Што бизнис би отвориле без разлика колку треба да се вложи?

Muki-20

Маркетинг и финансиски консултант
Член од
12 мај 2012
Мислења
253
Поени од реакции
72
Секој се прашува со каков бизнис да започне. Навистина, оној кој сака да постане успешен претприемач нетреба да застане само на понудените идеи од останатите, бидејќи денес многу луѓе постојат кој не ни посакуваат добро, туку лошото ни го мислат.

Еден предлог, доколку сакате да започнете некој бизнис, тоа што треба да го направете е да разговарате со „ВАШИТЕ ПОТЕНЦИЈАНИ КУПУВАЧИ/КЛИЕНТИ“ бидејќи тие ќе ви ги кажат проблемите кои ги поседдуваат, а ТИ КАКО ИДЕН ПРЕТПРИЕМАЧ ТРЕБА ДА МУ ПОНУДИШ НА ВАШИТЕ ИДНИ КУПУВАЧИ/ПОТРОШУВАЌИ РЕШЕНИЕ ЗА НИВНИТЕ ПОТРЕБИ.

Токму РЕШЕНИЕТО кое Вие како претприемач што треба да му го понудете на вашите Купуваќи/Клиенти е БИЗНИСОТ СО КОЈ ШТО ТРЕБА ДА ЗАПОЧНЕТЕ.

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
i na kraj golemata riba ke predlozi nesto so cena pod nabavnata ili fabrickata zasto taa riba se rani od mnogu drugi biznisi i tamu kjaruva a onoj sto ke proba da mu se sprotistavi ke bide bukvalno zgazen.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Незнаев каде да го поставам прашањево, па ај тука......... нема да отварам, но чисто онака ме интересира.................... Колку пари би биле потребни за човек да отвори своја кафана/ресторан? :)
..секогаш повеќе од оние со кои располагаш.., тоа ти е една просто неверојатна законитост...;)

Danger

Survivor
Член од
15 април 2008
Мислења
57
Поени од реакции
23
Каков БИЗНИС би отвориле? хахахах смешно делува.
Веќе знаете дека во светот за една ИДЕЈА се плаќа по милиони долари, па овде некој ќе си ги каже идеите, и некој паметен ќе ја сработи идејата во проект и еве ти... чувајте си ги идеите, верувајте ќе ви требаат.
Знам од искуство имав пред многу години идеа да започнам нешто,но на еден другар му ја кажав идејата и целиот план, и потоа имав финансиски тежик период и тој без никаков срам ја реализираше мојата идеа за негови цели....o_O

Kajgana Shop

На врв Bottom