пакување од 12 дневно ќе им биди малку....

:)
ne ti e losa idejata
ama dobro bi bilo i da izmislis nekoj sprej ili sise so voda ili tecnost za mienje GZ
ima nekoj ne se brise tuku se plakne:)
poveketo muslimani a ima i golem broj na hristijani sto se mijat GZ ne se brisat
ne e bitna verata
ili pak mozes da izmislis nekoja posebna ideja za mienje GZ so posle susenje
feniranje ili takvo nesto:)

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Само услуги ресторан,хотел или кафана можеби туризам.

Член од
7 март 2009
Мислења
1.161
Поени од реакции
827
Оди на запад во Германија или во било која друга земја поразвиена имаш 100 000 000 идеи,само треба памет добра стратегија и пред се среќа,за да успееш.Да немаш страв од неуспех да не се плашиш да вложуваш и сл.Од кога знам татко ми пробуваше се и сешто,шпедиција,па проба со фирма во Германија за да носи работници од тука,увезуваше некои глупости од Германија и сл.Сеа конечно го пронајде вистинското и супер е.

Муабетот ми беше дека не треба да се плашиш да вложиш дури и кога не ти оди добро,тоа е приватно работење,стресна работа е,ама и добро исплатлива.
Ако не е којзнае каква тајна,би сакал да знам што е она вистинското кое го пронашол татко ти за да сега му е супер! Мислам,за тоа и служи форумов,за размена на мислења,идеи,теории и на крај дискусии,поздрав!

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Јас мислам дека сите идеи од странство се исцрпени...т.е има уште нешто што не е али за сето тоа потребни се големи инвестиции.. и добри врски у влада...

Член од
8 јануари 2010
Мислења
58
Поени од реакции
18
Би отворил балон со кафич, :pipi:
Ми се допаѓа оваа идеја и јас би отворил поготово Што во мојот град нема вакво нешто , само имам неколку прашанј
Колкава е инвестицијата за ваков објект ?
Колку се наплаќа за 1час рента во другите градови ?
Ако некој има некакви информации нека пише
јас знам дека вештачката трева кошта 20Евра од 1м2
трененот мора да биде барем 20мх40м т.е. 800м2
така испаѓа само тревата да кошта 16,000Евра,
така да целиот објект по мои проценки би бил околу 50,000Евра

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Балон со кафич?
Абе која креативност ја имате у пичку матер... на човек да му е мерак што сме само волку сиромашни.

Kajgana Shop

На врв Bottom