- Член од
- 8 април 2008
- Мислења
- 6.419
- Поени од реакции
- 776
И колку би бил влоготЈа уште пред две години дојдов на идеја за сопствен приватен бизнис. Штета што моите не сакаат да ме финансираат, инаку сите детали ми се разработени.
Холандија има многу ненаселени површини. Средствата за одржување на било какво градинарско растение се многу поефтини таму, отколку тука или било каде во светот. Доколку се земе една плантажа, обична парцела, за почеток не би морало да биде многу голема и се насади генетски модифициран вид на марихуана, тоа би бил исплатлив бизнис. Секако, би требало да има и некоја структура што би ги штитела тревките од сончева светлина. Над тоа, земајќи во предвид дека кога се купува парцела според 3D моделот на светската мапа, се купува и се добива простор над плантажата, воздушен простор. Имајќи ги во предвид големиот број на ветровити денови, таа плантажа би била двонаменска доколку се постават и ветерници чија што енергија би била пласирана на пазарот поради ниската цена. Овој план ми е зацртан како едно од нештата во животот што треба да ги направам, штета што никој не ме сфаќа сериозно.
без ветерниците .. тоа е скапо
ами плантажа ? парцела ...