Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Ио, цел пост ти беше одличен и на крај мораше да се закопаш со Мурињо...
Да не заборави дека сме пријатели, ако се налути на репликата имам план Б:

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Ја ќе се повторам.
Ако во 2014 сеуште мислите дека филмови од 1960 се подобри од било кој филм од 2013/14 тогаш слободно може да си користите фиксни телефони пошто се класика и се од телефони што излегло у меѓувреме е непотребно бидејќи "Се знае за што е телефон-за зборење, ова камери и глупости се само рандом ефекти што не се потребни како напредок на човештвото."
И мислам дека некој филмови од 40-50-60та се бољи од денешниве срања кога гледам филмови како double indemnity,vertigo,citizen kane,12 angry men,It's a Wonderful Life,The Third Man,The Apartment,rififi,white heat и да не ги редам уште да,а сеа да се прерфлиме на холивуд и на тоа на нивни пример 100 извадени филмови колкав процент вредат ај еден просек да извадиме поголемиот дел се шлагерски сега јеста да има напредок и сето тоа ама филмовите од 40-50-60 се за почит и тука нема дебата не дека почнало сето од нив не дека се почетокот тука колку се добри оргинални креативни одлилчни идеји кој ден денеска тешко ги гледаме

http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CBwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.imdb.com%2Ftitle%2Ftt0036775%2F&ei=oZ3OU674M4jMygPSw4GYCg&usg=AFQjCNHk2qizJj8PlHuTg_AuT5OnGn7kCA&sig2=K1iLB0fRWP6vyJW2q4Rheg&bvm=bv.71198958,d.bGQ[DOUBLEPOST=1406056382][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.992
Поени од реакции
37.279
тих тих :love: приказната ми стои одлична, актерската екипа да се наежиш, Oscar contender?

Promising! Освен Бенедикт Кумбејгхдсахдгкгфгдскјфбфдскбајмч, Кира Најтли и Тајвин Ланистер (Бог знае како се вика типот од оваа страна на Вестерос), го забележав и Ален Лич - актер кој го запознав преку Downton Abbey и кој за мене беше навистина пријатно изненадување. Се надевам нема да ме разочара овде.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Незнам дали си го гледал 21 Grams со Бенисио Дел Торо, Шон Пен и Наоми Вотс. Мене ми е меѓу поомилените филмови.
Ова ќе го сметам како навреда :)
Хаха, извини ако не :)
Се зезам, нема гајле гледан ми е да :)
:pos:

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Веројатно најмизерниот постер за филм што сум го видел :facepalm:

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.953
Поени од реакции
6.829
http://www.imdb.com/title/tt1568346/?ref_=nv_sr_1
Inaku ova e filmishte, na nivo so knigite i edvaj cekam Fincher da gi izvadi prviot i tretiot del. Steta so tretiot del od knigite e napisan posthumno. Najdobar film u poslednite 3/4 godini. GG
Ја прво го гледав филмот ( на Финчер верзијата ) и стварно ми се свиѓаше али сеа од кога ја прочитав книгата.............филмот ни од далеку не и приоѓа на книгата. Што е разбирливо пошо немоеш у 2 и пол саати да прикажеш све али ипак книгата некако ми остави поголем впечаток.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.724
Поени од реакции
12.741
Е што беше толку посебен филмот ? Мислам, ок си е филмот, ама немаше ни еден дел некако што остава впечаток. Идејата милион пати обработена, Деп изглеа ја имитраше онаа од Твајлат со глумата, цело време иста фаца. Некои тензични моменти, мистерија ( како што најаавуваше трејлерот ) и тоа нема. Усвари како скоро секој друг филм со добар трејлер - крајниот матерјал = сивило.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.005
Поени од реакции
42.724
искрено крајот ми остави најголем впечаток, џони докажа дека сепак е човек, а не некоја скрипта која прави само едно да преживее и да ги уништи заканите. Зборам за тие преџваканите идеи, кои се претставени во други филмови, и се разликува многу од нив. Ми се допадна делот кога пред да го пренесе вирусот на него и ја кажа приказната што би било доколку отиде глобално со неговите идеи. Ипак е научна фантастика и доколку барате логика поарно не го гледајте воопшто. Нешто наредно што го чекам е Interstellar.

W

wicked_1

Гостин
Ја прво го гледав филмот ( на Финчер верзијата ) и стварно ми се свиѓаше али сеа од кога ја прочитав книгата.............филмот ни од далеку не и приоѓа на книгата. Што е разбирливо пошо немоеш у 2 и пол саати да прикажеш све али ипак книгата некако ми остави поголем впечаток.
Mislev na filmot deka si vredi, dobar balans na se, od kastingot timot so D.Craig do Rooney Mara(ja ograbija trebase da i daat oskar ne na starata babuskera so i go daat po difolt), scenarioto nema so da se zbori, kinematografija isto predobra, kvalitetna muzika, zasluzeno 8/10.
Inaku normalno knigite se nesto posebno, ipak Stieg Larson na 15 god. bil svedok na siluvanje na devojce koe isto se vikalo Lisbeth(kako u knigite) od strana na svoi trojca drugari, go progonuvalo niz celiot zivot, zatoa i taka vizuelno go opisuva nasilstvoto vrz zenite i toa mu e glavna tematika.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Promising! Освен Бенедикт Кумбејгхдсахдгкгфгдскјфбфдскбајмч, Кира Најтли и Тајвин Ланистер (Бог знае како се вика типот од оваа страна на Вестерос), го забележав и Ален Лич - актер кој го запознав преку Downton Abbey и кој за мене беше навистина пријатно изненадување. Се надевам нема да ме разочара овде.
Додади го и Mark Strong, кој е одличен глумец и екипава е импресивна. Дефинитивно на watch list.

Kajgana Shop

На врв Bottom