Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
А како има рејтинг кога уште не е искочен?

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Не не, 1778 useri на imdb дале рејтинг, затоа прашувам.
Па си кликаат фановите 10ки уште пред да го гледаат. Со месеци однапред е отворена опцијата за гласање. Ете @Io Sono Interista сигурно уште од сега му има дадено 10ка :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
А како има рејтинг кога уште не е искочен?
Излезен е, во многу држави имаш предпремиера, не знам како е кај нас. На пример иако пишува дека филмот почнува да се прикажува на 9ти јули, се прикажува недела дена порано 3-4 пати неделно во безвезе термини.

Па си кликаат фановите 10ки уште пред да го гледаат. Со месеци однапред е отворена опцијата за гласање. Ете @Io Sono Interista сигурно уште од сега му има дадено 10ка :)
Врз основа на што го тврдиш ова...?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Значи Ноа е страшен филм! Филмиште. Аронофски изгази со филмов пак, каква режија, моменти, приказна..makes you wonder. Му давам чиста 10ка бе.
П.С Глумата е лудило. Дури и од Камењата ; P
То бе кумановец (y)

@turvivor за кој филм збориш ?

Во моментов на МТВ го има филмот за The Doors, филм што требаше и мораше да биде подобар, и се надевам во иднина ќе добиеме уште еден филм за Џим и Дорси во иднина.

Глумата на Вал Килмер во филмов е претерано потценета, требало да добие номинација за Оскар и покрај тоа што не знам што конкуренција имал таа година. Една од најпотценетите улоги уопште што ги знам, не знам зошто повеќе луѓе не зборат за неговата глума во филмот, според мене подобар беше од Лео во Волкот, или ете БАРЕМ подеднакво добра глума (споредбата ми е пошто и во двата филма 60% е за дроги and stuff)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Rise of the Planet of the Apes беше многу добар филм, не само како блокбастер туку општо (приказна, глума, анимации). Се надевам и дека новиов ќе биде доста квалитетен.

Noah го изгледав вчера и не знам што да мислам, некако имам измешани импресии. Ако го гледам од аспект на блокбастер не беше лош, можеби досаден втората половина од филмот но проаѓа. Вака како сериозен филм, ако така сака да го прикаже авторот, беше доста слаб. Некој спомна ќе имало добри ефекти, јас пак мислам дека имаше очајно лоши и смешни ефекти и анимации за филм од 2014 година. Музиката низ сцените беше моќна и заедно со артистичката нарација беа единствените работи кои ми се допаднаа.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
@turvior а јас дојдов да го хејтам Transcendence.
Едвај го догледав, многу недоработено ми беше, со дупки во приказната, крајот ништо посебно машина е бе, не може да има чувства, вториот крај со сончогледот уште потапа ме потсети на Now You See Me, како да си отвараат шанса за втор дел понатаму. Глумава ми беше мизерна Џони и Морган не знам дали некогаш толку лошо одглумиле, со женскава Џони ми немаше никаква хемија помеѓу нив.
Овој и Interstellar ги чекав одамна, овој ме разочара, ќе видиме за вториов

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.992
Поени од реакции
37.281
Јас стиснав заби и го изгледав до крај Noah, искрено го ставам рамо до рамо со Fountain на Аронофски, овие два филма стварно не ми се на рамниште на филмови како Pi, Requiem и Black Swan. Приказната има многу дупки, сценариото ми беше безвеза, единствено глумата на некои од актерите и добрата режија ми остави малку така впечаток и му давам 6-ка генерално. Па колку ми беше цела таа глупа работа околу ова машкото што немало девојка за да ја натрудне, ептен некако како да беше загреан и да му се брзаше да остави потомство:pos:
The Fountain не ти е на рамниште со останатите? o_O:eek::mad: Мене The Fountain ми е меѓу филмовите на врвот на топ листата најдобри филмови кои сум ги гледал.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Rise of the Planet of the Apes беше многу добар филм, не само како блокбастер туку општо (приказна, глума, анимации). Се надевам и дека новиов ќе биде доста квалитетен.
особено крајот му вредеше..

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.846
@turvior а јас дојдов да го хејтам Transcendence.
Едвај го догледав, многу недоработено ми беше, со дупки во приказната, крајот ништо посебно машина е бе, не може да има чувства, вториот крај со сончогледот уште потапа ме потсети на Now You See Me, како да си отвараат шанса за втор дел понатаму. Глумава ми беше мизерна Џони и Морган не знам дали некогаш толку лошо одглумиле, со женскава Џони ми немаше никаква хемија помеѓу нив.
Овој и Interstellar ги чекав одамна, овој ме разочара, ќе видиме за вториов
@dragonsky За Transcendence.

Се согласувам и јас имав ептен поголеми очекувања. Но иако му поставив поголеми граници, иако не ги остварија, го сместувам во групата на арен филм, значи не добар туку арен :D Онака ми помина ко во очекување на нешто, а уствари не се деси ништо. Ептен слабо ги обработиле некои делови, Џони онака ладнокрвно рс рс го одглумил цел филм, Морган такоџе, детективон исто. Визуелно не е којзнај си шо, али оценката му е таа, ко заслужена да му е. Муабето ми беше дека има некои филмови кои откако ќе ги догледам, жалам за изгубеното време. Во случајов со филмов, не бев ништо фасциниран, онака ми помина времето, али не жалам..........Да го доработеле сценариото, па макар и да вметнеле половина час плус во дообјаснување на некои работи, и некој помадафака заплет можеби ќе беше поинаку. Вака за тие недоразработени глупости и долг можи да е :D

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Има ли филм со адам сендлер во кој не е црнецов??
Blended.2014.720p.WEBRip.HC.x264.AC3.2.0-MiLLENiUM.mkv_002451341.jpg

Значи органски не можам да го поднесам. А филмов на пола сум и знам како ке заврши , на Баримор и требале пари изгледа сеа , иначе не гледам причина зашто пак би прифатила да прави филм со сендмен.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.259
The Fountain го изнајмив од дивидитека и не го вратив. Може беше последниот пат да влезам во дивидитека...

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Излезен е, во многу држави имаш предпремиера, не знам како е кај нас. На пример иако пишува дека филмот почнува да се прикажува на 9ти јули, се прикажува недела дена порано 3-4 пати неделно во безвезе термини.
Да бе, сеа ми текна, кај нас скоро време некој блокбастер се прикажуваше пред Америка, али не ми текнува баш за кој стануваше збор.

Kajgana Shop

На врв Bottom