Да не заборави дека сме пријатели, ако се налути на репликата имам план Б:Ио, цел пост ти беше одличен и на крај мораше да се закопаш со Мурињо...
И мислам дека некој филмови од 40-50-60та се бољи од денешниве срања кога гледам филмови како double indemnity,vertigo,citizen kane,12 angry men,It's a Wonderful Life,The Third Man,The Apartment,rififi,white heat и да не ги редам уште да,а сеа да се прерфлиме на холивуд и на тоа на нивни пример 100 извадени филмови колкав процент вредат ај еден просек да извадиме поголемиот дел се шлагерски сега јеста да има напредок и сето тоа ама филмовите од 40-50-60 се за почит и тука нема дебата не дека почнало сето од нив не дека се почетокот тука колку се добри оргинални креативни одлилчни идеји кој ден денеска тешко ги гледамеЈа ќе се повторам.
Ако во 2014 сеуште мислите дека филмови од 1960 се подобри од било кој филм од 2013/14 тогаш слободно може да си користите фиксни телефони пошто се класика и се од телефони што излегло у меѓувреме е непотребно бидејќи "Се знае за што е телефон-за зборење, ова камери и глупости се само рандом ефекти што не се потребни како напредок на човештвото."
Promising! Освен Бенедикт Кумбејгхдсахдгкгфгдскјфбфдскбајмч, Кира Најтли и Тајвин Ланистер (Бог знае како се вика типот од оваа страна на Вестерос), го забележав и Ален Лич - актер кој го запознав преку Downton Abbey и кој за мене беше навистина пријатно изненадување. Се надевам нема да ме разочара овде.тих тих приказната ми стои одлична, актерската екипа да се наежиш, Oscar contender?
Незнам дали си го гледал 21 Grams со Бенисио Дел Торо, Шон Пен и Наоми Вотс. Мене ми е меѓу поомилените филмови.
Ова ќе го сметам како навреда
Хаха, извини ако не
Се зезам, нема гајле гледан ми е да
Ја прво го гледав филмот ( на Финчер верзијата ) и стварно ми се свиѓаше али сеа од кога ја прочитав книгата.............филмот ни од далеку не и приоѓа на книгата. Што е разбирливо пошо немоеш у 2 и пол саати да прикажеш све али ипак книгата некако ми остави поголем впечаток.http://www.imdb.com/title/tt1568346/?ref_=nv_sr_1
Inaku ova e filmishte, na nivo so knigite i edvaj cekam Fincher da gi izvadi prviot i tretiot del. Steta so tretiot del od knigite e napisan posthumno. Najdobar film u poslednite 3/4 godini. GG
Mislev na filmot deka si vredi, dobar balans na se, od kastingot timot so D.Craig do Rooney Mara(ja ograbija trebase da i daat oskar ne na starata babuskera so i go daat po difolt), scenarioto nema so da se zbori, kinematografija isto predobra, kvalitetna muzika, zasluzeno 8/10.Ја прво го гледав филмот ( на Финчер верзијата ) и стварно ми се свиѓаше али сеа од кога ја прочитав книгата.............филмот ни од далеку не и приоѓа на книгата. Што е разбирливо пошо немоеш у 2 и пол саати да прикажеш све али ипак книгата некако ми остави поголем впечаток.
Додади го и Mark Strong, кој е одличен глумец и екипава е импресивна. Дефинитивно на watch list.Promising! Освен Бенедикт Кумбејгхдсахдгкгфгдскјфбфдскбајмч, Кира Најтли и Тајвин Ланистер (Бог знае како се вика типот од оваа страна на Вестерос), го забележав и Ален Лич - актер кој го запознав преку Downton Abbey и кој за мене беше навистина пријатно изненадување. Се надевам нема да ме разочара овде.