Што бизнис би отвориле без разлика колку треба да се вложи?

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Jaс би отворил вулканизер во населба и секоја вечер додека сите спијат јас ќе бушам гуми, следниот ден сите кај мене ќе лепат гуми:vozbud::vozbud::vozbud:
Еве ти подобра идеја... погребално друштво навечер ќе ги убиваш, а од сабалје ќе ги погребуваш...

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Јас додека некни се возев со точакот со ајподот во уши ми дојде супер идеја за која јас немам ниту толку средства да ја реализирам, ниту пак нерви ама затоа ќе ја запишам да не ја заборавам и да умре туку така.
Последниве неколку години, сме на листата на бекпакери кој почнуваат да не посетуваат во се поголем број. По влегување на новиве нискобуџетни авиопревозници ќе бидеме посетени и повеќе, ишалах ако не фати некоја војна.
Мислам дека во Македонија има некој дефицит на буџетни сместувања и хостели, барем во градовите во провинција со сигурност тврдам.

Значи би сакал да изградам еден хостел кој ми го носел името The Dark Side Of The Moon каде што екстериерот би го направил слично на ова, фасадата би била со црни стакла како Стаклената во Битола додека линиите и пирамидата би биле некоја боја или пак некое стакло кое би одговарало да се добие што поавтентичен изглед.

Во хостелот долниот спрат би бил ресторанот, рецепцијата, пералната, соба за послугата и гардероберот.

На горниот спрат ќе има 10 соби и секоја соба ќе се вика како песните од албумот.

Speak to me / Breathe - two double rooms with shared bathroom
Run - 6 persons dorm room
Time - 6 persons dorm room
The Great Gig of Sky - Double room
Money - double deluxe room
Us and them - double room with bathroom
Any Color You Like - 6 persons dorm room
Brain Damage - Single room
Eclipse - Double room with bathroom

Интериерот не мора да кажувам дека ќе се базира на психоделични бои и со слики од каверите на албумите од ПФ. Во претсобјето и ресторанот нон стоп би се вртела тивка музика од ПФ.
Веб сајтот мора да изгледа оригинално и одлично, да се распрати по трипадвајзор сајтови, вики травел, лонли планет, договор со хостелс.ком и сите популарни веб сајтови за бекпакери.

После ми излезе едно 101 со две вреќи тутун кое ми го прекрши патот и ми се скрши идејата, ама мислам дека ова е доволно за почеток ако сака некој да инвестира и да направи нешто уникатно по кое ќе биде запишан во енциклопедијата на Македонија 2034.

Член од
18 мај 2010
Мислења
149
Поени од реакции
54
во ф-ка за производство на газ папир (тоалетна хартија) иако појма немам колку треба да се вложи,ако некој знај нека кажи слободно па да барам инвеститори (роднини) од странство
само мислам дека нема да треба голем влог од 0,5 мил евреј па нагоре а објектче некое ќе се најди за под наем

производот ќе оди како алва поготово нашите политишнс како шо с**ат многу., едно пакување од 12 дневно ќе им биди малку....

:)
Со ова се занимава еден комшија машината за тоалетна му е у гаража не зафаќа многу простор, материјалот го купува големи ролни и само со машината се сечат и пакуваат и после тој сам ја разнесува по дуќани со комбенце добра пара прави сега гледам почнал и поголем објект да прави, машината не е скапа на старо можеш да најдеш за 1000-1500евра види на пазар3

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Еве ти подобра идеја... погребално друштво навечер ќе ги убиваш, а од сабалје ќе ги погребуваш...
:pos:

Со ова се занимава еден комшија машината за тоалетна му е у гаража не зафаќа многу простор, материјалот го купува големи ролни и само со машината се сечат и пакуваат и после тој сам ја разнесува по дуќани со комбенце добра пара прави сега гледам почнал и поголем објект да прави, машината не е скапа на старо можеш да најдеш за 1000-1500евра види на пазар3
аиииии па овде ти требаат само некоку илјади еврејчиња а комбе шо немам? ќе треба да си купам значи
ова изгледа бара помал влог дури и од отворање на кафич,пицерија.......

