Што бизнис би отвориле без разлика колку треба да се вложи?

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Ја уште пред две години дојдов на идеја за сопствен приватен бизнис. Штета што моите не сакаат да ме финансираат, инаку сите детали ми се разработени.

Холандија има многу ненаселени површини. Средствата за одржување на било какво градинарско растение се многу поефтини таму, отколку тука или било каде во светот. Доколку се земе една плантажа, обична парцела, за почеток не би морало да биде многу голема и се насади генетски модифициран вид на марихуана, тоа би бил исплатлив бизнис. Секако, би требало да има и некоја структура што би ги штитела тревките од сончева светлина. Над тоа, земајќи во предвид дека кога се купува парцела според 3D моделот на светската мапа, се купува и се добива простор над плантажата, воздушен простор. Имајќи ги во предвид големиот број на ветровити денови, таа плантажа би била двонаменска доколку се постават и ветерници чија што енергија би била пласирана на пазарот поради ниската цена. Овој план ми е зацртан како едно од нештата во животот што треба да ги направам, штета што никој не ме сфаќа сериозно.
И колку би бил влогот :)
без ветерниците .. тоа е скапо :)
ами плантажа ? парцела ...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
заборавив да напишам дека тука ги ставам и сметководтсвените услуги е сега дали е добро да се вложи во ваков бизнис ке биде предмет на истражување т.с ке видам од другиве што отвориле како им оди
Сметковдоството секогаш ќе носи пари.И секоја инвестиција во образование и фирма ќе биде исплатлива.
Но консалтинг....треба добро да се поврзеш со власта и да делиш совети во невладини организации.А таму делат само владини луѓе.За еден месец кешираат 3-5 000 евра.Работата им е да го потполнат образецот со податоци :)) Незнаат магарица вгаз да буцнат,затоа и цела област која е широко прифатена во Европа кај нас се доживува со подсмев.Кој овде зема некој да му соли памет? :))Се е паметњаковиќ,од се се разбираат како што вика конкрит.

Јас ако имам пари би вложила во финансиски посредувања,под услов да се променат некои закони со кој ќе може да ми се даде гарант за вложеното.Во ова хаотично општество моментално во ништо не би вложила,освен во себе си.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.323
Поени од реакции
15.576
Сметководството ќе носи уште повеќе пари кога и самиот би бил Сметководител т.е. Овластен ревизор (околу 100тина се вакви во Македонија па сега ти види)... А и грујчо донесе закон за задолжителна интерна ревизија ми се чини...

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Произведување на електрична енергија со помош на природните сили :)

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.901
Поени од реакции
722
Би отворил балон со кафич,или перална за коли,барем ги гледам и знам какви коли и во какви куќи живеат газдите на истите,ако им е само од тоа :) скромно ама мене ми би било доволно :pipi:

Член од
26 април 2010
Мислења
501
Поени од реакции
21
Би сакал да живеам во кибуц.
Би се старал да ддам поголем допринос од другите!.

Член од
4 септември 2010
Мислења
136
Поени од реакции
32
Paindball sega ke pocinjam da ja realiziram ne e kojznae kolkav vlog ama vredi da se proba vredi da se rizikuva za da se dobie .....ako gi civame parite po bankive i pod pernica nisto ne sme napravile cel zivot ke mu rabotime na drug za mala para a vaka barem ke znaes na tvoe deka si rabotis i ke se trudis najveke so mozes za da uspee ..

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
koga ke imam pari milioni ne rabotam nisto
ke uzivam max dodeka ne skinam

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.734
Поени од реакции
904
Би отворил бизнис за нов тип на енергија. Ќе екипирам 100 најдобри умови на светот за алтернативна енергија.
Ќе креираат таков мотор. Ќе го шиткам за багателни цени на компаниите ( и да немам голем профит од моторот ), ама ќе зависат за енергија од мене!

Пример автомобил што троши 2л/100км бензин, а да речеме е огромна фамилијарна кола. Е ама горивото што го храни таквиот мотор да го произведувам јас :)

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Paindball sega ke pocinjam da ja realiziram ne e kojznae kolkav vlog ama vredi da se proba vredi da se rizikuva za da se dobie .....ako gi civame parite po bankive i pod pernica nisto ne sme napravile cel zivot ke mu rabotime na drug za mala para a vaka barem ke znaes na tvoe deka si rabotis i ke se trudis najveke so mozes za da uspee ..
sto biznis be daj i nie da se uklucime...

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
sto biznis be daj i nie da se uklucime...
па ти кажа што бизнис, читај! Велшанецов е храбар нема што!? Како инфо младичу од Велес, со колкави сретства?... колку пари мислиш ќе ти се потребни за да ја реализираш замислата? Ако е премногу индискретно, само кажи со колку цифри? Со 4 или со 5 цифри е сумата со која ќе почнеш?

