Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Space Odyssey е поинтересен од фудбалов :([DOUBLEPOST=1404859353][/DOUBLEPOST]@Бомбастичен Дрогираш

Датум на излегување: 1 Август

Од кај ја набави машината за патување низ времето ? :icon_mrgr:
Шо ќе му е машина за патување низ времето ко си има филмови од б продукција. :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
@MyloXyloto Осеќам ќе ми биде досаден филмов мене, а најверојатно ќе има добри рецензии на форумов.
3 саата трае бе... се надевам дека главното ќе се случи во првите 25 минути како поразот на Бразил

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.992
Поени од реакции
37.279
@MyloXyloto Осеќам ќе ми биде досаден филмов мене, а најверојатно ќе има добри рецензии на форумов.
3 саата трае бе...
Имаш среќа! И тука да прочитав барем едно зборче поврзано со дебаклот на Бразил, ќе те стаев на игнор! Жими сФе! :mad:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Ноа...океј е ако гледаш како екранизација на Библијата, 2 и кусур саати брзо минат...
Ама друго очекував од Аронофски. Да не знаев дека е од него можда ќе ми се свиѓаше повеќе, овака само просек.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Тоа нема врска со оценувањето. Еве и Ное чекав да го хејтам па сега сите го хејтаат освен мене. Очекувањата се една работа, што ќе излезе од сето тоа ќе видиме.

Патем, критиките на rotten tomatoes се 90% позитивни.

Уште само еден ден :vozbud:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Да не беше @Io Sono Interista немаше да го изгледам Apes од 2011, солиден филм, му дадов 7-ца, ваљда тогаш уопште не ми изгледал привлечен да го гледам. Очекувам добра забава од новиот, после критиките сега уште толку сум загреан (y)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
И јас мајмуните не го гледав поради Ио...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Филмов
:cuc:

Секоја чест. Филмчиште. За разлика од денешниве блокбастери како Трансформери те тера да се запрашаш за некои работи и не ти го spoon feed-ува дејството на филмот туку сам треба да се запрашаш што е целта и сам да стигнеш до заклучокот.
За разлика од некои филмови кои што не се замараат за боите во филмот во овој филм слободно и може да се рече дека главната концентрација на боите го носат филмов едно ниво над останатите филмови. За Псајсајд вреди 30ГБ торент да се смине за да се изгледа комплетната убавина на овој филм. Едноставно има моменти во кои што се запрашав дали сево ова што се случува на екранов е перфектна аналогија за човечкиот живот кој што лека полека изминува, па да не речам се суши се додека работите околу нас се случуваат со брзина со која што ни самите не сме свесни да ја препознаеме.
Можеби нема премногу ликови или премногу дијалог или монолог ама од ова се гледа дека режисеров на филмов црпел инспирација од Кјубрик, а тоа што дејството на филмот и самата содржина треба сам да си ја сфатиш е најверојатно омаж кон филмскиот опус на Линч.

Филмов има 8.2 оценка на IMDb и според мене е реална оценката, иако да бидам реален ќе му дадев 10ка да беше долг 3 часа.

Препорака од мене.

Kajgana Shop

На врв Bottom