колку останва на крајот од месецот (чисти) 1000 е?
па кога ќе ти тргни после по неколку илјадарки ќе стигаат на сметка
се додека серат луѓето нема зима (освен ако се појави некој вирус и да имаат сите запек) па да му се посериш после на бизнисот со тоалетна хартија:)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Темава е што би отвориле без разлика колку треба да се вложи, не ми се верува дека некој може да помисли на погон за тоалетна хартија. :rolleyes:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Хемиска лабараторија...

За производство на кокаин.

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
јас имам мнг добра идеа во што да се вложи...што повеќе вложиш...повеќе ќе добиеш...

се работи за следење на статистики и инвестирање во тоа... посигурно е дефинитивно од хартии од вредност и тргување со пари според мене... а профитите се каде каде поголеми од банките и обврзниците... па здравје валда ќе тргне идеава на реализирање...

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Темава е што би отвориле без разлика колку треба да се вложи, не ми се верува дека некој може да помисли на погон за тоалетна хартија. :rolleyes:
не туку врти со очите
не знаев дека ич пари треба за ова

јас имам мнг добра идеа во што да се вложи...што повеќе вложиш...повеќе ќе добиеш...

се работи за следење на статистики и инвестирање во тоа... посигурно е дефинитивно од хартии од вредност и тргување со пари според мене... а профитите се каде каде поголеми од банките и обврзниците... па здравје валда ќе тргне идеава на реализирање...
па и јас следам статистика секој ден за тоа колку ГБ имам потрошено од телекабел :LOL:

Член од
7 март 2009
Мислења
1.161
Поени од реакции
827
Dr.Zmigo, jas ne samo sto cvrsto veruvam vo investiranjeto vo berza - osobeno vo nasata tuku sum i zakoraven investitor- investirav i 2006 koga mi se smeea site, profitirav MNOOGU vo 2007 koga site investiraa , i prodolziv da investiram vo 2008, i uste vo 2009... i duri i sega imam dobar % profit...
i koga bi se poznavale so zadovolstvo bi gi dobil na uvid moite izvestai od trguvanjeto-i od prijavuvanjeto na danokot vo UJP za da ne mislis deka foliram...Nemam losi nameri, samo onaka nezadolzitelno.poz:smir:
Нешто да напишеш околу тоа дали сеуште инвестираш во македонската берза и колку минимум ќеш треба за да отпочнеш? Мислам ако сеуште си на берзата,поздрав ;)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Би отворил...Туристичка агенција, со јаки аранжмани (Кокосови Острови, Борнео, Филипини, Тајланд, Хаваи итн). Но за да се отвори туристичка агенција и не е така лесно. Треба да прошеташ малце повеќе низ Европа и светот. Да запознаеш луѓе од хотели со кои ќе склучиш договор за соработка. Би направил аранжмани и до соседниве земји и Шпанија, Италија итн.

Или пак, како втора опција би увезувал нешто, ете на пример кај нас немаме Monster Energy Drink. Би ги носел тие и да ги продавам по колонијали, по тинекс, веро итн, итн.

Muki-20

Маркетинг и финансиски консултант
Член од
12 мај 2012
Мислења
253
Поени од реакции
72
Изработка на видео игри,
Изработка на Веб страни,
Ресторан претходно избрана локација.
Фас Фуд
Маркетинг агенција

Член од
10 април 2009
Мислења
146
Поени од реакции
9
сам работи комшијата или има вработено некој? почнав да истражувам за овој бизнис, (оф топик) додека има серковци, ќе има и гомна :). (ОН) барем на мене, најисплатливо ми изгледа како дополнителна работа. и со 100 евра месечен ќар да идам, супер ми е. ако имаш некое инфо плус, пиши слободно, не се срами.

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
ПУФ
Па бујрум на клецкање

Kajgana Shop

На врв Bottom