Член од
4 септември 2010
Мислења
136
Поени од реакции
32
па ти кажа што бизнис, читај! Велшанецов е храбар нема што!? Како инфо младичу од Велес, со колкави сретства?... колку пари мислиш ќе ти се потребни за да ја реализираш замислата? Ако е премногу индискретно, само кажи со колку цифри? Со 4 или со 5 цифри е сумата со која ќе почнеш?

Pa poveketo ne bi kazale na forum ama jas nema so da krijam mislam ne e nisto za krienje :) Pa celosnata oprema da mi ja pratat od USA ke me kosta nekade 3800 evra (sega kako so e dolarot) samo seka mi ispadna eden problem :mad: najdov i hala i se samo i mi baraat da imam minimum 25 stepena zatopluvanje a vo tolkava hala toa da go postignes ti treba mn pogolem vlog i toa malku me koci sega posto treba mn da investiram za zatopluvanje a matematikite neznam dali ke mi ispadnat taka posto znam deka ke trgne na pocetokot ali dali ke se zadrzi ponatamu dali ke mi ispadne trosokot..... Kontaktirav i so covek od BG sto drzi paindbal tereni i on mi rece za pocetok nemozes vo zatvoreno bidejki nema da znaes kako ke ti trgne toa se pravi avgus nekade za da nemas golemi trosoci za da pocnes da vrtis para da vidis kako ke odi pa posle se vlozue vo poveke tereni itn . Pa nekoj ako e pameten da mi kaze so da pravam bidejki stvarno se mi bese dogovoreno i sega sum stvarno bez mozok neznam so da napravam :(

--- надополнето ---

A sakam i uvoz na proizvodi od Kina samo vo toa ne da ne se razbiram samo baram po voa kineskive strani ama skapo e i tamu kako so gledam dali ima dr strani neznam . A lugevo sto mi kazuvaa deka zimale mi kazuvaat stvarno smesni ceni deka se tamu akko nekoj znae nesto neka kaze

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Pa poveketo ne bi kazale na forum ama jas nema so da krijam mislam ne e nisto za krienje :) Pa celosnata oprema da mi ja pratat od USA ke me kosta nekade 3800 evra (sega kako so e dolarot) samo seka mi ispadna eden problem :mad: najdov i hala i se samo i mi baraat da imam minimum 25 stepena zatopluvanje a vo tolkava hala toa da go postignes ti treba mn pogolem vlog i toa malku me koci sega posto treba mn da investiram za zatopluvanje a matematikite neznam dali ke mi ispadnat taka posto znam deka ke trgne na pocetokot ali dali ke se zadrzi ponatamu dali ke mi ispadne trosokot..... Kontaktirav i so covek od BG sto drzi paindbal tereni i on mi rece za pocetok nemozes vo zatvoreno bidejki nema da znaes kako ke ti trgne toa se pravi avgus nekade za da nemas golemi trosoci za da pocnes da vrtis para da vidis kako ke odi pa posle se vlozue vo poveke tereni itn . Pa nekoj ako e pameten da mi kaze so da pravam bidejki stvarno se mi bese dogovoreno i sega sum stvarno bez mozok neznam so da napravam :(

Брат у Скопје овој бизнис не цвета не па у Велес...кој и да е ќе пукне еднаш-два пати и ќе му помине ќејфот...

Добар бизнис можеш да направиш на пример да најдеш некоја нива покрај река(или друга површина)...да ископаш со булдожер 20x20 дупка...и да чуваш крапови со некои 700евра инвестиција....

Друг бизнис ти е да отвориш картонажа и да праиш ненормално многу пари...само битно е да се избориш за пласман другото си иде како подмачкано....инвестицијата е мала во твојот случај бидејќи ти си нашол хала,ќе ти требаат само 2 машини(на старо) за старт...значи се на се ќе те кошта околу 7000 евра(значи пожелно е ортак да имаш)

Друга работа ти е

М

Мартин`

Гостин
Брат у Скопје овој бизнис не цвета не па у Велес...кој и да е ќе пукне еднаш-два пати и ќе му помине ќејфот...

Добар бизнис можеш да направиш на пример да најдеш некоја нива покрај река(или друга површина)...да ископаш со булдожер 20x20 дупка...и да чуваш крапови со некои 700евра инвестиција....

Друг бизнис ти е да отвориш картонажа и да праиш ненормално многу пари...само битно е да се избориш за пласман другото си иде како подмачкано....инвестицијата е мала во твојот случај бидејќи ти си нашол хала,ќе ти требаат само 2 машини(на старо) за старт...значи се на се ќе те кошта околу 7000 евра(значи пожелно е ортак да имаш)

Друга работа ти е
Верувај дека во Велес многу подобро ќе работи тој бизнис, прво само единствен ќе биде и прв барем засега во Скопје има 3-4 најмалку. Второ нема некои такви интересни работи во нашиов мртов град така да ќе има секогаш заинтересирани барем јас така мислам.

Kajgana Shop

На врв Bottom